woensdag 21 mei 2008

Minister Plasterk: 'Weg met de Popronde!'

Minister Plasterk: 'Weg met de Popronde!'

Vanaf volgend jaar gelden nieuwe subsidieregels voor alle Nederlandse culturele instellingen waaronder de Popronde. De nieuwe opzet was bedoeld om iedereen nieuwe gelijke kansen te geven. Deze week kwam het advies: 0 Euro voor de Popronde. Als de Minister het advies van de Raad overneemt betekent dit: Einde Popronde!

Het doel van de Popronde is om elk jaar kwalitatief goede bands en artiesten onder de aandacht te brengen van een zo groot mogelijk publiek. Het festival bestaat sinds 1998 en is inmiddels gegroeid naar 20 steden. In elke stad wordt intensief samengewerkt met een professionele en bevlogen organisatie op cultuurgebied en is een netwerk opgebouwd. Met per jaar 700 aanmeldingen, 100 geselecteerde bands, 450 optredens op 350 podia levert het de Popronde een belangrijke bijdrage aan de voeding en ontwikkeling van de popmuziek in Nederland. Het festival sluit aan bij de dynamiek van de popmuziek: er is geen betere leerschool voor rock en roll dan het podium. Niet alleen artiesten zijn de dupe dat vanaf 2009 geen Popronde meer plaatsvindt, ook de 40.000 muziekliefhebbers die het festival jaarlijks bezoeken.

Neen, zegt de Minister, de Popronde is een 'te' prille en 'te smalle' organisatie die weinig doet aan talentontwikkeling. Hierbij wordt volledig voorbij gegaan aan het feit dat de Popronde al 10 jaar lang een succesvol reizend Nederlands festival is. Ook wordt de educatieve functie van de Popronde onderschat.

Bij het Ministerie spreekt trouwens niemand tegen dat de Popronde al vele jaren met veel succes georganiseerd wordt . De bijdrage aan de 'ontwikkeling' van de popmuziek is volgens de Minister te gering.

De Popronde gaat in beroep tegen zowel de beslissing van de Minister maar ook tegen het feit dat de Popronde in een hokje wordt gestopt waar zij niet thuishoort namelijk bij scholingstrajecten.

Iedereen die de Popronde een warm hart toedraagt kan hier zijn steun betuigen. Tot 29 mei kunnen wij Plasterk nog op andere gedachten proberen te brengen.

537 opmerkingen:

«Oudste   ‹Ouder   201 – 400 van 537   Nieuwer›   Nieuwste»
Anoniem zei

Vanaf het prilste begin heb ik de popronde meegemaakt. Het is bij uitstek de plek voor de muziekliefhebber en zelfs de latente muziekliefhebber om nieuwe geluiden te horen. Bands, artiesten die niet gedraaid worden op de 4 of 5 grote radiostations.

Wanneer platsterk de popronde te smal vindt zou ie juist meer subsidie moeten verstrekken zodat er nog meer gedaan kan worden, het is zeer knap wat mischa en bas samen met de vrijwilligers hebben weten te bewerkstelligen door de jaren heen.

En resultaten: grote namen als racoon en voicst zijn opgepikt en gekatapuleerd naar een groot publiek door de popronde. Waarbij al die andere interessante "kleine" namen minstens zo belangrijk zijn, zonder poppodium, zonder publiek, geen nieuwe geluid, wil plasterk dan echt allen maar de waan vd dag met gladde tmf-rap of andere overpopulaire muziekstromingen waardoor alles hetzelfde gaat klinken in muzikaal nederland?

Popronde weg is een absolute doodzonde! Plasterk, snel heroverwegen!

Martijn Nieuwenbroek, rosmalen.

Anoniem zei

popronde moet bljven!!!!!!!!!!!!!!!

Anoniem zei

Pop ronde must stay.
www.alabamacampbell.punt.nl

David zei

Nee!!! Popronde moet blijven! ik heb 't pas net ontdekt!

Anoniem zei

popronde moet, duidelijk!

Anoniem zei

popronde moet, duidelijk!

Anoniem zei

Een klap in het gezicht van de bands, nieuwsgierige bezoekers, welwillende kroegbazen, hardwerkende organisatie. Kan gewoon niet de bedoeling zijn.

Tja, de Canadeze overheid heeft vergelijkbare festivals jarenlang gesteund, het resultaat is bekend...

Zet 'm op Popwaarts!

Anoniem zei

*POPRONDE MOET BLIJVEN!!!*

Anoniem zei

popronde moet blijven

Anoniem zei

De Popronde is een heuze cultuur maar schijnbaar een strop om de nek van politici.
Respect voor wat je doet en gedaan hebt
grts Jan Borchers
statex-newforms fest.
ground three fest.

Niels Duffhuës zei

Het wordt tijd dat de Nederlandse politiek begrijpt waarom juist de Popronde een structurele plek krijgt binnen het podiumkunstenbestel, en wel hierom:

De popronde is wat mij betreft een podium en platform voor jonge makers, vergelijkbaar met soortgelijke initiatieven in de traditionele podiumkunsten. Denk aan Volle Maan, l’Avventura en de verschillende jonge makers trajecten die bestaan bij de productiehuizen, gezelschappen en producerende festivals, her en der in het land.
Bij jonge makers is er nog geen verschil tussen professioneel en amateur. Bij jonge makers is er wel vaak de wil om professioneel te worden, maar niet alle makers zoals het advies al aangeeft zal dat lukken (het is ook niet wenselijk).
Popmuzikanten verschillen in het professionaliseren weinig van theatermakers, choreografen, dansers, etc. Het blijft een combinatie van onderwijs, ervaring en de markt. De muzikanten die doorgaans, aan de Popronde deelnemen zitten aan de beginfase van een eventuele professionele carrière en zoals in een later stadium zal blijken, lukt het sommigen ook om daadwerkelijk professioneel te worden (lees voorbeelden als Racoon, etc), net zoals dat gaat in de traditionele podiumkunsten; niet elke afgestudeerd theatermaker wordt dit immers daadwerkelijk. De Popronde is wat betreft de geringe doorstroming van amateur naar professioneel en de grote waardering van de amateurkunst het perfecte voorbeeld van hoe dat er in praktijk uit kan zien. Aan de ene kant vorm de Popronde een platform voor muzikanten die willen professionaliseren, aan de andere kant een platform waar waardering ontstaat, van zowel maker als publiek, voor hoogwaardige amateur-beoefening.
Maar niet alleen is de Popronde van betekenis voor de culturele loopbaan van makers. De Popronde is ook van betekenis in de ontwikkeling van de culturele loopbaan van het publiek. Een publiek dat in hoeveelheid groeit, een publiek dat interesse heeft in en behoefte heeft aan popmuziek en wellicht nog meer de uitvoering ervan. Dit publiek komt naar nog onbekende bands en artiesten kijken en hoopt er iets van hun gading tussen te vinden. De Popronde zorgt er voor dat middels een professionele selectie van deelnemende acts en de daarop volgende programmering een ballans ontstaat tussen populaire genres en marginale popmuziek. Op die manier bied de Popronde een actueel overzicht aan van de Nederlandse popmuziek dat werkelijk breed en overwogen is.
De kracht die uit het bovenstaande blijkt, en Popronde eigen is, is dat de Popronde onafhankelijk is van de industrie die zo sterk verbonden is met popmuziek. Daar waar een showcase als Noorderslag/ Eurosonic zo ongeveer op een verdeelsleutel lijkt tussen bookers, managers en labels, kan de Popronde selecteren en programmeren zonder dat er ‘andere’ belangen op het spel staan.
Een andere, nog belangrijkere, kracht van de Popronde is de ontwikkelfunctie ervan. Deze ontwikkelfunctie wordt bij de Popronde vormgegeven middels de essentie van hoe popmuziek zich manifesteert in de wereld, namelijk het één op één contact tussen band/ artiest en publiek dat ontstaat (of juist niet) tijdens het live-optreden. Alles wat de Popronde aangaat qua visie, publiciteit en marketing is op deze essentie toegespitst. De essentie is dat band en publiek de beste leerschool doorlopen als ze met elkaar geconfronteerd worden tijdens een optreden en dan ook nog eens in het grotere geheel van een neergestreken festival waardoor er een inhoudelijke concurrentie ontstaat voor zowel band als publiek. De band beseft zich immers dat zij niet de enige zijn die die avond gezien en gehoord gaan worden. En het publiek stippelt zijn route van interesse en verwachtingen uit middels het overal aanwezige programmaboekje.
Deze essentie van ontwikkeling is veel belangrijker dan een wedstrijd/ marketing formule zoals de Grote Prijs die hanteert, of de talloze coachingtrajecten die her en der als paddestoelen uit de grond schieten. Daar waar de Grote Prijs en de coachingtrajecten aansluiting proberen te vinden op de wetmatigheden van de muziekindustrie, vaart de Popronde een onafhankelijke koers waarin de essentie van band versus publiek het belangrijkste moment van evaluatie is, en ook het belangrijkste moment van evaluatie zou moeten zijn, geheel kunst en in nog sterkere mate popmuziek eigen.
Dat de Popronde, of eigenlijk Popwaarts, als een prille en smalle organisatie wordt beschouwd en dat dat als een argument wordt gebruikt in de afwijzing is simpelweg schandelijk.
Ten eerste omdat na tien jaar succesvol de Popronde organiseren en laten groeien er geen sprake meer kan zijn van prilheid. Wat is anders de norm…..vijfentwintig jaar? Zoals in de podiumkunsten geld dat professionaliteit ook wordt afgemeten aan de professionele ervaring zal dat ook moeten gelden voor Popwaarts, en tien jaar lijkt mij voldoende.
Ten tweede omdat Popwaarts heeft aangegeven te willen groeien als organisatie, wat niet meer dan een logisch gevolg is van de groei die de Popronde heeft doorgemaakt in die tien jaar. Het is erg naïef om te denken dat zo’n groot platform kan blijven bestaan, laat staan (internationaal) groeien, als de organisatie smal blijft.
Ten derde omdat dit land blij zou moeten zijn met zo’n ‘smalle’ organisatie die met zo weinig geld en zoveel energie en daadkracht zo’n enorm platform heeft weten op te bouwen wat meetbaar zijn vruchten afwerpt in heel Nederland (en in de toekomst daarbuiten). Daar waar andere organisaties dichtslippen in overheadkosten en geldverslindende marketingstrategieën weet de Popronde de essentie van hun visie met gelijkwaardige en zorgvuldig afgemeten middelen te financieren en te realiseren. Chapeau dus. Liever twee ton extra naar de Popronde dan het zoveelste extra miljoen naar Holland Festival.


Niels Duffhues: Artiest en Artistiek leider Zwarte Vleugels en producent Faktor B.

Anoniem zei

Minister Plasterk moet zich nog maar eens goed achter de oren krabben.
Als lokaal coordinator van de popronde in Wageningen weet ik, zoals zo veel mensen, dat de popronde zichzelf zeer zeker bewijst.

Zowel in het vakje festival: tientallen bands in vele genres, twintig steden en duizenden bezoekers die nieuwe bands leren kennen, als in het vakje educatie: voor veel bands is het het eerste optreden buiten hun eigen regio. Bands leren professioneler om te gaan met hun muziek en alles dat erbij hoort. Ze spelen immer voor onbekend publiek en moeten zelf un poprondeboekingen regelen en controleren. Ook voor de podia en kroegen is het vaak de enige aanraking met live muziek in het jaar. Een leerzame en leuke ervaring voor iedereen. Popwaarts en de coordinatoren zijn hierin slechts een helpende hand.

De popronde heeft zichzelf bewezen, voor bands, podia en publiek en moet dus zeker blijven.

tas en leon zei

De Lachende Pelkaan uit Nijmegen steunt popwaarts met de popronde!
Talent en sfeer om te proeven en ondervinden.
De oerol voor de kunstenaars van theater en de popronde voor de artiesten van de popmuziek.
Succes mannen!

Anoniem zei

Wij willen de popronde!!

Anoniem zei

Mijn bek valt open van verbazing. De Popronde is erg tof, laagdrempelig voor de bezoekers en wordt gerund door professionele mensen.
Een goede manier om als muzikant veel live-ervaring op te doen.
Van mij mag er een leuk subsidiebudget vrijkomen voor de Popronde!

Warme groet
Leine

Anoniem zei

De popronde moet zeker blijven! Als vrijwilliger bij een poppodium en inwoner van een stad waar popronde elk jaar neerstrijkt zou ik het erg jammer vinden als dit festival verdwijnt!

Anoniem zei

Plasterk moet niet zeiken, gewoon subsidie voor de popronde!

Anoniem zei

Popronde moet blijven!!!!

Anoniem zei

Ieder bandje aan het handje meenemen en vertellen hoe ze verder moeten komen is waanzin. De betere acts onderscheiden zich vanzelf.

Popronde biedt bands een fantastische kans om zich (zelf!)te profileren.

Door met deze beslissing de stekker uit de Popronde te trekken krijg ik een beetje dezelfde nare nasmaak als met bijvoorbeeld de toursupport regeling, voor Nederlandse acts die in het buitenland op tour gaan. De Within Temptations van deze wereld krijgen subsidie en de beloftevolle bands die hem echt nodig hebben - niet.

Nouk-nouk zei

...en het zoveelste prachtige initiatief staat op het punt gesloopt te worden door de hoge heren in Den Haag. Wat blijft er straks nog over als het aan jullie ligt: enkel de megacommerciële stadions met de Groten der Aarde? En de rest dan?

Oftewel: Popronde moet blijven!

Robin Timmers zei

Popronde is een supergaaf festival! Het zou goed zijn alds Popronde elke dag in elkke gemeente van Nederland zou plaatsvinden! Gratis goede concerten, mogelijkheden voor bands en locaties om zich van hun beste kant te laten zien! Andere festivals met entree heffing (MOJO enzo) zouden er hun voorbeeld aan kunnen nemen!

VIVA POPRONDE!

Goodluck en kei veel liefs & thanx!

Robin Timmers
Party For Peace
www.partyforpeace.nl

Anoniem zei

STEUN!

Anoniem zei

De Popronde is de vinger aan de pols van de Nederlandse popmuziek en bouwt bruggen naar een breed publiek voor bandjes die dat absoluut verdienen. Ik ken de organisatie hierachter persoonlijk en ik ben overtuigd voor hun professionaliteit en kundigheid.

De woorden van Minister Plasterk komen op mij in over als absurde onzin. Ik kan me er in elk geval absoluut niet in herkennen. Popronde is een gevestigd instituut en is absoluut noodzakelijk in een land waar al zo weinig kansen worden gecreëerd voor topbands en -acts met een eigen smoel.

Popronde, blijf bij ons, alsjeblieft!

Jasper van der Put

promoter o.a.
De Nachtbrakers
Sweet Assembler
Deccapods
The Original Fanclub

Anoniem zei

Beste plasterk,

Wellicht is het fundament van popmuziek en het ontwikkelen van kennis, ervaring en kans u ontgaan in het bij u ingediende format betreffende Popronde. Als docerende, uitvoerende en componerende musicus zou ik u ook graag willen uitnodigen een van de poprondens bij te wonen om zelf een blik in de smeulende keuken van de ontwikkelende muzikanten, bandformaties en tegemoetkomende talenten te aanschouwen. Echter, wanneer de genoemde "hervorming" niet doorgaat gaat deze kans jammerlijk aan u en onze neuzen voorbij. Het popronde festival is geen "bierdrink" festival. Neen, het is een festival die de muzikantengroepen een eerlijke kans geven hun eigen product(dus geen bruiloften-en-partijen/ bekende-nummers-naspeel bandjes) te laten zien aan het publiek. Wat raar dat daar de subsidie kraan voor dicht word gedraait. Graag zou ik van u vernemen welke nationale festivals, verdeeld over 20 steden, deze zelfde impact hebben voor deze bandjes EN PUBLIEK. Ik zie uw reactie tegemoet,

Eric

Anoniem zei

met al die vage doelen waar die lui geld insteken, als er dan ECHT een keer over de brug gekomen moet worden voor iets waar echt iedereen in Nederland wat aan heeft(en niet alleen de overlast veroorzakende verwende bevolkingsgroep)dan gaat meteen de rem dr op want ja , tenminste hoeven ze in dit geval niet bang te zijn om van racisme beschuldigd te worden.
en dus worden wij weer in ons kontje genomen zonder eerst een kusje te krijgen.

FIGHT THE POWER!

Anoniem zei

niks moet, maar poqronde heeft zich bewezen en verdiend steun.

cafe Falstaff Maastricht zei

Al vele jaren doen wij met veel plezier mee aan de Popronde. Laat deze dus vooral door kunnen gaan

Anoniem zei

Zonder de Popronde is der geen POP in Nederland

Anoniem zei

Een uniek festival in Nederland wat mensen breder laat kijken naar muziek. Plasterk, WAKKER WORDEN!

Anoniem zei

Popronde moet blijven natuurlijk.

Podium, publiek en goede organisatie is wat de popmuziek nodig heeft. Doe het zelf.
Dát is een gezonde voedingsbodem.

Veel beter dan wedstrijden, popproffesoren, coaches, juryleden en de hele koninklijke rataplan.

Eeuwig zonde als dit met bloed zweet en tranen opgezette initiatief verloren gaat.

Anoniem zei

Hoe kun je als Nederlands bandje buiten je eigen regio bekendheid verwerven?
Hoe kun je zo laagdrempelig zo veel getalenteerde Nederlandse bandjes ontdekken?
Tijdens de Popronde!

Popronde moet!

Unknown zei

Belachelijk vind ik het! Popronde verbetert zich elk jaar nog!

Zonder zulke degelijke gratis popfestivals zal de nederlandse muziekindustrie gedomineerd worden door commerciele herrie!

En daarom: POPRONDE MOET!!!!!!!!

Teun

Anoniem zei

Nergens zie je zoveel mensen op de been om te luisteren naar (relatief) onbekende muziek als tijdens de Popronde. Zowel voor muzikant als bezoeker een bijzonder evenement: dat heeft bestaansrecht. Draai het niet de nek om.

Anoniem zei

Popronde MOET.

popronde is podium-ervarig, naamsbekendhied en gezelighied.

Het is erg belangrijk dat band buiten hun eigen regio kunnen spelen.

www.radioblackout.nl

Anoniem zei

De minister bewijst bij deze weer dat hij niks snapt van popmuziek. Dit terwijl het niveau zo hoog is. Deze bands moeten wel een kans kunnen krijgen zich te laten zien. Daarom is de Popronde zo belangrijk!

Anoniem zei

Popronde moet, jewaited!
Wat wil die anders gaan doen, zo gaat het helemaal de verkeerde kant op! Laat hij zelf lekker weggaan:)

emile zei

De popronde is het enige popfestival dat ik nog bezoek en met heel veel plezier! Lage drempel, zeer gevarieerd en altijd dichtbij. Het belangrijkste: het is voor mij een hele goede manier om nieuwe bandjes te horen en te ontdekken. Een festival waar het alleen om muziek gaat zonder alle commercie en massaliteit van andere festivals. Uniek! In 10 jaar elk jaar gegroeid! Hoeveel bewijs van een succes heb je nodig? Laat het bestaan!

Emile

Unknown zei

Wat is het triest dat juist het aanbod van popmuziek neergezet door de popronde, op de juiste plaats in de maatschapij,
nl,letterlijk op de straathoek,geslacht word ten bate aan het buget van plasterk.

Anoniem zei

Popronde moet!

Unknown zei

Popronde is hartstikke leuk, meneer Plasterk. Voor iedereen. En in iedere stad. Leeuwarden is in ieder geval heel gezellig. Waarom wordt er wel zo'n 5 miljoen beschikbaar gesteld voor gratis toegang in musea, voor kinderen, en wordt er op cultureel gebied niet aan de 16+'ers gedacht?
Muziek is óók cultuur.

Anoniem zei

Typisch gevalletje van jammer! Het huidige kabinet lijkt alle vrijheid van de jongerencultuur te willen bepreken (misschien wat overdreven gezegd..) Maar goed, Popronde moet blijven! Heel veel simpeler kan je het niet stellen!

Anoniem zei

De Popronde krijgt géén subsidie.
Ik heb het advies gelezen op:

http://www.cultuur.nl/subsidieplan0912.html?spa_content.php?hfdst=12

bij: Popwaarts

Waardering voor de Popronde-ambitie en samenwerking met lokale partijen maar vindt dat de Popronde voor bands eigenlijk alleen maar een plek aanbied om op te treden zonder jurering, evaluatie, coaching en begeleiding. Dat de organisatie te 'pril is in haar ontwikkeling' en de organisatie (te) smal zou zijn.
Dat is wel héél beledigend voor een organisatie die al tien jaar met veel succes bezig is voor de popsector en héél veel betekend voor aanstormend poptalent. Dat doet zij inderdaad zonder jurering; zij selecteert vóóraf uit meer dan 700! zich aanbiedende bands de ± 100 beste bands middels een deskundige, professionele commissie.
Het leerproces, dat niet gezien wordt door de adviseurs van de minister, zit hem in zaken als:
- jezelf aanmelden bij de Popronde met een overtuigende geluidsdrager,
- zelf onderhandelen met het podium over gage, techniek, tijden, reizen e.d.,
- optreden buiten de eigen regio voor een nieuw publiek,
- optreden in omstandigheden die hectisch en onbekend zijn
- lobbyen bij de, uitgenodigde, programmeurs uit de regio waar men speelt.
- publiciteit genereren bij de pers die gelukkig ruim aandacht besteed aan de Popronde
en zo kan ik nog wel even doorgaan.
Dat zijn dus andere leerprocessen dan die de adviseurs van de minister kennen; zij lijken alleen bekend te zijn met de traditionele wijze van 'ontwikkelen'. Het leerproces in popmuziek werkt (gelukkig) heel anders; daar gaat elke muzikant of band zelf op zoek naar kennis en kansen. Wel kan men hen daarbij helpen door zaken te faciliteren en kansen te bieden. Dat is ook precies wat de Popronde doet.
Het kan toch niet zo zijn dat een organisatie als de Popronde door de eigen sector geroemd en geprezen wordt om zijn goede formule, daadkracht, en effectiviteit door een 'Club van Wijzen', door de minister aangewezen op basis van haar kennis en expertise, de Popronde de nek omdraait! Hier diskwalificeert deze club zichzelf en zou, per onmiddellijke ingang, door de minister aan de kant gezet moeten worden.

Het wordt allemaal nog doller wanneer ik, uit belangstelling voor wat deze adviesclub allemaal nog meer te melden heeft, hun advies lees van een instelling genaamd
'Popsport'
Het is hier geheel omgekeerd:
Een clubje dat amper één jaar bestaat (hoezo 'pril'?) en vorig jaar 20 bandjes heeft laten spelen op scholen in Brabant en Limburg (hoezo spreiding?) krijgt structureel, de komende vier jaar, maar liefst ruim 125.000 Euro, per jaar, alleen maar omdat ze het voornemen heeft om dit uit te breiden naar twee andere provincies.
Dat kan niet waar zijn; Hier zou hooguit, als het initiatief al enige betekenis zou hebben binnen de popsector (wat ik wens te betwijfelen, want daar hebben we de Kunstbende toch al voor) een éénmalige subsidie ter aanmoediging op zijn plaats zijn en kom maar weer eens terug wanneer je jezelf bewezen hebt.
Ik denk dat Popsport een oom of tante in deze adviesclub heeft zitten, anders kan het niet.
Het is mij nu wel duidelijk dat hier m.b.t. de Popronde een ernstige fout wordt gemaakt.
Minister grijp in!
Dennis de Looijer
popmuziekdocent en popmuzikant

Anoniem zei

De Popronde zal doorgaan, het is het podium voor startende bands om veel te kunnen spelen, ervaring op te doen en naamsbekendheid te maken.

Behalve voor de bands is het ook voor de steden, het uitgaanspubliek en andere muziekliefhebbers een geweldig festival.

Anoniem zei

Nederland zonder de Popronde?? Daar kan ik mij niets bij voorstellen. Ik speelde zelf tijdens de Popronde in ondermeer Maastricht, Wageningen, Arnhem, Groningen en Breda. Inmiddels heb ik mijn eigen CD en tour ik door het land!
Deze opstap heb ik mede te danken aan de Popronde. Nederland kan gewoon niet zonder de Popronde!

Anoniem zei

Tja - ik snap eerlijk gezegd heel goed waarom de minister geen subsidie overheeft voor iets als de Popronde. Want waar moet anders het geld vandaan komen om ontoegankelijke 'muziek' en 'dans' en experimenteel 'theater' van te financieren. Met zo'n 525 euro per stoel (gemiddeld) komt de bodem snel in zicht.

Anoniem zei

POPRONDE
Mede
Ontdekt
Eerlijk
Talent
!!!

Anoniem zei

'Popsport'
Het is hier geheel omgekeerd:
Een clubje dat amper één jaar bestaat (hoezo 'pril'?) en vorig jaar 20 bandjes heeft laten spelen op scholen in Brabant en Limburg (hoezo spreiding?) krijgt structureel, de komende vier jaar, maar liefst ruim 125.000 Euro, per jaar, alleen maar omdat ze het voornemen heeft om dit uit te breiden naar twee andere provincies."


WAT?????????
en dan is POPRONDE te pril en smal?
lijkt wel of POPRONDE gestraft is, omdat ze zo goed zijn?

Anoniem zei

wat stom!
popronde is heel leuk!
en is ook een gratis festival, wat toch niet vaak meer voor komt!
jammer als de overheid (en met name Plasterk) zo doet!

Anoniem zei

POPRONDE MOET!!!

Anoniem zei

Voor muzikanten is de popronde essentieel! Het is de kans om jezelf te laten zien op podia door het hele land, om ervaring op te doen en zelfs om een fanbase op te bouwen.

Daarnaast laat de popronde het publiek kennis maken met diverse genres die men niet op de radio kan horen. Kortom: DE POPRONDE MOET BLIJVEN!!

Anoniem zei

Poprondde moet zeker blijven!

Anoniem zei

wat ongelooflijk zonde als popronde zou verdwijnen!

Anoniem zei

Geachte minister Plasterk, uw voorstel om de popronde op te heffen is naar mijn mening gebaseerd op de verkeerde vooronderstellingen. Zelf ben ik al 34 jaar actief in het popcircuit en weet waar ik het over heb. Popmuzikanten ontwikkelen zich bij uitstek "in het veld", door veel te spelen. Er is een innige band tussen publiek en artiest die van groot belang is voor die ontwikkeling. Het vele talent dat in het Nederlandse popcircuit rondwaart heeft die stimulans nodig, die krijg je niet door alleen op een muziekschool of conservatorium te studeren. Popmuziek brengt culturen bij elkaar en verrijkt mede daardoor het Nederlandse culturele landschap. Uw premisse dat de organisatie te weinig doet aan talent ontwikkeling is dus een volkomen foute. Zoals u nu zult begrijpen draagt de popronde juist enorm bij aan die ontwikkeling. Ook vanuit de helaas opgeheven TKF werd dit ingezien, en die zeer breed georiënteerde commissie, waar ik ook deel van uit maakte, ondersteunde de popronde unaniem.
Leg uw oor te luisteren bij de mensen die midden in de popcultuur opereren. Popronde is een broedplaats van talent en vervult een onmisbare voorttrekkersrol.

Anoniem zei

Wat een slechte beslissing is dit. Popronde is een van de weinige initiatieven die op een laagdrempelige manier een groot publiek weet te bereiken met bands met eigen werk. Voor deze bands is het al moeilijk genoeg een podium te vinden. De popronde helpt hierbij en doet dit op een hele goede manier. Laten we hopen dat de minister nog op andere gedachten gebracht kan worden!

Anoniem zei

POPRONDE, 100 BANDS! 500 PODIA! 20 STEDEN!

SMAL en PRIL....ECHT NIET!!!!

GEOGRAFISCH GEZIEN HET GROOTSTE FESTIVAL VAN NEDERLAND!!!!!!!!!

Ministerie en commissie, lees al deze gezonde en gegronde argumentatie van mensen uit de muziekwereld eens.

Joost van der Heijden

dun-ivoos zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Anoniem zei

Weg met minister Plasterk!

Popronde MOET!

Anoniem zei

Popronde MOET! En BLIJFT!

Anoniem zei

Popronde MOET en BLIJFT!

dun-ivoos zei

Popronde is al 10 jaar lang een simpel edoch zeer effectief initiatief gebleken dat een breed draagvlak kent. Zie ook de vele, gegronde, reacties uit alle hoeken (artiesten, boekers, programmeurs, collega-instellingen, podia, etc) op dit blog. Dat dat dan zou moeten sneuvelen om zo'n, relatief, klein (aanvraag)bedrag zou erg jammer zijn en lijkt me ook niet nodig. Ik hoop van harte dat de Raad van Cultuur zich nog eens beraad (lees als hulp daarbij vooral -nog- eens de reactie van Niels Duffhues) en meehelpt Stichting Popwaarts te laten voortbestaan.
Wat mij betreft hebben ze het ijzeren podiumdier voor beste festival al lang en breed verdiend

Ivoos
programmeur poppodium w2/ bevrijdingsfestival Brabant

Anoniem zei

10 jaar een succes en dan nog zeuren dat het niet goed is. dat ze daar in den haag eerst maar eens hun zaakjes goed voor elkaar krijgen en dan pas gaan zeiken, stelletje tuinkabouters. popronden is gewoon een must voor de popmuziek in nederland!!!!
greets emilius

Anoniem zei

Hoezo geen bijdrage aan de ontwikkeling van popmuziek?! Ik denk dat ik voor iedereen spreek als ik zeg dat de Popronde juist een grote bijdrage levert.
Veel bands krijgen hier een kans om ten eerste een naam te maken (o.a. in andere steden) wat weer erg veel kansen op kan leveren en ten tweede is het motiverend voor alle (beginnende) muziekanten, muziekliefhebbers, managers, producers, fotografen, organisatoren, techniek mensen... moet ik doorgaan?!
Mensen zoals Plaskerk moeten dit niet verpesten maar aanmoedigen!

POPRONDE MOET!

Anoniem zei

De Popronde is heel, heel belangrijk voor bands, die zo (buiten de eigen regio) aan broodnodige speelminuten komen. Het concept is niet voor niets uitgebreid naar 20 steden en verdient alle steun.

Daarnaast is het voor mij als liefhebber ook de plek, waar ik veel bands voor het eerst aan het werk zag. Ook de signaleerfunctie vd Popronde is niet te onderschatten.

En dat allemaal voor noppes. Voor de bezoeker althans, dat geldt uiteraard niet voor de verantwoordelijke beleidsmakers, die als ze hier de noodzaak niet van inzien, weer eens bedroevend weinig voeling met de popscene etaleren.

Anoniem zei

Ongelofelijk. De popronde is een prachtige manier om kennis te maken met goeiee muziek. Door dergelijke projecten stop te zetten worden bands gedwongen om hun moeite in marketing te steken, omdat dat de enige manier is die over lijkt te blijven. Onbekend talent wil niet zeggen minder kwaliteit; integendeel!

Anoniem zei

sang

wat geen popronde meer!!!
mensen die daar voor hebben ingezet en door één minster?

weg!!!!!!!!!!!!!

dat kan toch niet laat die minster eens tien jaar iets opbouwen een voor zijn voeten weg halen wat zou hij daar van vinden?

Bee Creative zei

Popronde is iets unieks en moet blijven!!!

Anoniem zei

Popronde moet blijven het is een van de muzikale hoogten punten van Nederland!!!

Anoniem zei

Popronde, niet aankomen!

Anoniem zei

De Popronde moet zeker, omdat het de mogelijkheid biedt voor kwalitatief hoogstaande maar soms minder bekende bands om zich aan een publiek te presenteren.

Zowel publiek als bands zullen elkaar minder snel tegenkomen zonder een initiatief als de Popronde. De Popronde is niet alleen een kweekvijver en een graadmeter voor het muzikale klimaat in Nederland, maar ook een pijler in de storm van muzikale vervlakking en commerciele wansmaak. Zonder de Popronde zullen vele mensen niet in aanraking komen met hoe spannend, uitdagend en mooi muziek kan zijn.

Het festival geeft bovendien stem aan een grote groep onafhankelijke en daardoor soms onmondige muzikanten. Hun stem moet gehoord worden, vooral omdat hun roep een culturele meerwaarde biedt. Dat de Popronde een populaire culturele verrijking betekent, bewijzen de stijgende en grote bezoekersaantallen van voorbijgaande jaren.

Kortom, Popronde moet!

Marten de Paepe
singer-songwriter

Anoniem zei

Een goed festival voor muzikanten en publiek. Lokale talenten kunnen nu eindelijk in het hele land laten zien wat ze waard zijn en bezoekers kunnen hun horizon verbreden.

Waar moet die subsidie anders naar toe?

Anoniem zei

Popronde moet blijven!!

Unknown zei

Popronde moet blijven!!!

Anoniem zei

Het liefst geeft onze Rechts-Gristelijke 'regering' dus wel miljoenen, zoniet miljarden uit aan een oorlog die niet de onze is, maar een beetje cultuur...
iets wat WEL wat bijdraagt aan een betere wereld...

Als minister plasterk echt van de partij van de arbeid is dan bergrijpt hij toch dat arbeiders 's avonds cultuur nodig hebben om een beetje positief in het leven te blijven staan? Anders kunnen we er tegenwoordig gerust van uitgaan dat de PVDA en RECHTSE partij is.
Wat een onzin dat de stichting muzikanten van begin tot eind moet gaan coachen e.d., daar hebben die jongens toch helemaal geen tijd voor? Bovendien zijn daar allang andere instanties voor.

En dan die raad, alvast bedankt voor het naar de klote willen helpen van een klein maar schattig landje met, zo bleek de afgelopen 10 jaar DANKZIJ de Stichting Popwaarts, een hele berg onontdekte cultuur.
Al die Gristelijke vriendjes in het cabinet moeten vooral blijven geloven dat ze uiteindelijk in de 'hemel' komen, of wat voor sinterklaas ze dan ook in geloven.
En wel geld uit geven aan verarmd uranium en joint strike fighters....tssss, ik hoop dat jullie ministers nooit meer slapen.

Ik wil trouwens de jongens van Popwaarts heel veel succes wensen met dit gevecht tegen de onzin bureaucratie en ik hoop alsnog dat er wat subsidie vrij kan worden gemaakt, want in tegenstelling tot wat 'politici' altijd zeggen, het geld is er WEL!
Sterkte guys!

melvinbloodyhand zei

onzin, er zijn tal van organisatie die talent steunen in Nederland maar met veel minder getalenteerde en diverse bands op de proppen komen. Popronde geeft elk jaar een mooie doorsnede van nieuwe nederlandse band en biedt een springplank.

Anoniem zei

Heb al meerdere jaren uitgebreid genoten van de Popronde en hoop dat in de toekomst ook nog te kunnen doen! Briljant concept.

Anoniem zei

Plasterk is duidelijk nog nooit zelf op een Popronde geweest en weet niet waar hij het over heeft, anders zou deze beslissing nooit genomen worden. De Popronde levert heel duidelijk een immens positieve bijdrage aan de Nederlandse (pop)muziek en die zou zonder haar verarmen. Wie zou zoiets succesvols de nek willen omdraaien? Echt onbegrijpelijk.

Anoniem zei

Popronde moet zeker weten blijven! Shame on the minister!

Anoniem zei

Ongelooflijk...

Op zich mag ik Plasterk wel, maar dit kan echt niet. De Popronde moet doorgaan, het is zeker educatief en het biedt bands de kans om veel te spelen, voor een nieuw publiek en op mooie plaatsen. Je krijgt contact met andere bands, dat nieuwe publiek en je optreed-cv groeit mooi. De Popronde is minimaal net zo belangrijk als de Grote Prijs en Dommelsch Local Heroes.

Chris (Boilersuit)

Anoniem zei

Adri Karsenberg zegt:

tering! slechte zaak is dit! de popronde is een van de weinige initiatieven die ervoor zorgt dat goede bands aan de bak komen op plekken waar anders hooguit een tweederangs coverbandje zou staan. het heeft bewezen dat het aan alle kanten werkt, cafe's en andere podia worden avontuurlijker, het publiek krijgt spannende artiesten te zien en te horen, de bands worden er veel beter van en als stadsbestuur kun je ook nog eens goede sier maken met het werk van een ander. lijkt me typisch geval van een win win win win situatie. Heb het altijd jammer gevonden dat de Popronde Hengelo niet aan deed.
ik dacht dat plasterk slimmer was. zucht...
zet um op!!
groetjes,
adri
(metropool hengelo)

Anoniem zei

popronde moet blijven!

mazolia

Anoniem zei

Popronde heeft zichzelf bewezen in de 10 jaar dat het bestaat.
Veel onbekende bands hebben op deze manier bekendheid gekregen en zodoende meer werkgelegenheid ook.
Het heeft zeer zeker een toegevoegde waarde gehad in deze 10jaar.
Je kunt het ook zeker geen prille sector noemen: in het 60 jarig bestaan van de popcultuur is 10 jaar aardig wat.

Je reinste bureaucratie dus deze beslissing van de minister.

Het is zeker niet aan popronde om punten te geven, dat doet men op de middelbare school.

Als ik zie hoe er op andere fronten gesmeten wordt met subsidie's dan verbaast me dit zeer.

Popronde heeft wel degelijk bestaansrecht.

Fred bakker Vollenhove zei

Hey Meneer Pasterk,
Dit kan niet.
Ik geef les op 2 muziekscholen en een aantal bands die wij coachen komen bij de Popronde terrecht.
Een vervolg van muziekschool onderwijs en verdere doorstroming naar de podia.
Popronde heevt zijn bestaansrecht bewezen.
En dan al die vrijwilligers die alles mede mogelijk maken.

Don't you dare.

Fred Bakker Vollenhove

Anoniem zei

belachelijk, laat ze maar bezuinigen op niet functionerend overheidspersoneel.... zoals Plasterk zelf!

popronde blijft!!!!

Tosca zei

Popronde heeft zeker bestaansrecht. Bewezen ook in de afgelopen 10 jaar. Je kunt niet spreken van een pril stadium in deze. Popcultuur bestaat pas 60 jaar.

Als ik zie waar wel subsidies aan worden gegeven en dan lees dat Plasterk dit niet meer nodig vind dan verbaast me dat erg.

De kansen die er zo kwamen voor de vrij onbekende bands waren na de popronde legio.
Daarna was er ook een grote werkgelegenheid voor nogal wat bands.

Veel mensen hebben hier in de afgelopen 10 jaar iets aan gehad en ook van genoten.
Is dus een treurige zaak om die subsidie nu op te heffen.

Het is niet aan popronde om cijfers uit te delen, dat doet men op een middelbare school.

Popcultuur is belangrijk in de huidige maatschappij.
De mensen erachter hebben hard en lang gewerkt in die jaren. Daardoor kansen voor anderen geschapen.

Wat is begonnen vanuit idealisme is groter gegroeid.

Laat de bureaucratie niet winnen in deze. Dat zou erg jammer zijn.

Tosca

Anoniem zei

De Popronde moet blijven hoor, superleuk intiatief! Nieuwe en bekende bands, en dat goed met elkaar in balans, dat zou echt te jammer zijn als dat er niet meer is...

Anoniem zei

Popronde MOET blijven!!!!!!
PUNT!!!!!!!!!

Anoniem zei

Artiesten voor wie het moeilijk is buiten hun eigen regio optredens te regelen, kunnen op deze manier door het hele land naamsbekendheid en podiumervaring op doen.

Gasten die niet met deze artiesten bekend zijn, worden hiermee geconfronteerd en leren op die manier meer artiesten en/of muziekstijlen kennen.

Veel zaaltjes waar normaal geen hond komt, zijn tijdens de popronde bomvol.

Waarom moet het massaal vrijwillig cultuur opsnuiven nu weer de kop ingedrukt worden? Is iets echt pas zinvol als een minister het ook als zinvol ervaart? Is de minister zelf al ooit bij de Popronde komen kijken?

Anoniem zei

Popronde moet blijven

Anoniem zei

Popronde moet blijven

Anoniem zei

POPRONDE MOET

heel nederland

POPRONDE MOET

Anoniem zei

De Popronde is altijd een uitstekend initiatief geweest, in mijn ogen vooral omdat het bands de mogelijkheid biedt in een korte periode een behoorlijk aantal optredens buiten de eigen regio te spelen. De popronde 2001 heeft voor ons een kans betekend om ervaringen op te doen en publiek te bereiken. Dat heeft er dan ook mede aan bijgedragen dat we hebben kunnen uitgroeien tot een band die in in de zeven jaar sindsdien overal regelmatig door heel Nederland met veel plezier heeft opgetreden.

Ik raad bands die moeite hebben uit de regio te breken ook altijd aan zich voor de popronde in te schrijven. Van een aantal daarvan zal vast ook nog wel vergelijkbare een reactie komen.

Mark van der Valk
De Hardheid

TerryA zei

ik heb een heel andere opinie hierover ...
het is alleen goed dat subsidie weg gaat of een heel stuk minder wordt voor de NL muziek industrie, en dat geld dus ook voor deze popronde!
want, "SUBSIDY KILLS CREATIVITY!"

Waarom denk je dat sinds de jaren 70/80 NL artiesten niks presteren buiten de Benelux? Is het toeval dat de grootste musicale export vanuit NL nog steeds de Smurfen zijn?!? - Dat terwijl er van andere non-engels talige landen (zonder subsidie) veel meer success wordt gehaald met hun guitar bands.
In GB bestaat geen subsidie voor bandjes ... dan krijg je een natuurlijk competitie voor artiesten - de beste/meest belovend grijpen dan hun kans. In landen met subsidie (waarvan NL misschien wel de ergste in Europa is) komt geen echte talent naar boven.
En ik weet dat veel hier niet mee eens zullen zijn maar dat komt ook omdat veel te veel bands en zogenaamde artiesten blijven rond hangen om geld voor niks te vangen!
Er zijn wel belovende bands in NL maar die krijgen ook veel minder kansen (zeker op live gebied) doordat die "rondhangers" elke keer in zalen en op festivals blijve terug komen.

Ben natuurlijk ook wel benieuwd of deze opinie op deze blog mag blijven? - dat zegt ook iets natuurlijk!

TerryA,
music editor, AAPA

Anoniem zei

Ik houd niet van Pop maar het kan nooit goed zijn dat een organisatie met zulke goede intenties op z'n minst geen kansen wordt aangeboden

Anoniem zei

De popronde is een initiatief die verbreding van de cultuur bevordert. Alle Jazz en Klassiek subsidies (ondanks dat ze wel moeten blijven bestaan) voegen nauwelijks iets toe aan vernieuwing van de Nederlandse cultuur. De popronde doet dat wel door artiesten de middelen te geven om zichzelf te ontwikkelen.

Anoniem zei

Popronde moet blijven. Lijkt me logisch.

Anoniem zei

ILLICIT sluit zich volledig aan bij de wijze woorden van Stuurbaard Bakkebaard. Het zou echt van de zotte zijn dit unieke festival de nek om te draaien!

!!!POPRONDE MOET!!!

Anoniem zei

popronde moet blijven!!

Stijnvg zei

Goei spul, die POPronde!

Anoniem zei

Beste TerryA,
Of je komt uit Nederland en dan kan ik je vertellen dat het onderwijs gelukkig in Nederland bestaat bij gratie van subsidie zodat ook jij goed nederlands zou kunnen leren,
Of je komt uit het buitenland (vermoedelijk uit Engeland omdat je nogal opschept over het feit dat daar géén subsidie voor popmuziek is) en dan kan ik je vertellen dat je nog niet goed hebt rondgekeken in eigen land; ook in Engeland krijgen podia subsidie van de overheid. En als je denkt dat het toptalent daar wordt uitgevonden door MTV kan ik je ook uit de droom helpen: Een programma als Later...van Jools Holland is een van de duurtste programma's op de BBC en daar gaan bakken subsidie heen.
Wij leven in een land waar van elke Euro er 80% op de een of andere manier bij de overheid terecht komt middels belasting op welhaast alles : op inkomen, op handel (BTW), op sigaretten en benzine, op huizenverkoop en zelfs op hondenbezit. Dat schept ook de verplichting bij diezelfde overheid om zorg te dragen voor zaken als onderwijs, een goed sociaal stelsel en medische zorg. Ook Cultuur hoort daarbij (vindt ook diezelfde overheid). Het gaat er hier dus ook niet om of subsidie mag of niet maar waar het terecht moet komen.
Dat jij wilt/kunt werken zonder subsidie is prima maar leg dat niet op aan anderen.
Paul Smits

Anoniem zei

Willem Venema zei...
Als het zo uitkomt, verklaart meneer Plaszerk even makkelijk dat ie het advies volledig zal negeren (aldus de Volkskrant van vandaag)....
Waarschijnlijk gaat hij het allebei doen: het advies negeren, en er bij jullie de stekker uit trekken.
Van deze minister hoeft de popmuziek op welk nivo dan ook helemaal niks te verwachten en van zijn partij weten we nu wel genoeg om die ook bij het oudvuil te zetten.
Zo heel successievelijk heeft de politiek in minder dan een paar jaar overal de poten al onderuit gezaagd.
Jammergenoeg (alhoewel het zegt ook wat) is de popmuziek als geheel (dus inclusief de maatgevende financiele uitwassen) onmeetbaar en niet in staat om echt actie te voeren, te lobbyen of iets collectiefs te ondernemen, dat hoort ook eigenlijk niet bij popmuziek. En daar speculeert en anticipeert de politiek en de ambtenarij heel gemakkelijk op. Popmuziek is behoorlijk weerloos, overigens net als alle andere kunst (Lucebert zei het al).
Een dergelijk bericht genereert bij 3voor12 13 reakties en daarmee is veelal -bij welk schandaal dan ook- de kous af.

Sterkte.

Anoniem zei

plasterk?
voor het zelfde geld was zijn naam zeikslap ,met zijn slap gezeik!

wij hebben altijd met veel plezier opgetreden tijdens de pop-ronde,als dit initiatief stopt is dat eeuwige zonde!

KEMPHANEN

Anoniem zei

tjeesus, Popronde is leuk.

Alleen jammer dat ik met mijn bandje niet mee mocht doen ;b

Anoniem zei

BLIJVEN BLIJVEN BLIJVEN met die popronde!
Ideale kansen voor het opkomend talent, dit gaan we toch niet weghalen!
BLIJVEN! het MOET!

Jeroen zei

Naar mijn idee hebben wedstrijdjes en geld helemaal niks met kunstvormen te maken. Dus ook niet met muziek.
Natuurlijk is er geld nodig om de
kunst te financieren. Maar ik dacht dat het een streven was dat dit zo min mogelijk moest zijn.

Nu bestaat er een te gek festival die deze zaken geschreide weet te houden. En nu wordt de organisatie bekritiseert op juist dit punt!?

Als je de omvang van kunst probeert te meten aan omzet, dan haal je twee dingen door elkaar.

Als je een wedstrijdvorm nodig hebt om muziek spannend te maken, dan houd je van wedstrijdjes en niet van muziek.

Anoniem zei

Zoals blijkt tijdens de afgelopen 12 jaar bewind Balkende gaat geld wederom voor cultuur en wordt zodoende bezuinigt op allerhande zaken die vadertje staat geen geld opleveren. Nu is popronde dus het slachtoffer van deze "nieuwe" dollar/eurotekens in de ogen policy en kunnen we alweer concluderen dat het ooit meest liberale land van de wereld in de greep is van een geldgraaiende groepering welke absoluut geen oog heeft voor wat het volk wil. Het is een schande en om je voor te schamen dat ons kikkerlandje zich laat besturen door lui die niet door hebben dat wij niet moeten luisteren naar hen (Brussel, Washington,Peking) maar dat zij nog wat te leren hebben van ons.
Nu blijkt dat ze ook nog eens bereid zijn ons poptalent in het verdomhoekje te gooien en niet willen zien dat juist een instituut als de popronde onze musicale kwaliteiten en talenten internationaal meer op de voorgrond hebben weten te brengen kan ik niet anders meer zeggen als: ZUM KOTSEN!!!

Mascha zei

Slaat nergens op.. 10 jaar lang popronde, waar goede artiesten uit voort zijn gekomen, en dan kapt hij het op zo'n manier af!
Vind ik niet kunnen..
Popronde moet blijven..

Anoniem zei

Zoals velen van jullie inmiddels weten, wordt er vanuit Nijmegen altijd hard gewerkt om de Popronde in verschillende steden in NL ieder jaar weer tot een geweldig, daverend, gezellig, creatief en succesvol muziekfestival te maken.Het is kei leuk om de Popronde in eigen stad Breda te kunnen bezoeken, maar zeker zo leuk om met het festival"mee te reizen" naar alle andere steden!!! Minister Plasterk, ik nodig u uit naar een Popronde te gaan bij u in de buurt. Daarna zult u overtuigd zijn: DE POPRONDE MOET BLIJVEN!!!

Anoniem zei

wat een ONZIN zeg... Een laagdrempelig podium is juist precies wat de Nederlandse muziekscene nodig heeft, en in die zin is de POPRONDE een prima evenement. De argumenten die minister Plasterk gebruikt om de popronde van subsidie te onthouden komen voor een groot deel neer op semantiek lijkt het.. erg jammer!

NDRGRND zei

Rogier NDRGRND NMGN,

Natuurlijk moet de popronde blijven, dat is duidelijk!

NDRGRND zei

Handen af van de popronde!

Unknown zei

De popronde is een supergoede springplank voor talentvolle bands, er zijn al menige successen uit voort gekomen!
Geef de muziek een kans en laat de popronde doorgaan!

Anton zei

Daar kan ik 't alleen maar mee eens zijn! Popronde moet blijven!

Anoniem zei

Kan een heel verhaal ophangen maar het komt er op neer dat ik ook vind dat Popronde moet blijven!!!

Unknown zei

popronde moet blijven!

Anoniem zei

Met overal dure concerten in nog duurdere, nieuwe concertzalen, is de popronde een verademing. Herbouw maar wat minder concertzalen ipv hier de stekker uit te trekken!

Anoniem zei

De beste betaalde band van Nederland is nog altijd het koninklijk concertgebouw orkest. Naar mijn mening voegt deze overgesubsidieerde coverband veel minder toe aan het Nederlands muzieklandschap dan een popronde, broeiplaats van vernieuwing, die 10x zo weinig subsidie nodig heeft.

Schaamt u zich, snobistische minister!

Popmuziek is altijd een ondergeschoven kindje geweest bij het toekennen van cultuursubsidie. De Nederlandse overheid heeft nooit willen beseffen dat popmuziek ook kunst is. Door popmuziek in het hokje 'hobbyisme' en 'vrije tijd' te plaatsen toont de minister dat hij totaal geen besef heeft van de harde werkelijkheid waar talent mee te maken krijgt dat niet platte commerciële bocht wil maken.

Door het krimpen van de muziekmarkt spelen platenmaatschappijen op safe en krijgen aparte, vernieuwende bands geen kans. Initiatieven als popronde zijn daarom broodnodig om de kunst die popmuziek heet ook buiten de commerciële vervlakkende kanalen om te laten blijven bestaan.

Stop met achter de feiten aan te lopen! Kunst verdient subsidie, en popmuziek heeft de toekomst!

Anoniem zei

De beste betaalde band van Nederland is nog altijd het koninklijk concertgebouw orkest. Naar mijn mening voegt deze overgesubsidieerde coverband veel minder toe aan het Nederlands muzieklandschap dan een popronde, broeiplaats van vernieuwing, die 10x zo weinig subsidie nodig heeft.

Schaamt u zich, snobistische minister!

Popmuziek is altijd een ondergeschoven kindje geweest bij het toekennen van cultuursubsidie. De Nederlandse overheid heeft nooit willen beseffen dat popmuziek ook kunst is. Door popmuziek in het hokje 'hobbyisme' en 'vrije tijd' te plaatsen toont de minister dat hij totaal geen besef heeft van de harde werkelijkheid waar talent mee te maken krijgt dat niet platte commerciële bocht wil maken.

Door het krimpen van de muziekmarkt spelen platenmaatschappijen op safe en krijgen aparte, vernieuwende bands geen kans. Initiatieven als popronde zijn daarom broodnodig om de kunst die popmuziek heet ook buiten de commerciële vervlakkende kanalen om te laten blijven bestaan.

Stop met achter de feiten aan te lopen! Kunst verdient subsidie, en popmuziek heeft de toekomst!

Thom v. Hoek zei

Wat een onzin zeg, Plasterk z'n moeder. De PopRonde is tof! In heel het land wordt hierdoor bijgedragen aan talent en aan plezier :o En bovendien, zo veel geld kost het toch niet? En je kan toch niet zo makkelijk meten of iets nuttig is of niet zoals Plasterk beweert? De PopRonde is denk ik onbewust veel belangrijker dan je op 't eerste gezicht ziet =] Wat moeten alle die toffe nieuwe artiesten zonder de PopRonde?

Ik ben het met jullie eens en daarom scandeer ik 't ook!:
DE POPRONDE MOET!

Anoniem zei

Popronde is de beste manier om nieuwe spannende bands te ontdekken! Elk jaar pak ik een paar steden mee.
POPRONDE MOET BLIJVEN!!!

Anoniem zei

Natuurlijk moet de popronde blijven! Dit jaar is het nog te vroeg voor ons, maar volgend jaar willen we ons graag aanmelden voor het grotere publiek! Voor veel bands een mooie start met meer naamsbekendheid en als ik altijd zo rondkijk, zie ik iedereen toch wel genieten.

ik ga dus heel hard hopen dat dit een vergissing was en dat we ons volgend jaar nog mogen aanmelden!

Anoniem zei

De popronde moet zeker doorgaan...

Anoniem zei

Heel erg jammer en wat een enorme vergissing! Wat een verlies als de Popronde gedwongen wordt op te houden met bestaan.
Popronde heeft zich in deze 10 jaar toch al lang bewezen!
Popronde biedt kansen voor bands en muziekliefhebbers.Een vergelijkbaar initiatief is er niet en hierdoor is popronde onmisbaar.
Bonnie

Dave zei

De Popronde is voor mijn studenten (afgestudeerd en dus helemaal afgecoached) juist een springplank, een kans om optreed-routine te krijgen.
Ook mensen die afgestudeerd zijn aan het conservatorium vinden in de Popronde een mogelijkheid om zich te profileren. Die mensen zijn echt klaar met onderwijs. Veel te goed voor jurydingetjes als prijzenfestivals of talentenjachten.

De Popronde selecteerd 100 bands uit duizenden demo's en gaat staan voor die selectie. Popronde bands zijn klaar voor het podium, en dat podium vinden ze hier.

der steen zei

Ja misselijk wordt je van de mensen die vanaf het pluche bepalen wat je wel of niet kan/mag zien. Ze geven wél mensen als Joop van de Ellende tonnen per jaar terwijl die lul miljoenen verdient, maar een festival dat elk jaar in veel steden laat zien hoe het uitgaansleven er eigenlijk elk weekend zou moeten zijn levert niet genoeg bijdrage aan de cultuur.

Anoniem zei

Altijd dat klote geld. Juist organisaties als de Popronde die veel doen voor weinig, zijn de clubs waar we als band wat aan hebben. Geen selectie op verkoopbaarheid of andere commerciële criteria, zoals bij zoveel 'muziek' initiatieven, maar juist op muzikaliteit en originaliteit. Zo heeft Monstertux de Popronde ervaren, en dit gunnen we nog vele bands na ons.

José zei

Het zou belachelijk zijn als dit het einde van popronde betekent. De raad van cultuur moet zich diep schamen!
Ik hoop van harte dat dit besluit wordt herzien.

Anoniem zei

Het is ook te gek voor woorden! Als er een organisatie us voor (aanstormend) talent is t popronde wel! Het heef een groot draagvlak en geeft bandjes de kans om voor een groot publiek te laten zien wat ze waard zijn! In dit land is t echt te krom, as je het niet groots genoeg aanpakt is t niet goed, doe je het wel goed.. dan wordt je subsidie ook ingetrokken (The hague jazz) Duidelijk een 6jes cultuur, ook wat betreft subsidies geven, doe t maar half half anders is t toch of te slecht of te goed!!
Quote: POPRONDE MOET!

Anoniem zei

De popronde moet blijven !!! Startende bands hebben een "podium" nodig en de mogelijkheid zich met anderen te meten. Het is al moeilijk genoeg voor beginnende bands om bekendheid te krijgen. Dus laat de popronde verder groeien. Marlies Fliervoet.

Harry zei

belachelijk geef nieuwe bands toch eens een kans en hou eens op met het korten op leuke dingen voor jonge mensen Harry Top (46 jaar)

Anoniem zei

Wat raar zeg!
De Popronde is een van de weinige zeer toegankelijke festivals waar je niet meteen een rib uit je lijf kwijt bent, en ook nog eens een zoektocht beleeft naar nieuwe frisse muziek, waar je doorgaans daarna nog meer van hoort....

Misschien levert het niet genoeg geld op naar plassterk zijn zin. Tja dat is jammer, dat de beste initiatieven altijd de kop in gedrukt woren vanwege 'geld' .. bah!

Ik stel voor: een stiekeme popronde, de cafees willen vast wel meedoen, toch? En wij dragen allemaal een donatie bij.

Anoniem zei

Ik heb de popronde leren kennen als een schitterend initiatief dat al jaren enerzijds een podium biedt aan hard aan de weg timmerende popmuzikanten en anderzijds door zijn mobiliteit en toegankelijkheid een breed publiek met deze muzikanten laat kennismaken. Ik ken de popronde daarmee tegelijkertijd als een zeer noodzakelijk initiatief dat in de herrie van de mainstream en idolisering het geluid laat horen van de zichzelf steeds vernieuwende en steeds opnieuw uitvindende popmuziek. En dit alles zonder ook maar een moment de kwaliteit van het geleverde product uit het oog te verliezen. De reactie van de minister doet de vraag rijzen of hij eigenlijk wel weet waarover hij spreekt. DE POPRONDE MOET BLIJVEN!

Anoniem zei

Een goed georganiseerd breedschalig festival en voor iedereen toegankelijk en altijd wel bij jou in de buurt!

Poppronde moet!
Nu de minister nog!

Anoniem zei

De Popronde is voor beginnende en aanstormende acts de manier om je in de kijker te spelen, zoiets mag niet verdwijnen!

Anoniem zei

Tien jaar lang al heeft de Popronde zich bewezen als een divers festival, dat voor zowel publiek, cafébaas als muzikant een geweldige jaarlijkse traditie is geworden. Ikzelf heb tweemaal deelgenomen aan de Popronde (2002/2003, The Doubleshots) en vond het avond op avond geweldig en leerzaam. Ook als bezoeker is het jaar op jaar een feest om te bandhoppen en op de afterparty alle muziekliefhebbers bij elkaar te zien napraten of compleet losgaan.

De DIY-opzet van de Popronde is voor veel beginnende bands het beste wat ze kan overkomen: zonder al te betuttelend te willen zijn, biedt dit festival de kans om grootse plannen in praktijk te brengen. Talloze bands hebben hieraan veel succes ontleend. Helaas wil het ministerie van OCW juist meer gaan betuttelen, blijkt nu. Het lijkt erop dat het ministerie vindt dat ze beter kan inschatten wat beginnende bands nodig hebben. Een kolossale overschatting van het eigen kunnen, die volgens mij berust op bureaucrationele beleidsmakerij, de daarbij horende holle terminologie en arrogantie. In plaats van het scheppen van kansen - iets dat in het program van alle politieke partijen als fundamenteel wordt beschouwd - werkt 'Den Haag' nu juist een levendig en gewaardeerd festival het graf in. Onbegrijpelijk.

Het is fantastisch om te zien dat er zoveel reacties zijn gekomen op de blogspot van de Popronde. Laten we hopen dat het niet wordt genegeerd door de Hoge Heren. Nederland mag zich gelukkig prijzen met de Popronde, nu nog een ministerie dat dit kan begrijpen en ondersteunen.

Anoniem zei

De POPRONDE moet zeker BLIJVEN!!!

Anoniem zei

O, maar ik hou van de Popronde! Een van de weinige initiatieven waar talentvolle muzikanten gesteund worden en waar het niet gaat om winnen maar puur om de muziek zelf. Er zijn de laatste paar jaar veel talentvolle bands aan het opkomen en daar heeft de Popronde een grote rol in gespeeld. Muzikanten hoeven niet gecoacht, opgeleid en gevormd te worden, ze hebben vooral een podium nodig en dat biedt de Popronde.
Ach, alle redenen zijn al genoemd. Als er iets is waar ik dit jaar naar uit kijk, is het meedoen aan de Popronde. Met zoveel enthousiaste bezoekers en muzikanten moet dit toch teruggedraaid kunnen worden? Ik zeg het niet snel, maar ik zeg het nu wel: Actie!
Willem / Clemm.

Anoniem zei

Schande! Popronde is HET instituut voor aanstormend muzikaal talent. Het advies is krom en de minister nog krommer. Men zou naar aanleiding hiervan kunnen zeggen dat de minister een nekschot verdient!

Anoniem zei

Popronde is een van de meest belangrijke plekken voor Nederlandse bands om buiten hun regio podiumervaring op te doen en voor het Nederlandse publiek om in aanraking te komen met onbekende artiesten. Al tien jaar heeft het zich bewezen. Daarom moet Popronde blijven!

Anoniem zei

Al deze reacties die zo mooi verwoorden waar het om gaat. Liefde voor de muziek! Muziek waar je niet snel mee in aanraking komt. Onbekend voor het publiek, en daarmee ook onbereikbaar. Want dáár gaat het om bij de Popronde. Het gevoel en het verlangen van de artiest om zijn of haar muziek (en daarom vaak ook zijn of haar passie, lust en leven) te laten horen en zien aan andere mensen. De Popronde doet dat als geen ander. Het gevoel verbaast te zijn, zelfs overrompelt als publiek, om de kwaliteit. Want hoe vaak heb ik dat niet gehoord? "Jeetje, ik wist helemaal niet dat er zoveel goede muziek bestond in Nederland". Dát doet de Popronde.

Een keer je favoriete kroeg instappen en je daar overgeven aan iets nieuws. Of een kroeg betreden waar je nog nooit bent geweest. Een poppodium waar je nooit komt. Mensen die je nog nooit hebt gezien. Wie kent nu niet het gevoel dat iets wat je nog niet kent je zo'n tevreden en weldaan, en vooral rijk gevoel kan geven? En dat nog wel gratis en voor niks. 40.000 bezoekers per jaar krijgen de kans deze ervaring te beleven. Ook dát doet de Popronde.

Een stad wordt één avond verrijkt met een grote bom cultuur, talent, liefde, passie, het opdoen van ervaring. Hoezo geen educatiefunctie? Wat dacht je van organisatorische kwaliteiten, verantwoordelijkheidsgevoel, samenwerken, sociale vaardigheden. Een jong bandje dat nog geen kijk heeft op de muziekwereld in Nederland komt er eindelijk in aanraking mee, een kans die normaal gesproken maar weinig bands krijgen. Ook dát doet de Popronde.

En de organisatie? Die is al tien lange jaren keihard aan het werk. En met succes: 700 aanmeldingen per jaar! 700 bands of artiesten die allemaal geloven dat de Popronde hen op weg kan helpen. Twintig steden waar coördinatoren maanden bezig zijn alles in goede banen te leiden. En wat dacht Plasterk van de vrijwilligers op zo’n avond? Jonge mensen die zich in het zweet werken om de avond tot een succes te brengen. Met weer diezelfde passie. Muziek. Ook dát doet de Popronde.

En zo kan ik nog wel even doorgaan. En met mij al deze mensen die al een reactie hebben achtergelaten of dit nog gaan doen. Het lijkt me duidelijk: de Popronde is een toevoeging aan het leven van vele mensen, en dat mag niet zomaar opzij geschoven worden. De Popronde blijft!!! En daar gaan we met z’n allen hard voor strijden!

Anoniem zei

ik hartje popronde!! we kunnen dit toch niet toestaan?? een beetje popronde de grond in laten stampen door mensjes van hogerop.. tss..
WE ALL <3 POPRONDE!!!

Anoniem zei

Minister Plasterk moet eens nadenken!

Popronde Moet!

Anoniem zei

BELACHELIJK! Weer eens een bewijs dat er ergens in binnen de culturele politiek van NL een steekje los zit! Nog maar eens; BELACHELIJK dat het ministerium van Plassterk heeft besloten NUL EURO toe te kennen aan de Popronde. Naar mijn idee een van meer relevante collectieven als het gaat om het presenteren van oud en nieuw talent. De Popronde brengt bands, locaties en publiek op een laagdrempelige en tastbare wijze bij elkaar. En wat nou geen educatieve waarde? Voor zoveel bands die mee hebben gedaan met de Popronde was dit voor hen hét moment zich te bewijzen aan publiek buiten de eigen regio, meer frequent te spelen en zo meer ervaring op te doen. En bovendien te leren van alle andere bands die mee doen en deden aan de PopRonde. Ik kan zo nog wel even doorgaan, maar het komt erop neer dat het dus BELACHELIJK is dat een dergelijk besluit wordt doorgevoerd!

F*ck het kabinet, leve de PopRonde!

S.H.

Anoniem zei

Popronde is een uniek evenement dat zijn bestaansrecht verdient heeft. Doodzonde als dit zomaar verdwijnt.
Dus wat mij betreft moet de popronde subsidie blijven krijgen.

Anoniem zei

Ik vind de Popronde een mooi initiatief dat blijven moet.

Anoniem zei

Een zwarte wolk boven een prachtige dag.

BELACHELIJK!

Ik geniet al 2 jaar mee met alle deelnemers, vrijwilligers en bezoekers van de Popronde. Elke keer zijn de kroegen waar de bands optreden weer bomvol.

Hoezo te klein?!

Anoniem zei

Popronde is een ideale opstap voor bands, om te groeien. Door zo'n 'podium' weg te halen uit Nederland, krijgt de Nederlandse popmuziek minder/te weinig ruimte.

Belachelijk. Popronde moet blijven!

Anoniem zei

Hou het festival, POPRONDE moet een onderdeel blijven van jezelf bekend maken als artiest of band

Anoniem zei

Dit is echt te zot voor woorden; de Popronde is keer op keer een zeer succesvol festival dat aanstormend talent een kans geeft. Wat een kortzichtig beleid zeg! Ik hoop dat dit snel wordt terug gedraaid want Popronde heeft bestaansrecht...
DE POPRONDE MOET BLIJVEN!!!

Anoniem zei

Wat Stuurbaard zegt.

Succes met met het aanvechten van dit onverklaarbare advies.

Anoniem zei

WE LOVE YOU POPRONDE, WE DO! OOOOOO POPRONDE WE LOVE YOU!

Anoniem zei

!!!!POPRONDE MOET!!!
!!!!POPRONDE MOET!!!
!!!!POPRONDE MOET!!!
!!!!POPRONDE MOET!!!
!!!!POPRONDE MOET!!!
!!!!POPRONDE MOET!!!
!!!!POPRONDE MOET!!!
!!!!POPRONDE MOET!!!
!!!!POPRONDE MOET!!!
!!!!POPRONDE MOET!!!
!!!!POPRONDE MOET!!!
!!!!POPRONDE MOET!!!
!!!!POPRONDE MOET!!!
!!!!POPRONDE MOET!!!
!!!!POPRONDE MOET!!!
!!!!POPRONDE MOET!!!

Anoniem zei

Mede dankzij de popronde kregen we met ons bandje leaf in het begin de kans om veel te spelen, wat uiteindelijk tot nog veel meer optredens heeft geleid.
Popronde is te gek!

dooo

Anoniem zei

Popronde heeft zich ontwikkeld als een belangrijke graadmeter voor nieuw talent en hun platform functie biedt vele nieuwe bands een kans op een publiek voor zich te winnen. Popronde is noodzaak!

Anoniem zei

Livemuziek is belangrijk, vooral voor de jeugd! Buiten TMF en MTV heeft de jeugd weinig contact met livemuziek (behalve festivals maar die zijn vaak te duur) dus elke mogelijkheid om bands te (laten) zien is waardevol!!

Voor ons (een livecafé in Brunssum, dat ligt vlakbij Heerlen) MOET de Popronde blijven bestaan!

Anoniem zei

Wat bezielt die hoge heren daar in Den Haag?
Alle plezier word ons ontnomen; overal bezuinigingen en alles wordt maar duurder!

Anoniem zei

waarom moet een zo goed en leuk initiatief als de popronde verdwijnen? genoeg belangstelling lijkt mij zo..ik snap er niets van minister!!?

Sandra Leijtens
Popfotograaf W2 Den Bosch

Anoniem zei

Popronde moet blijven! Het is juist voor talentvolle bands moeilijk om buiten de eigen regio nationaal onder de aandacht te komen. Popronde stelt die bands wél in de gelegenheid!
Erg belangrijk voor de nationale popmuziek. En hopelijk kan 32 Ohm zich volgend jaar weer inschrijven.

Anoniem zei

Verdomme, de enige keer dat er in Wageningen leuke muziek gespeeld wordt is met de popronde....

Anoniem zei

Beste minister Plassterk,

Voor iedereen die niet in de 'Idols-shortcut' naar wereldfaam gelooft, oprecht en artistiek met de kunst bezig is, en keihard werkt om er wat mee te verdienen, is de Popronde een belangrijke manier om buiten de eigen regio gehoord te kunnen worden. Daarom moet de Popronde blijven!

De Popronde draagt bij aan de ontwikkeling van de individuele muzikanten. En dus aan het hele popklimaat. De kracht is dat de bands dicht bij het publiek kunnen spelen. Op kleine podia. Ook voor het publiek en programmeurs een unieke kans om op één avond een boel nieuw talent voorbij te zien trekken. Soort Lowlands op pocketformaat.

Er is een enorme behoefte aan kleinere podia om het gat te dichten tussen de oefenruimte en de grote podia. De Popronde voorziet hierin.

Wordt het niet eens tijd voor een minister of staatssecretaris van Popmuziek? Iemand die wel begrijpt waar het om draait?

Die popprofessor, Tom Ter Bogt, kan die daar niet iets in betekenen, bijvoorbeeld? Samen met een aantal underground-adviseurs?

Succes! Ben Stam, popmuzikant.

marklotterman zei

Popronde moet!

(net als de wereldvrede trouwens)

mark lotterman

Anoniem zei

Belachelijk dat cultuur zo vaak de pineut is als er geld nodig is. Volgens mij krijgt de overheid zat inkomsten, burgers betalen steeds meer en meer over de afgelopen jaren. Je vraagt je dan toch af waar het geld dan wel heengaat?
Ik vond Plasterk toch wel een van de (op het moment helaas zeer zeldzame) betere ministers. Valt me vies van hem tegen dit.

bearwil zei

Ik ben al heel wat stompzinnige ambtelijke beslissingen gewend, maar deze slaat alles. Als programmeur van een muziekcafé waar de Popronde ook te gast is en als oud-popjournalist, weet ik maar al te goed hoeveel problemen getalenteerde bandjes en solomuzikanten hebben om een groot publiek te laten zien wat ze kunnen. De Popronde biedt een prachtpodium aan iedereen die niet in het commerciële Idols- of coverbandjescircuit wil. En dan willen wat hotemetoten die pretenderen verstand te hebben van cultuur zoiets fraais de nek omdraaien? Dit land is steeds verder aan het debiliseren!

Anoniem zei

Te pril?
Echt niet! Popronde bestaat allang.
Te smal? Wat wordt hier nu weer mee bedoeld. Iig bereikt de popronde een grote groep mensen.

Anoniem zei

De popronde levert onmiskenbaar een bijdrage aan popmuziek in Nederland. De passie van de organisatie biedt ongekende mogelijkheden voor opkomende artiesten.

Daarnaast zien kroegbazen dat live-muziek heel erg leuk kan zijn.

Als de popronde ophoudt te bestaan, zal cultuurbepalend Nederlands daar spijt van krijgen, want er is geen organisatie die zoveel betekent voor popmuziek in Nederland. In onze ogen meer dan de Grote Prijs van Nederland en welke bandprijs dan ook.

Popronde moet!

Anoniem zei

POPRONDE IS GOED VOOR MUZIKANTEN.

Popronde is een ideale leerschool voor beginnende, talentvolle en hoog kwalitatieve muzikanten.

Muzikanten leren onderhandelen, zelfstandig hun spullen te regelen, nieuw publiek aan te spreken en gewoon op een profesioneler niveau te opereren. Gaat er iets mis dan staat de popronde organisatie altijd weer klaar met een oplossing of tips.

POPRONDE IS GOED VOOR DE STEDEN
De popronde is een enorm infuus voor het creeeren van nieuwe podia binnen steden, hoeveel kroegbazen hebben na een avondje popronde niet besloten wat vaker een bandje in huis te halen?

POPRONDE IS GOED VOOR LOKALE ORGANISATIES
De popronde is een goede leerschool voor lokale organisaties die eens "wat groters" willen organiseren. Popronde voorziet hun in alle randvoorwaarden om het festival te doen slagen. Hiernaast bied de popronde stageplaatsen voor cultuurstudenten.

POPRONDE IS LEUK VOOR HET PUBLIEK
en last but not least, de popronde is voor het publiek een enorm leuke afwisselende avond bomvol goede muziek.

POPRONDE MOET GEWOON!
al met al is de popronde de beste investering die je als overheid voor popmuziek kunt doen.

Anoniem zei

zo, zullen we nu allemaal eens aan het werk gaan, ipv mekkeren en de hele dag fora onderspuien?
Dat kost minstens zo veel tijd en geld...en aan de namen van de posters te zien, solliciteren mensen hier naar de hoofdprijs wie de meeste pakjes boter op zijn voorhoofd kan smeren!

Anoniem zei

Een voor zowel bezoekers als artiesten laagdrempelig festival wat niet eens zo veel kost afschaffen? Waanzin. Popronde moet blijven bestaan!

Anoniem zei

Popronde moet blijven!

Anoniem zei

pop ronde moet blijven!, mooie opstap voor beginnende bandjes, heerlijk om naar te kijken.
Ieder jaar weer een groot feest.
Dit mag echt niet verdwijnen!!!!

Anoniem zei

Elk jaar een super festival in je eigen stadje. Waarbij bands, kroegen en de popronde vol enthousiasme hard aan werken. Hoezo moet dat weg?


Succes Mischa & Popronde

Anoniem zei

De Popronde moet blijven.

Al was het maar door de geweldige intieme setting waarin groepen spelen. Je staat je in het zweet te werken terwijl je TEGEN het publiek aanspeelt. Het is een fantastische gewaarwording om zo dicht bij het publiek te staan. Daarbij is het een geweldige steun in de rug voor veel horeca die dankzij de Popronde Live muziek kunnen presenteren. En vergeet idd niet het publiek die op deze laagdrempelige manier in contact komt met al het moois op gitaren in Nederland.

Popronde is een begrip. Je stopt toch ook niet met de Paradiso?

Ik ben Tegen iig !

Bas van de Looy
Mr. Love and the Stallions

Anoniem zei

ZEER jammer dat onze minister zo over popcultuur denkt! Ook voor onze jeugd is met name de Popronde een gratis kennismaking met (pop)muziek op een lage drempel. We hopen dat er toch een mogelijkheid gevonden zal worden om de Popronde te behouden.

Anoniem zei

NEDERLAND WORDT MET DE DAG TRUTTIGER, NIET MEER ROKEN IN DE KROEG, MINDER DRINKEN, MINDER VET ETEN, LUCHTFILTERS OP JE UITLAAT EN UITERAARD MINDER POPMUZIEK, WANT DAT IS VERDERFELIJK, DAAR KOMEN NAMELIJK HASJSPUITERS OP AF. BESTE HEER PLASTERK INVESTEER IN POPCULTUUR, WANT MUZIEK VERBROEDERT, ANDERS TOCH EFFE D'R BIJ BLOWEN ; ) NEE ZONDER DOLLEN, ZONDE ALS ZO'N PRACHTIGE TALENTKWEEKVIJVER WORDT DROOGGELEGD. OPTREDEN VOOR GROOT PUBLIEK IS VOOR DE DEELNEMENDE BANDJES/ARTIESTEN EEN PRACHTIG DOEL OM NAAR TOE TE WERKEN. ER KOMT NOGAL WAT CREATIVITEIT IPV AGRESSIVITEIT LOS BIJ EEN POP FESTIVAL, JAMMER DAT U DAT NIET INZIET WAARDE ZEERGELEERDE HEER PLASTERK.

Anoniem zei

Popronde: er bestaat geen mooiere mogelijkheid om zoveel talentvolle bandjes op 1 avond te kunnen zien. Ik kan me geen jaar zonder Popronde voorstellen.

Anoniem zei

De Popronde is een geweldig initiatief. heel belangrijk voor jong pop-talent in Nederland. Het heeft zichzelf ook zeker bewezen. Popronde mag echt niet ophouden te bestaan.

Onze steun !!
Black Bottle Riot

Anoniem zei

Nu doe ik al vanaf het begin mee met de popronde. En soms is het een succes. Het is in ieder geval leuk om aan mee te doen en ze komen met vernieuwende bands..

Nu ben ik heel verbaast dat jullie subsidie krijgen!!! Waarvoor??
De podia betalen de bands en geluid en een bijdrage. Je laat het meestal organiseren door lokale muziek organisaties, dan wel door vrijwilligers.

Waar gaat die subsidie dan naar toe?? Niet naar de posters en advertenties..zowel dan word je afgezet, moet je maar beter rond shoppen.

Niet zeuren popronde is na 10 jaar volwassen genoeg om geen subsidie te moeten ontvangen. Dus gewoon door gaan, gooi je bijdrage 10 euro ofzo om hoog..

Subsidie hahahaha

Anoniem zei

Voor muzieklab biedt een festival als de Popronde een uitstekende basis om in contact te blijven met de aanwas van nieuwe veelbelovende bands in de Nederlandse Popscene.
In opzet en uitwerking sluit het festival heel goed aan bij de praktijk van de beginnende muzikant die verlegen zit om aandacht, speelmogelijkheden en feedback.
Dat de Raad deze bijzondere kwaliteiten van De Popronde niet weet te herkennen en notabenen de popronde afrekent op de kleine organisatie die juist al 10 jaar lang bewijst uiterst kundig dit moeilijke veld te bespelen is treurig.

De popronde moet blijven!

Anoniem zei

hoe tof is het om een stad vol hebben met optredens overal en nergens.

wat een mooie gelegenheid is dit om nieuwe bandjes te leren kennen en voor bandjes om zich bekend te maken.

ik hoop zo dat popromde blijft!

ben

Anoniem zei

De Popronde is een super goed initiatief en geeft bands dé kans om door te breken bij het grote publiek. Denk aan C-Mon & Kypski, Lucky Fonz III, About en nog vele anderen, die zonder de popronde wellicht nooit zo groot waren geworden.

Popronde moet blijven!

Anoniem zei

Natuurlijk moet de Popronde doorgaan.. Een geweldig initiatief en inderdaad een mooie kans voor bands om op te treden, ervaring op te doen en zich te bewijzen (wat ook velen gelukt is)!
Slechte zet weer van Plasterk, met hem gaat het alleen maar achteruit en dat is vreselijk zonde.

emotional elvis zei

De popronde moet blijven!
Emotional Elvis

Jim Offerman zei

@Minister: doe mij alstublieft een Popronde 2009!
@Popronde: good luck!

Jim Offerman
singer-songwriter & pop muziek luisteraar

Anoniem zei

de Popronde is echt een geval van livemuziek bij de mensen brengen. Het geeft bands de kans om op plekken te spelen waar ze anders nooit zo snel zouden spelen, voor een publiek dat hen anders waarschijnlijk niet zou hebben gezien. Het is een heel mooi initiatief en ik heb erg mooie avonden beleeft tijdens Poprondes. Gezellig, goed geregeld en een mooie gelegenheid om contact te maken met publiek, of andersom.

en doe mij dan ook nog maar een popronde 2010 en verder!

Unknown zei

De popronde moet blijven. Dat het al 10 jaar bestaad, zegt al genoeg. Kleinschalig is het niet en het zal ook blijven groeien.

De popronde is een mooi initiatief voor beginnende bands en aanstormend talent. Dit mag niet zomaar stoppen.

De popronde moet blijven!

Anoniem zei

Muziek kan meer levens veranderen dan alle politiek bij elkaar. Jammer dat de politiek nu probeert de muziek te veranderen en vooral de groei ervan stopt.

Beste politici, geef muziek van de wortel tot de top de kans zich te ontwikkelen! Zonder beginners nooit gevorderden! De popronde moet!

-Joni van der Leeuw
Zanger/gitarist/schrijver

Anoniem zei

De Popronde moet zeker!

En blijft! Hoe dan ook!

idiotix zei

Rotterdam is al aardig doodgebloed door dezelfde instelling. Bands en muzikanten hebben hier praktisch niets meer te zoeken. Oja, de officiele podia Rotown, waar je als onbenkende Nederlandse band nauwelijs tussen komt.. Waterfront, met z'n onbetaalbare oefenruimtes, enne.. In een cafe acoustisch optreden? Na 2 nummers vraagt de politie vriendelijk of je ermee kapt. Geluidsoverlast.

Terwijl de multiculturele festivals je om de oren blazen. Dat is dan blijkbaar weer geen probleem.


Laat de overheid asjeblieft investeren in een paar extra podia en festivals en andere subsidies voor kunst en cultuur. Anders ben ik bang dat we hier straks een spookstad krijgen waar je 's nachts niet meer de straat over durft omdat jongeren hier alleen nog kunnen herrieschoppen uit pure verveling!


"De overheid is schatplichtig aan muziek & kunst. Zij dient zich te realiseren dat dit de voedingsbodem is die aan het leven kleur geeft.."

Anoniem zei

PopRonde: een noodzaak voor de Nederlandse Muziek cultuur

Anoniem zei

De Popronde heeft het laatste decennium haar bestaansrecht meer dan bewezen. Een uniek festival waar aanstormend talent een kans krijgt zich aan een breed publiek kan presenteren met daar bovenop een grote hoeveelheid pr voor deze bands. Popronde mot blieve!

Paul Hensels
projectleider Stichting PAN

Anoniem zei

Wij hebben met onze band 3-1 een paar jaar gelden ook meegedaan aan de popronde. Heel eerlijk gezegd waren niet alle optredens even goed geregeld maar ondanks dat hebben wij er wel plezier in gehad. Ik denk ook zeker dat de popronde moet blijven, schaf wat mij betreft die ‘Grote prijs’ maar af.

Anoniem zei

Popronde is een mooi iets, daar moet de regering aan meehelpen. Het is opbouwend voor de Nederlandse (muziek) cultuur.

Ik ben erg blij en vereerd dat wij met de band dit jaar mee mogen doen aan de popronde.

Anoniem zei

Ongelofelijk dat de meerwaarde van een festival als de Popronde niet wordt in gezien. Als coördinator van de Arnhemse editie merk ik als geen andere op wat voor een manier de Popronde deuren én oogkleppen kan openen.

De eerste vraag die een nieuwe deelnemer (lees: kroegeigenaar) stelt is altijd: "Heb je niet een cover bandje dat top 40 werk speelt ?". Het antwoord is dan altijd "Nee". De popronde staat voor aanstormend en nieuw talent van eigen bodem, vernieuwende muziek en het vermijden van platgetreden paden.

Meestal vinden kroegeigenaren het eng om een onbekende act te boeken die ook nog eens eigenmuziek maakt ipv meezingers. Maar de dag na de Popronde zijn de reacties unaniem enthousiast. Helemaal waneer blijkt dat je ook je tent kunt vol trekken zonder een top 40 cover band!!

Ik kan in Arnhem 3 tot 4 kroegen aanwijzen die tegenwoordig regelmatig bands programmeren n.a.v. deelname aan de Popronde. Tevens zag ik afgelopen jaar een aantal electro en indie acts uit de Poronde van 2007 weer op de maandagenda van Arnhemse cafe’s staan . De bands waren door de zelfde kroegen weer terug gevraagd. Salliant detail: dit zijn podia waar anders nooit Indie of electro geboekt wordt.

Dus, als er één inititiatief is dat de drempels kan slechten tussen: Publiek, horeca én bands met eigen(zinnig)werk dan is het wel de Popronde.

De Popronde Moet !!! Als is het alleen maar om je eigen stad stad jaarlijks een impuls te geven qua speel plekken. Mr. P. houdt de Popronde fris en levendig, dan zorgt de Popronde dat het kroegjes circuit voor bands fris en levendig blijft!!

Anoniem zei

Er is zowiezo iets mis met de verdeling van het geld wat betreft muziek. Er zijn diverse projecten te benoemen die bij elkaar miljoenen opslurpen, zonder ook maar enig effect van promotie/educatie etc. maar puur georganiseerd vanwege vriendjespolitiek en achterkamertjesafspraken.

Bovendien zitten we opgescheept met talloze nutteloze poppodia waar, tonnen per jaar kosten, vaak ook nog voor miljoenen gebouwd op plekken waar vervolgensn geen hond op af komt. Ook maar slopen lijkt me.

Dan hebben we ook nog de pop/rockopleidingen waar de toekomstige begeleidingsbandjes van de Anouken, Kanen e.d. worden opgeleid.

Nee, dan de Popronde. Een mooie gelegenheid om op eigen kracht een leuk en oprecht geinteresseerd publiek te bereiken. Hoewel ik denk dat je zoiets vast ook wel zonder subsidie kunt regelen (denk sponsoring e.d.), is dit wel een van de laatste initiatieven waarvan de subsidie gestopt moet worden.

Dus Plassterk, de pot op, doe waar je sterk in bent.

Anoniem zei

..wat een onzin..!
Nog minder mogelijkheden en podia voor zowel muzikanten als publiek om te genieten van muziek (maken)?!
Ikzelf ben muzikant (nee, geen hobby, ik doe mijn best ervan te leven) en vind het al moeilijk genoeg.
Laat de popronde blijven, ik vind het een geweldig festival en snap echt niet waarom er nóg minder geld zou moeten overblijven voor de popmuziek in Nederland...
er zijn echt genoeg goede en originele bands die alle kansen verdienen veel te spelen!!! Zonder dit soort festivals zou dat echt heel moeilijk worden!

Anoniem zei

Popronde MOET!! Al jaren lang een avondje verrast worden door bandjes waar je anders waarschijnlijk nooit van gehoord zou hebben. En het heeft zichzelf bewezen! Hoeveel bands zijn na de popronde wel niet 'doorgebroken'?!? Het gratis is juist de charme hiervan. Dus: POPRONDE MOET!!!

the mad trist zei

De Popronde is één van de weinige festivals voor de nog onbekende bands. Als die verdwijnt, wat houden we dan nog over?

KANE!!??!!

POPRONDE MOET BLIJVEN!!

Jan.

Anoniem zei

"Democratie is dictatuur van de meederheid"

Die plasterk moet is even nadenken voordat hij wat zegt , de popronde doet iets goeds voor jong talent in Nederland, het zorgt er voor dat bands ook ergens kunnen spelen in plaats van dat ons land alleen maar overspoelt wordt met klote muziek die nergens over gaat!
Laat popronde in stand!!

idioten..

Anoniem zei

Popronde is de beste brug tussen kleine en grote acts. Die blaas je toch niet op?

Anoniem zei

Poten af van de popronde, Popronde moet blijven!!

Proost
The Gecko Brothers

Gijs - Dare To Do Studio zei

Al jaren verbaas ik mij over hoe mensen muziek, in welke vorm dan ook onderschatten.

Sowieso alleen het feit al, dat bijna iedereen muziek nodig heeft, er is bijna geen werkplek zonder muziek, van bouwplaats tot operatiekamer word er niet gewerkt zonder de radio aan, er rijd bijna geen auto zonder autoradio rond, en in welk huis staat er nooit de radio aan of word er nooit een cd gedraaid, juist in bijna ieder huishouden staat er muziek aan.

Zonder amateur muzikanten, geen professionele muzikanten, iedereen moet ooit ergens beginnen, om langzaam steeds verder te groeien.
Ofwel, het geeft niks als je alleen van de artiesten op 3FM of 538 houd, maar ook zij hebben ooit in een buurthuis voor drie man gestaan, ook zij hebben moeten groeien.
Daarvoor is het dan ook belangrijk dat je voor elk nivo muzikant een plek creeerd om zichzelf te kunnen laten zien aan de buitenwereld.
Daarbij zijn dit soort festivals een absolute noodzaak, en zouden we degene die de moeite nemen om soiets te organiseren alleen maar moeten steunen, en iedereen die tegenwerkt, mag zich van mij diep schamen, want als je het mij vraagt is dit een erg goed en uniek concept, voor de nederlandse popmuziek.

Ikzelf leef van en voor muziek, dat ik net kon lopen hebben mijn ouders maar een pick-up voor mij gekocht omdat ik wat ze ook probeerden niet van hun nieuwe stereo installatie weg te houden was. En al op erg vroege leeftijd wist ik dat muziek hetgeen is waar ik de hele dag mee bezig wil zijn.
Rond mijn pubertijd vaak uitgelachen als ik zei dat ik met muziek mijn geld wou gaan verdienen, en nu, nu ik 30 ben, verdien ik mijn geld als gerespecteerd en veelgevraagd geluidstechnicus, en mix ik van klassiek tot jazz, van rap tot metal, musicals en theaterstukken.
Ook heb ik een opname studio die ieder jaar beter gaat lopen, en als ik tijd over heb zit ik als drummer graag weer eens in de oefenruimte of op de buhne, kortom ik leef van en voor muziek.
Ik heb veel baantjes gehad, van horeca tot zeefdrukken, van lopende band tot thuiszorg, en altijd vond mijn werkgever het jammer dat ik wegging, maar ikzelf kon het gewoon niet, ik moet mijn creativiteit kwijt, anders word ik gek, en dat geld voor vele anderen ook.
En voor die groep mensen zou wat respect en begrip niet misstaan, want met z'n allen zorgen wij ervoor, dat je muziek kunt luisteren tijdens je werk, en dat je in je vrije tijd een concertje kan pikken, of lekker kan dansen op een DJ, of naar een musical kunt gaan, of.....

Dus, POPRONDE MOET!!!

«Oudste ‹Ouder   201 – 400 van 537   Nieuwer› Nieuwste»