woensdag 21 mei 2008

Minister Plasterk: 'Weg met de Popronde!'

Minister Plasterk: 'Weg met de Popronde!'

Vanaf volgend jaar gelden nieuwe subsidieregels voor alle Nederlandse culturele instellingen waaronder de Popronde. De nieuwe opzet was bedoeld om iedereen nieuwe gelijke kansen te geven. Deze week kwam het advies: 0 Euro voor de Popronde. Als de Minister het advies van de Raad overneemt betekent dit: Einde Popronde!

Het doel van de Popronde is om elk jaar kwalitatief goede bands en artiesten onder de aandacht te brengen van een zo groot mogelijk publiek. Het festival bestaat sinds 1998 en is inmiddels gegroeid naar 20 steden. In elke stad wordt intensief samengewerkt met een professionele en bevlogen organisatie op cultuurgebied en is een netwerk opgebouwd. Met per jaar 700 aanmeldingen, 100 geselecteerde bands, 450 optredens op 350 podia levert het de Popronde een belangrijke bijdrage aan de voeding en ontwikkeling van de popmuziek in Nederland. Het festival sluit aan bij de dynamiek van de popmuziek: er is geen betere leerschool voor rock en roll dan het podium. Niet alleen artiesten zijn de dupe dat vanaf 2009 geen Popronde meer plaatsvindt, ook de 40.000 muziekliefhebbers die het festival jaarlijks bezoeken.

Neen, zegt de Minister, de Popronde is een 'te' prille en 'te smalle' organisatie die weinig doet aan talentontwikkeling. Hierbij wordt volledig voorbij gegaan aan het feit dat de Popronde al 10 jaar lang een succesvol reizend Nederlands festival is. Ook wordt de educatieve functie van de Popronde onderschat.

Bij het Ministerie spreekt trouwens niemand tegen dat de Popronde al vele jaren met veel succes georganiseerd wordt . De bijdrage aan de 'ontwikkeling' van de popmuziek is volgens de Minister te gering.

De Popronde gaat in beroep tegen zowel de beslissing van de Minister maar ook tegen het feit dat de Popronde in een hokje wordt gestopt waar zij niet thuishoort namelijk bij scholingstrajecten.

Iedereen die de Popronde een warm hart toedraagt kan hier zijn steun betuigen. Tot 29 mei kunnen wij Plasterk nog op andere gedachten proberen te brengen.

537 opmerkingen:

1 – 200 van 537   Nieuwer›   Nieuwste»
Anoniem zei

10 Jaar lang zo een festival op poten zetten, kun je toch niet pril en smal noemen?

Ik geniet ook elk jaar weer van de Popronde in mijn eigen stadje Den Bosch. Lekker bandjes luisteren en ontdekken in de stad.

De genres vliegen je om de oren!
Muzikaal vernieuwend zal ik het kunnen noemen. Een gratis muzikaal festival in je eigen stad, wat wil je nog meer.

!!!!POPRONDE MOET!!!

Anoniem zei

yep, popronde moet!

Anoniem zei

Laat popmuziek zichzelf ontwikkelen. Probeer popmuziek niet te controleren. Popmuziek ontstaat in de underground, daar zijn geen geschreven regels voor. Popronde moet!!!

Stuurbaard Bakkebaard

Anoniem zei

De popronde moet blijven!!!
Ik heb zelf in 2005 in de popronde gespeeld en het is inderdaad de enige juiste leerschool: 'Do It Yourself: hier heb je een podium,
hier heb je een publiek: bewijs je nu maar tussen al die andere
talentvolle bands.'
De ideale manier voor muzikanten om door ons land op tournee te gaan. Je speelt bovendien altijd voor een volle tent.

Anoniem zei

Ik heb met mijn band voicst in 2002 meegedaan aan de popronde. Als beginnende band zijn dit soort festivals essentieel.

Podiumervaring is erg belangrijk. De popronde is ook mede verantwoordelijk geweest dat wij in 2002 bij club3voor12 konden spelen en een paar maanden later op noorderslag.

Zonder de popronde was het moeilijk geweest die dingen te hebben gerealiseert.

Popronde hoort in Nederland

Anoniem zei

Beste mensen, enthousiastelingen van het "eerste uur". Wat een trieste mededeling zo op het eind van deze middag. Naar mijn mening: DE POPRONDE HEEFT ZICH ZELF BEWEZEN EN MOET BLIJVEN!!
De Popronde is toch genieten voor de vele aanhangers van de organisatie?!
Alle sterkte gewenst!

Xavier zei

Weg met Plasterk, Hup de Popronde!

Unknown zei

Wat moeten we dan doen?
Moet elk bandje aan een poprondemannetje gaan vragen of zijn gitaar goed gestemd is en daar een punt voor krijgen?
Man, menig land kan stikjaloers zijn op de popronde. Klote voor de bandjes om maar te zwijgen over het publiek.

Popronde moet niet, de minister moet!
En rap ook!

Hans Biek zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Anoniem zei

Er worden honderden cultuurclubs gesubsidieerd in Nederland en je vraagt je soms af waarom eigenlijk?
Dure festivals met vette entreeprijzen en dure popconcerten in de poppaleizen.
Een van de weinige initiatieven die al 10 jaar op een respectvolle manier bezig is Nederlandse bands echt te ondersteunen is de POPRONDE. Elk jaar weer een prachtig actueel popprogramma van de beste opkomende bands in Nederland.
Iedere popliefhebber weet wat de waarde van de POPRONDE is en daarmee weet je nu dan ook dat onze minister Plasterk geen popliefhebber is en erger dat hij zich ook niet in de popmuziek wenst te verdiepen want zou hij dat wel doen zou hij ook tot een ander oordeel komen.
En dat anno 2008!!!
Schande!!!

Peter Wessels (popliefhebber)

Anoniem zei

Wat een vergissing zeg, ik hoop met heel mijn hart dat de beslissing nog terug gedraaid kan worden.
Zo een festival, heeft zijn bestaansrecht!
Bandjes leren, ervaren en genieten, publiek smult ervan , en steden en podia lopen vaak vol met onverwacht bezoek. En dat allemaal gratis te bezoeken! Dat moet toch steun krijgen van bovenhand!

Hans Biek zei

Hier moet ik sterk van plassen...

Wat een schande en kortzichtigheid. Als er één leerschool is voor bands in Nederland is het de Popronde wel. Bovendien komt er publiek op af bij de tienduizenden, iets wat je van veel andere festivals toch niet kan beweren. Publiek dat door de Popronde kennis maakt met jonge kunstenaars die moeten concurreren met bekende en gevestigde acts en vechten om een plaats op een podium.
Deze beslissing zou totaal onverdedigbaar zijn! Elk argument is makkelijk onderuit te halen en ik hoop dan ook dat het verstand alsnog zegeviert en de Popronde eindelijk erkenning krijgt voor al het werk dat ze verzet heeft voor de Nederlandse muziekcultuur.

Rick zei

De do it yourself-houding is noodzakelijk om verder te komen als je muziek zonder concessies maakt, muziek maakt waar je hart in ligt.

Door podia te bieden en daarbij publiciteit te genereren biedt Popronde veel ambitieuze, vaak eigenzinnige popmuzikanten van veelbelovend niveau een belangrijke extra steun in de rug hierbij, zonder de paternalist uit te hangen. Deze kunstenaars hebben meestal geen behoefte aan een 'coachingstraject' of een glimmende beker o.i.d. Ze willen praktijkervaring opdoen en hun eigen toko runnen, met hun eigen identiteit, iets wat mede door de instorting van de platenindustrie juist steeds meer in zwang geraakt is de laatste jaren.
Door de kraan dicht te draaien wordt het nu misschien nog moeilijker om vanuit de underground ooit op een of andere manier bovengronds te geraken zonder je te begeven richting Showbizz City.
Dus Plasterk, bel me ff..

Rick Treffers
www.ricktreffers.nl

Anoniem zei

Wat zullen we nou krijgen? Popronde moet heus wel!

Anoniem zei

POPRONDE MOET BLIJVEN!

Anoniem zei

De popronde is een belangrijke schakel binnen de keten popmuziek. Het biedt jonge talentvolle bands zich op een manier te presenteren die ongekend is in Nederland. De coaching gebeurd door het festival zelf: je moet een goede demo insturen om mee te doen met het festival. De gagegs zijn laag maar bands kiezen er bewust voor om in hun carriere te investeren door mee te doen aan de Popronde. Deze organisatie heeft bewezen dat je met weinig middelen en veel enthousiastme iets neer te zetten waar menig organisatie nog een puntje aan kan zuigen.
Als je gaat rekenen zou het mij niet verbazen dat de popronde per jaar net zoveel bezoekers trekt als een festival als Paaspop.

Het is opvallend dat overheden en commissies moeite hebben met het plaatsen en beoordelen van popmuziek. De Raad van Cultuur zegt aan de ene kant dat vernieuwing in de muziek plaats vind binnen de sector zelf zonder bemoeienis. En de popronde wordt voor de voeten geworpen dat ze zich niet bemoeien met bands.

Ik snap werkelijk niet waarom er in Nederland bijna 100 miljoen gaat naar een handvol orkesten en operagezelschappen terwijl er voor de meest beluisterde en beoefende muziekvorm het moet doen met een vlooienfooi. Ik ben niet tegen klassieke muziek of opera maar het valt wel op dat als er iets te kiezen valt er altijd voor traditie wordt gekozen.


Dan hoor ik de beleidsmakers alweer zeggen: popmuziek bedruipt zichzelf. Dat is voor een zeer klein gedeelte waar, maar het merendeel van de bands en dj's moeten naast hun band gewoon werken of schnabbelen er bij in een bruilofts- of coverband. Ik heb het dan niet over hobbybands maar mensen met ambitie.

Het zou goed zijn als de sector pomuziek het heft in eigen handen zou nemen. Bedenk een plan waarin je talentvolle bands stimuleert. Koppel De Grote Prijs De Popronde aan elkaar. Ook de popzalen in Nederland zouden veel meer commitment moeten tonen voor hun nationale talent door actief deze intiatieven te steunen.

Ik zou willen dat er 52 weken per jaar een popronde zou zijnen dat stichting popwaarts 0,2% zou krijgen van wat de orkesten nu op souperen dan is muzikaal Nederland weer een stuk rijker.

De popronde moet, Elke week in een andere stad!

Anoniem zei

Popronde moet blijven!
Popronde moet uitbreiden zelfs!
Popronde houdt zich bezig met de essentie van de zaak.
Popronde is niet ten voordele van de commercie maar ten voordele van de essentie van de zaak: goede podiumkansen voor opkomend talent.
Popronde moet zelfs dringend de grenzen over...

wendy

Anoniem zei

Popronde biedt kansen voor artiest en bezoeker, in zulke win-win-situaties verwacht je van juist een minister als Plasterk wat ondersteuning.
Kom op, die paar knaken zijn het dubbel en dwars waard!

Anoniem zei

De Popronde moet blijven!
Elk jaar weer ontdek ik goede nieuwe bands waar ik anders misschien nooit van gehoord zou hebben. bands die geen standaard top 40 werk brengen maar muziek waarvan te horen is dat het met liefde is gemaakt.
Deze bands hebben de Popronde nodig om het publiek te bereiken, en het publiek heeft de Popronde nodig deze bands te vinden.

Plaskerk, ga je schamen

Anoniem zei

de popronde is een belangrijke bron van nieuwe ontdekkingen binnen de nederlandse pop. breed en vol verassingen. in een wereld waar de muziek toch al zo'n moeite heeft voort te bestaan misschien wel onmisbaar.

tapage

Anoniem zei

De popronde moet blijven!!
want:
de ontwikkeling van popmuziek, de nederlandse muziekcultuur, zit hem in de podia die je bied aan een breed scala van muziekstromingen. Podia geven is gelijk aan ontwikkeling in de popmuziek. Dit nationaal reizende festival voor beginnende bands is daarin uniek, groots, ongeevenaard en geliefd.
Dit kan niet waar zijn!!

Anoniem zei

Ik heb een van m'n leukste optredens ooit op de Popronde in Nijmegen gespeeld, en door dat optreden heb ik op Eurosonic kunnen spelen, ook een van m'n leukste optredens ooit. Het zijn dominostenen in het bestaan van een band, waarbij de eerste steen toch door iemand omver geschopt moet worden. Ik hoop van harte dat de Popronde ondanks de dreiging alsnog hier of daar een rotschop kan uitdelen.

Anoniem zei

Het is heel belangrijk voor nieuwe bandjes en daarnaast voor alle podia die kansen bieden aan nieuw talent van groot belang dat de popronde blijft bestaan! Waar gaat het heen, en niet alleen voor deze tijd maar ook voor de nieuwe generaties? De popronde is een van de toegankelijkste festivals van Nederland en moet daarom blijven! Cultuur moet toegankelijk zijn, iedereen moet ervan kunnen genieten en de vrijheid om hiervoor al dan niet te kiezen is essentieel voor de mens!

Ro Halfhide zei

Ongelooflijk kortzichtig en jammer. De manier waarop de Popronde georganiseerd wordt, is vernieuwend en zeer effectief. Waar festivals als Pinkpop en Lowlands ontoegankelijk zijn voor Nederlandse bands, kun je door met de Popronde mee te doen je bekendheid flink verhogen.
Dit is een flinke aderlating voor de Nederlandse popmuziek, en het zal even duren voordat het gat gevuld is wat de Popronde achter zal laten.

Anoniem zei

Wanneer kun je zo laagdrempelig naar zo veel getalenteerde Nederlandse bandjes luisteren en meeswingen: juist tijdens de Popronde! DIT MOET BLIJVEN!

Anoniem zei

De Popronde is een initiatief dat elke steun verdiend.
Een structurele financiële bijdrage van de overheid (lees minister Plasterk) is een (h)erkenning voor de culturele impact die de Popronde heeft!!

Muzikale groet,,

Wim Angerman

Anoniem zei

Ik weet niet hoe het precies is gegaan maar een Festival als de Popronde afwijzen op basis van hier genoemde redenen lijkt me erg vreemd. Wat mij betreft laat de Popronde zien dat er een klimaat is voor nieuwe bandjes en artiesten op een zeer brede schaal. Daarnaast is het Festival uniek door het rondreizende karakter. Ik hoop dat hier opnieuw en op een goede manier naar gekeken gaat worden.

Anoniem zei

Vergeet niet dat de popronde de bakermat is voor nieuw nederlands talent. Vele bekende bands zijn gestart bij de popronde! Hierdoor heeft de popronde wel degelijk een educatief component:
de band doet ervaring op in optredens, moet onderhandelen over de prijs, zal onderhandelen met de lokatie, moet afspraken nakomen (wat doorgaans een traag leerproces blijkt!), maar ook voor een groot publiek leren spelen en doorspelen terwijl geen hond meer in het cafe staat. De bands die deze poprondes doorstaan zijn klaar voor het grotere werk. Een grote prijs kan dit niet bieden. Geen ander pop-initiatief kan dit bieden. De popronde zal hierdoor moeten blijven. Doodgewoon noodzaak!

Anoniem zei

Al tien jaar lang is de Popronde de beste springplank voor poptalent in Nederland.

Het is voor onbekend talent zo ongeveer de enige poporganisatie die met regelmaat succesvol de kloof weet te dichten tussen het podium om de hoek en het landelijke clubcircuit.

Een onmisbare schakel in het NL-popcircuit.

Popronde moet!

Unknown zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Anoniem zei

De Popronde is gewoon een onmisbare schakel in het groeiproces van bands, haal die schakel weg en er zal veel minder kwaliteit over blijven. Ontzettend kortzichtig beleid dit.

Lambèrt Koekelmans zei

Wij van Straf hebben vorig jaar
(2007) meegedaan aan de Popronde. Een zeer goede manier om buiten je eigen stad op te treden. En daar hou je als het goed is nieuwe optredens aan over. Het zou dus jammer zijn voor nieuwe bands dat het zou stoppen.
Straffe groeten,
Lambèrt Koekelmans

Anoniem zei

Popronde moet!

Anoniem zei

Popronde moet blijven!

Heeft Plasterk wel goed Popronde onderzocht? Wat is zijn definitie van een te prille en te smalle organisatie?
Talentontwikkeling is juist goed bij Popronde, de beste manier om pop muziek te leren is door het te spelen voor een publiek, pop muziek op een academische manier benaderen wordt al gedaan op verschillende scholen en instanties. Doordat popronde bestaat kan je juist als bandje onafhankelijk van de onderwijs kanalen (toelatings eisen) de commerciele televisie kanalen (schaamteloze audities) pop muziek spelen. Vrij van keurslijven, hokjes geesten en andere classificeringen, pop muziek in essentie.

Eigenlijk is mijn impressie juist omgekeerd, niet pril, niet smal en juist bevorderlijk voor talentontwikkeling. Je zou van Plasterk als intellectueel een betere inschatting verwachten. Dus minister Plasterk moet z'n huiswerk beter doen.

Conclusie:
Popronde moet!

Richard

Anoniem zei

Verdwijnen? Wat een onzin!
Popronde heeft zichzelf bewezen: bands doen ervaring op, lokaties zijn enthousiast, publiek geniet.

Neem wraak door ieder kwartaal een Popronde te organiseren!

Rebecca van Vuure zei

Eigenlijk zou de Minister zich in zijn handjes moeten knijpen dat er al jaren voor zo weinig geld zo'n verschrikkelijk goed draaiend, gratis te bezoeken festival door Nederland trekt. Wel degelijk een ontwikkelings-/ coachingstraject: de bands/ acts krijgen de kans zich buiten het eigen kleine werk- en afzetgebied te bewijzen voor een groot publiek, plus een hoop extra promotie. Dat is -mede door het knijperige popbeleid in Nederland- buiten de Popronde om vaak een onmogelijkheid vanwege de veilige koers die veel poppodia gedwongen zijn te volgen (komt er wel genoeg publiek is te vaak een belangrijkere vraag dan: vul ik mijn programma met kwaliteitsacts, geef ik goeie, zich onderscheidende, nieuwe acts uit Nederland een kans. Terwijl het daar toch ook over zou moeten gaan.)

Voor het publiek is de Popronde een risicoloos en geweldig ontdekkingsavontuur. Ze komen in contact met onbekende muziek, op plekken waar ze eerder vaak niet kwamen.
Klinkt goed he, meneer Plasterk?

HALLOOOOO!PLASTEEEEEERK! WAKKER WORDEN!


www.rebeccavanvuure.nl

Anoniem zei

De minister ziet het opleiden van muzikanten tot de 'Krezips' en 'Leafs' van deze tijd waarschijnlijk als de manier om ons popklimaat een hart onder de riem te steken. Zo komen we natuurlijk nergens...

Popmuziek is geen eenheidsworst die in Tilburgse klaslokalen wordt gefabriceerd. Popmuziek hoort thuis bij diegenen die er het meest om geven; muzikant en publiek.

De popronde stimuleert en etaleert muzikanten met een eigen visie en een origineel geluid. Als zij daarmee iemand zouden moeten opvoeden is dat wel de minister zelf.

Anoniem zei

Veel bands die in het verleden hebben deelgenomen aan de POPRONDE, timmeren inmiddels aardig tot goed aan de weg.
Dit is voor een belangrijk deel te danken aan de POPRONDE.
Het festival zorgt er namelijk voor dat er niet alleen in de eigen kring gespeeld wordt. Maar ook dat bands buiten de eigen regio, voor een voor hen vreemd publiek spelen. De lat ligt dus hoog.
Ook kleine podia (C en D podia) kunnen hun publiek bekend laten worden met voor hun nieuwe bands of muziek.

Naar mijn idee draagt de POPRONDE al jaren bij aan de professionalisering van het popmuziekvak. Enerzijds door een podium te zijn voor aanstormende talenten, anderzijds door een podium te zijn voor mensen die vernieuwing en talent willen horen en zien.

Dit mag niet verloren gaan. Integendeel, het moet versterkt, uitgebreid, ondersteund en breed gedragen worden.

Stichting Popwaarts, de bedenkers en uitvoerenden van de POPRONDE, werkt al jaren met ziel en zaligheid (en relatief weinig middelen) aan een mooiere muziekwereld. Zowel voor de actieve als de passieve muziekliefhebber en -beoefenaar.

LAAT DIT NIET VERLOREN GAAN!

space3 zei

Doodzonde, dat de POPRONDE niet opnieuw erkend en beloond wordt door het ministerie/Plasterk.

Hoeveel bekende/belangrijke/interessante/
eigenaardige/onbekende/grappige bandjes hebben door de "Popronde experience" zich niet omhoog en in de kijker weten te spelen via de Popronde.

Als bezoeker ga je met je programmaboekje inclusief plattegrondje als gids op een rijke muzikale ontdekkingsreis. Zo leer je een onbekende stad pas echt beter kennen of je komt op verrassende onbekende plekken in je eigen stad. Onderweg ontmoet je ook nog eens gelijkgestemden.

Plus je leert muziek en acts kennen die je nog niet eerder kende, en die je later nog jaren blijft volgen!

Het feit dat Popronde van 10 steden in 2003 naar 20 steden in 2008 is gegroeid lijkt me een goede reden en blijk van het bestaansrecht van Popronde!

POPRONDE MOET BLIJVEN!!!

Anoniem zei

Wij genieten al 10 jaar lang van dit festival....
In deze jaren is het festival uitgegroeid tot een zeer professioneel en volwaardig festival waar muzikaal talent nu eindelijk eens de mogelijkheid krijgt om te laten horen waar zij al die tijd, in overigens veel te weinig oefenruimtes, mee bezig zijn!!

Een festival, laagdrempelig en zeer breed van opzet mag simpelweg niet verloren gaan....

Anoniem zei

Zou minister Plasterk al eens geweest zijn bij een van de podia van de Popronde?

Dit festival (nee, geen educatieve instelling) heeft zich na 10 jaar toch wel bewezen, lijkt me.

Geef nieuw aanstormend talent een kans! Geef ze de Popronde!

Unknown zei

In 1994 zijn we begonnen met de Popronde. Het viel ons op dat er in nederland veel goede bands waren, maar dat ze moeilijk hun weg naar het publiek wisten te vinden. Weinig plaatsen om op te treden, zelden buiten hun eigen regio en eigenlijk nooit voor een nieuw publiek. Hierdoor konden talentvolle bands moeilijk hun weg naar podia vinden. Aan de andere kant willen de vele cafè's en uitgaansgelegenheden best een podium bieden aan nieuwe bands, als er maar publiek voor is. Ons uitgangspunt was om dit klimaat proberen te verbeteren.

Met de Popronde hebben we aangetoond dat met een laagdrempelig (gratis in vele binnensteden) festival met een veelzijdig en kwalitatief goed
aanbod, het mogelijk is publiek te interesseren voor onbekende nederlandse bands. Afgelopen 10 jaar hebben tijdens meer dan 100 Popronde-edities, meer dan 1000 bands meer dan 2500 optredens kunnen geven op meer dan 500 lokaties voor veel publiek. Komend najaar zullen er hoogstwaarschijnlijk 20 Popronde-edities plaatsvinden, partners zijn gevonden in Metro, Revu, Ongekend Talent en KinkFM.

Daarmee heeft de Popronde zich bewezen een toegevoegde waarde te zijn voor een gezond popklimaat. En deze erkenning hebben we ook altijd gekregen:
- van de bands, die zich ieder jaar in toenemende mate aanmelden, de dank- & steunbetuigingen die we achteraf kregen van de deelgenomen bands.
- van de podia, die ieder jaar weer deelnamen, en naar aanleiding van de popronde vaker live muziek gingen programmeren.
- van het publiek, dat in steeds grotere getale aanwezig was en ons
altijd het gevoel heeft gegeven zinvol bezig te zijn.

Ondanks dit alles is de financiële erkenning er nooit gekomen, waarmee de popronde feitelijk zijn bestaansrecht wordt ontkend en dat is treurig.
Ons wordt verweten dat we een prille organisatie zijn: dit is apert onjuist: wij zijn een organisatie die al meer dan 10 jaar opereert binnen een sector die zelf pas 60 jaar bestaat. Ons wordt verweten dat
we ons slecht positioneren ten opzichte van andere projecten zoals de grote prijs. Wij hebben ons bewust gericht op onze eigen kracht zonder een sneer te willen maken naar naaste collega's. Ons wordt verweten dat wij een smalle organisatie zijn: zijn wij geen smalle organsatie omdat wij nooit enige financiële erkenning kregen? Of anders gezegd: zijn wij dan niet juist een efficiënte organisatie die kennelijk met weinig middelen veel werk verzet?
Tot slot wordt ons verweten dat "de bijdrage van Popwaarts aan de ontwikkeling van de deelnemers in de optiek van de Raad beperkt tot het bieden van een podiumplek."
En dat wij bands geen coaching en begeleiding aanbieden, en deoptredens niet worden gejureerd. Dat verwijt kan kloppen: wij erkennen als festival hierin een beperkte verantwoordelijkheid: vandaar dat wij onze aanvraag oorspronkelijk indienden bij een ander loket, NFPK+, een nieuw fonds speciaal in het leven geroepen voor dergelijke projecten.

Als festival pretenderen een rol te spelen voor het hele traject van een muzikant (van beginner tot professional) is zinloos en weinig effectief. Onze kracht zit hem in het bij elkaar brengen van nieuwe
podia, nieuwe bands en nieuw publiek, een essentieel onderdeel binnen het geheel. Daarnaast wil ik benadrukken dat ik van mening ben dat dit
de enige juiste leerschool is: Do It Yourself: hier heb je een podium, hier heb je een publiek: bewijs je nu maar tussen al die andere talentvolle bands.

Treurig te moeten constateren dat de bureaucratie het gewonnen heeft van het idealisme en dat onder deze omstandigheden vanaf 2009 er geen Popronde meer plaats zal kunnen vinden, als het aan minister plasterk ligt.

Wij gaan de komende week proberen het tij te keren en de Minister om tekst en uitleg vragen. Ook willen wij met collega-instellingen bezien
of samenwerking of partnership de Popronde kan blijven voortbestaan, dit niet omdat wij per se om een baantje verlegen zitten maar omdat de praktijk bewijst dat de Popronde nog hard nodig is voor een gezonde doorstroom van opkomend nederlands talent.

Mischa van den Ouweland

Anoniem zei

Iedereen (inclusief de Popronde organisatie) wijst minister Plasterk aan als schuldige in het hele verhaal. Dit berust op een verkeerde voorstelling van zaken. Bij de verstrekking van cultuursubsidies dient de overheid geen inhoudelijk oordeel te geven over hetgeen waaraan subsidie verstrekt wordt. Dit is gebaseerd op het zogenaamde principe van Thorbecke. Om dit principe gestalte te geven, heeft het kabinet het oordeel uitbesteed aan een onafhankelijke commissie die vierjaarlijks bepaald aan welke initiatieven de overheid geld gaat geven. Dit is de Raad van Cultuur. Zij bepalen dus in feite wie geld krijgt en wie niet. De minister zet daar dan een handtekening onder. Nu is de situatie iets anders omdat de minister het advies van de Raad naast zich neer heeft gelegd omdat ze over het budget zijn gegaan. Dat veranderd echter niets aan het beginsel. De Raad van Cultuur is dus verantwoordelijk voor het afwijzen van de subsidie aanvraag en niet de minister. Richt uw grieven dus aan de Raad van Cultuur en niet aan de minister!

Begrijp me niet verkeerd: Popronde moet blijven! Zeer onterecht dat de subsidieaanvraag is afgewezen.

Anoniem zei

Hoe is het in godsnaam mogelijk dat er na 10 jaar Popronde op deze manier gereageerd wordt. Ik werk al jaren in de popmuziek en ben programmeur geweest van diverse popzalen waaronder Basement 5 in Maastricht en de NOR in Heerlen, maar ook een tijdje in Sophie's Palace in Utrecht mee gedraaid. De clubs in Nederland hebben o.a. de taak om voor jonge, aanstormende bands een springplank te zijn naar een groter publiek. Deze doelstelling wordt door de gesubsidieerde podia maar voor een zeer klein deel gehaald omdat elke zichzelf respecterende club moet professionaliseren en enkel en alleen nog maar gaat voor de gevestigde namen omdat ze commerciële verantwoording af moeten leggen. En dat terwijl er zó veel talent is in het Nederlandse popcircuit. Er is wat mij betreft maar één organisatie die bewijst dat het anders kan. Door de horeca, kleine clubs en podia in Nederland te bespelen en een gedegen, landelijke organisatie op te bouwen, biedt de Popronde al 10 jaar dé ideale en voor vele bands/artiesten enige mogelijkheid hun talenten te etaleren buiten hun eigen provincie. De Popronde heeft het vertrouwen gewonnen van vele artiesten en bands die er dankbaar gebruik van maken en zich maar al te graag op geven om mee te touren onder de vlag van de Popronde. De Popronde heeft ook het vertrouwen gewonnen van meer en meer podia en is in alle steden een graag gezien festival dat garant staat van een uniek avondje ongecompliceerd genieten van een breed aanbod binnen de hedendaagse popmuziek, met voor ieder oor wat wils.
Inmiddels al in 19 steden jaarlijks zeer succesvol en niet meer weg te denken. Als de Popronde wegvalt, wordt de popmuziek voor de zoveelste keer landelijk een enorme dreun uitgedeeld. Wanneer wordt die Popmuziek (met hoofdletter 'P') nu eens in de basis serieus genomen!? Vertel me meneer Plasterk, bent u er zich van bewust hoeveel positieve energie er in de Popronde zit en hoeveel musici zich helemaal geven om mee te mogen touren met dit, unieke, enige reizende popfestival in Nederland. Kunt u zich ook maar een beetje voorstellen van welke onschatbare waarde dit festival is voor aanstormend talent, popliefhebbers in brede zin, de poppodia en programmeurs van popmuziek (want zij ontdekken dankzij de Popronde nieuw talent dat vervolgens door kan stromen naar hun podia en dankzij de Popronde inmiddels een naam hebben opgebouwd!!). De Popronde móet blijven. Het is hét festival dat talent in Nederland aan de oppervlakte brengt en kansen genereert voor velen. Denk aan bands als The Sheer, Voicst, Mala Vita, Relax, Out of Many, Cafebar 401, Woost enz. enz. Ik heb ze allemaal dankzij de Popronde leren kennen en werk nog steeds graag en regelmatig met deze bands op grotere podia in Limburg en omgeving. Jawel, de Popronde genereert ook werk voor deze artiesten. De spin off van de Popronde is van onschatbare waarde. Programmeurs, coördinatoren, bookers, pers e.v.a. ontdekken dankzij de Popronde nieuw talent en dat nieuw talent wordt dankzij de Popronde landelijk, provinciaal en op stedelijk niveau ge-etaleerd. Daardoor wordt het talent opgepikt en gaat het balletje rollen. Voor bijna alle bands die mee hebben getourd met de Popronde betekent dat meer werk, vaker optreden en eindelijk respect !! En daar gaat het toch om? Respect !! De Popronde verdient vééééél meer respect en mag simpelweg niet verdwijnen. Ik wens de Popronde dan ook veel succes met het indienen van een terecht bezwaarschrift tegen wel zeer ongenuanceerde en onterechte beslissing. Als er één organisatie juist aan verbreding werkt dan is het de Popronde!

Appie Weijers
Ap-Art Events

Coördinator Popronde Maastricht en Heerlen (en hopelijk in 2009 en de jaren er na in Roermond!).

Anoniem zei

Popronde is juist goed voor de ontwikkeling van popmuziek in Nederland. Heb er zelf een aantal keer gespeeld en hoor het overal van bands. Goede optredens, goede sfeer en veel publiek.

Beter dan je regelmatig ziet bij gesubsidieerde popmuziekpromo activiteiten waar geen hond op af komt. Popronde houdt het bij de basis: gewoon spelen met het publiek op je neus! Daar leer je het toch als muzikant.

Doorgaan dus, ook als jullie geen geld krijgen. Gewoon je eigen weg gaan! popronde leeft bij bands én publiek!

Anoniem zei

ja wat een onzin. popronde is geniaal. moet blijven verdomme.

Unknown zei

Dit kan écht niet hoor! Overal wordt gesneden in de subsidies, maar laten we van de Popronde afblijven. Een grootschalig evenement met dé kans voor nieuw talent. Popronde, rock on!!!

MB zei

Daar gaan we weer! Was de heer Plasterk niet die man van die scherpe livecolumns bij Buitenhof?!
Helaas moeten de popsector iedere keer weer opnieuw een gevecht met politiek Den Haag aangaan.
Hou daar eens mee op, heren van het kabinet.
Zet 'm op mensen van de Popronde, onze steun heb je. Groeten, MB Boekingen

Unknown zei

Dit is belachelijk, wij hebben Popronde altijd als een grote organisatie gezien waarbij je de kans krijgt om een bekende naam te krijgen. Zie de bands die groot succes hebben behaald dankzij popronde. Een belachelijk besluit van deze beste man. POPRONDE MAG NIET VERVALLEN!!

Sytse
NEW KILLER STARS

Anoniem zei

Erg waardevol initiatief voor beginnende bands, juist omdat het in de startfase zo lastig is een breed publiek te vinden. De Popronde is er dus júist voor de ontwikkeling van bands. Succes ermee.

Anoniem zei

Popronde is een essentieel onderdeel van de nederlandse muziekscene. Welke band die de laatste jaren door heeft weten te breken uit de underground heeft er niet gespeeld?
Popronde moet

Anoniem zei

De Popronde is een geweldig initiatief en moet absoluut blijven! Sowieso worden er vreemde keuzes gemaakt door die knoeiers in Den Haag, maar de redenering achter dit besluit lijkt er helemaal niet op ...

Anoniem zei

Dit is belachelijk natuurlijk.

Maar het was te verwachten na alle bezuinigingen op de subsidies op popmuziek in Nederland.

-Robin
www.destine.nl

Anoniem zei

Hey Plasterk doe wat meer je huiswerk... popronde is een fenomeen in nederland, een uniek initiatief en een grote stimulans voor bands om aan mee te doen... onmisbaar voor de nederlandse popcultuur, popronde moet zeker!

Anoniem zei

De Popronde is goed bezig, en elk jaar beter volgens mij. Het is heel toegankelijk voor het publiek maar ook voor de artiesten: word je uitgekozen dan krijg je ook een kans om op te treden en ervaring op te doen. Niet elk festival moet ook jureren, en coachen etc. Anders zou het 'verwijt' weer zijn dat het niks toevoegt aan bv. de Grote Prijs. De Popronde heeft zijn eigen bestaansrecht allang bewezen en moet blijven! Dit soort initiatieven is nou net wat we WEL nodig hebben.

Anoniem zei

Wat zou 't ontzettend suf zijn als 't verdwijnt. Veel belangstelling, geen onzinnig gesmijt met subisidie, geen jury, geen prijs. De popronde moet egwoon blijven.

Anoniem zei

Popronde moet blijven en is een belangrijk festival voor opkomende NL bands. Geen popronde meer is een groot gemis voor de NL (pop)cultuur!!

Anoniem zei

Popronde moet zeker
het is echt een super kans om voor ons als onbekendere bands een kans te maken op podia die buiten onze regio gaan
en ik weet zeker dat mense die naar popronde gaan kijken ook zeker een super avond hebben omdat ze veel leuke bandjes kunnen zien voor alleen het geld dat ze opdrinken
dan gaat er ook nog geld van wat er gedronken word naar de regering die geen zin heeft om zo iets moois en goeds als popronde te steune
het is rond uit zwak van de overheid dat er perse iets gewonne moet worden en het hele feit dat je jezelf moet bewijzen op een door hun geregeld podium in een stad aan de andere kant van nederland is juist geweldig

dus het is vrij simpel popronde moet gewoon mogen bestaan en hier voor financiele steun krijgen van de overheid

Anoniem zei

Gerold Remak,Lijpe Chickies&H.I.E.T.Family

heeft mr Plasterk wel verstand van ontwikkelen,hoe kom je er op om de popronde (warschijnlijk)af te blazen,ik snap het niet,weg met onze muziekcultuur gooi het maar in een plas, is dat wat mr Plasterk wilt nou lekker sterk!!!!

onze steun hebben jullie

Groetjes,

Gerold Remak en natuurlijk de Lijpe Chickies&H.I.E.T.Family.

Anoniem zei

Popronde is een waanzinnig platform voor nieuw poptalent. Het staat hoog aangeschreven waardoor veel mensen van de muziekindustrie nieuw talent komen spotten. Het zou eeuwig zonde zijn als een dergelijk (bewezen) initiatief de kop wordt in gedrukt in een politiek klimaat dat toch al niets met popmuziek heeft! Geen gezeik plassterk!

Anoniem zei

In 2006, als beginnend zangeres, heb ik meegedaan aan de popronde. Voor mij is dit een ontzettend belangrijke ervaring geweest. Ik heb verschillende podia gespeeld in verschillende steden, waar ik anders niet had gespeeld en waar ik bekendheid heb gekregen, dit alles door de popronde. Zonder de popronde had mijn carrière niet zo snel gelopen als het erna deed.
De popronde is een ontzettend belangrijk gebeuren voor de nog (wat) onbekende muzikant, en zonder dit festival ziet het er treurig uit voor de toekomst van de beginnende muzikant. Zeker nu de Amerikaanse maatstaf de norm dreigt te worden, waar podia de muzikant de zaal laten huren, en de muzikant moet betalen als er niet genoeg bezoekers komen.
Minister Plasterk, als u wilt dat de muzikale cultuur in Nederland een pijnlijke dood sterft, moet u doorgaan met uw plan. Als u het in stand wilt houden, denk dan alstublieft nog een paar keer na voor u de popronde de nek omdraait.
Popronde is een Nederlands begrip, en ookal is het niet zo commercieel als Pinkpop noch vercommercialiseerd als Lowlands, waar muzikanten niet eens zelf hun cd na afloop mogen verkopen als fans daarom smeken, Nederland zou armer zijn zonder de popronde.
Nederland zou armer zijn zonder de popronde.
Nederland zou armer zijn zonder de popronde.

Anoniem zei

Popronde blijft!
Er blijft voor jong talent bijna niets over en dat terwijl ze de jeugd van de straat proberen te houden...
80% Van de bandjes/groepen die mee doen bestaan uit jongeren onder de 21 jaar! Zo'n popronde schrappen is nu niet bepaald een motivatie om in een bandje te spelen en op die manier van de straat te blijven...
POPRONDE MOET!!!

Anoniem zei

Ja laat popronde blijven

Unknown zei

VERDOMME WAT EEN ONZIN! LANG LEVE DE POPRONDE! :(

Anoniem zei

Fuck plasterk!!! Holland needs music!!!!

Anoniem zei

Uit dit hele gebeuren blijkt maar weer eens dat subsidiëring van popmuziek in NL niet goed werkt. Op de schop er mee.
En wat betreft de Popronde, dergelijke initiatieven zijn essentieel voor de muziekscene in NL. En Mischa, er zijn meer potjes, jaarlijks organiseren we een redelijk groot festival op het strand van Wijk aan Zee (Visbakfestival, ong. 5000 bezoekers) en van de gemeente en het rijk krijgen we ook geen cent om redenen die hier ook al zijn genoemd. Maar toch is het ieder jaar groter, en toch krijgt men de begroting rond. Het kost ontzettend veel tijd, de organisatie heeft dan ook iemand wiens primaire taak het binnenhalen van gelden is, maar het kan wel. En het is nog meer DIY ook, alhoewel het betrekken van sponsoren nou niet bepaald helemaal kosher is wat dat betreft ;) Maar als je echt wilt overleven dan zul je het toch moeten overwegen.

Persoonlijk zeg ik Popronde moet! We hebben ook een keer mee kunnen draaien en het is gewoon zo goed voor je contacten, voor de ervaring, voor de promotie van je band. Maar als fervent tegenstander van de huidige regelingen mbt popmuziek zeg ik zet door en probeer het gat in de begroting op een nadere manier te dichten. Succes!

Jeremy
Soda P

Anoniem zei

dit is zeker onzin,
popronde moet blijvennn!!

Anoniem zei

Popronde niet subsidieren, weer zo'n "geweldige" besligging van t huidige kabinet.


Popronde moet blijven!

Ilja zei

BELACHELIJK!!! beginnende bands moeten het juist van dingen zoals de popronde hebben!! Zonder de ervaring die ze opdoen tijdens zulke festivals zal het voor veel bands niet te doen zijn om op te kunnen treden omdat veel popcentra de lat veel te hoog leggen.

De popronde is een begrip in de muziekwereld en wordt met veel plezier druk bezocht en moet daarom zeker NIET weg!!!

Anoniem zei

popronde zorgt voor sociale contacten en het vergroten van nederlands talent en het is dus een domme actie om het niet te steunen

Anoniem zei

Wat nu weer!
In den beginne hadden we gesprekken over een uitbreiding van de popronde naar Arnhem. 10 jaar later is de popronde groot geworden. 20 plaatsen in Nederland keer een heleboel optredens. In Arnhem is de popronde een terugkerend festival, subsidie van de gemeente, veel inzet van de Jacobiberg en de plaatselijke horeca. Er zijn kroegen die nav de popronde met een programma begonnen zijn. Kortom, heel veel speelplekken. En daar gaat het om. Speelmogelijkheden. de popronde zorgt voor veel (nieuwe) podia door het land. Educatie? Tuurlijk, er is volgens Pierre Courbois maar 1 plek waar je echt spelen leert. op het podium. Waarmee ineens iedere popzaal is omgetovert tot een educatief instituut. Complete kul, dacht ik zo.

Dus Minister Plasterk:
wordt geen azijn pisser en subsidieren die popronde. Volg het advies van de Raad niet!
Anders ga je maar weer columns voorlezen op zondag ochtend.
Die waren wel ok.

Anoniem zei

Lieve minister,

Het is een vergissing.

Popronde moet!!

Flux

Unknown zei

Zonde als de popronde weg gaat. Geen standaard x factor formules nodig om goede bands te creëren, maar gewoon lekker van uit eigen creativiteit.
Popronde moet blijven!!!

Anoniem zei

wat een lulkoek.
de popronde is leuk en nodig!

Anoniem zei

popronde moet blijven. simpel

Anoniem zei

popronde blijft! kom nou, voor bands en publiek een goed samenzijn, neem dat niet van ons af

Anoniem zei

De Popronde is een uniek en breed muzikaal festival! Het geeft ons dit jaar een kans om voor een breder publiek te spelen en dat is helemaal te gek en ook wat elke band wil! SPELEN!!

Duidelijk dus dat de Popronde moet!

Leonoor (MissiLiO)

Anoniem zei

De popronde moet blijven!!
Het is al erg treurig gesteld met de Nederlandse muziekwereld. Er zijn weinig podia en het is voor de bands soms niet gemakkelijk aan veel gigs buiten hun eigen regio te komen.
Popronde is daarom een subliem initiatief.

Herman Ypma zei

Wij hebben in 2002 met veel plezier meegedaan.
de podium ervaring die je daar mee krijgt is geweldig plus de Popronde ix een geweldig medium om onbekende bands te ondekken..

Little things hat kill
(eleven)

Anoniem zei

Yo Popronders

Ik ben hard vóór de Popronde!
Heerlijk gespeeld en voor enthousiast publiek. Een grassroots gedragen club, mag niet verkommeren!

Winterjong

Anoniem zei

Slechte zaak. Stimuleren dat popklimaat. Popronde is een superplatform.

Anoniem zei

Als Nijmegenaar een trouwe bezoeker van de Popronde mijn eigen stad. Maar ik bezoek de Popronde meestal in meerdere steden, juist vanwege de diversiteit/kleinschaligheid en het ontdekken van nieuwe artiesten.
Plasterk slaat de plank hier finaal mis! Popronde mot blievuh, zouden we hier zeggen!

Misschien is het voor de volledigheid wel zo fair om de hele verdeling van subsidies te plaatsen. Want mocht de Popronde blijven, dan is er vast een ander goed intiatief dat sneuvelt.. Dit terzijde: Popronde ruled!

Anoniem zei

Heel veel succes en sterkte. De Popronde moet blijven!! De Popronde is een belangrijk evenement voor Nederlandse bands. Jullie delen onze missie. Het ondersteunen en stimuleren van popmuziektalent in Nederland. Het helpen in hun ontwikkeling. Onder meer door het bieden van optreedplekken waar zij zich kunnen laten zien en horen. Ik denk niet dat het jullie plek is om coaching te bieden. Daar zijn genoeg andere partijen voor. Speelplekken zijn er te weinig in NL en de Popronde is echt heel erg nodig. Ik vind het goed dat jullie je daarop richten en op concentreren.
Kom snel eens met ons praten Mischa.

Groeten,
Charissa van der Vlies
Grote Prijs van Nederland

Anoniem zei

Beste minister,

Hoe durft u wedstrijdjes belangrijker te achten dan een initiatief als de Popronde, terwijl de winnaars van de meeste wedstrijden nooit degene zijn die het gaan maken! Tegen Elvis werd ooit gezegd dat ie beter vrachtwagenchauffeur kon worden door zo'n wedstrijdjury en kijkend naar Nederland; de meeste winnaars van de Grote Prijs verdwijnen na een jaar al in vergetelheid.

Weet u wat de grootste kracht van de Popronde is? Dát het niet jureert! Weet je hoe verschrikkelijk het is dat je als beginnende popband bijna alleen maar kans krijgt om met stomme wedstrijdjes je naam te vestigen?

De Popronde biedt de ideale kans: publiek en een podium, en nu laten zien wat je kunt! Voor ons als Lavalu is het een grote kans geweest om in een vroeg stadium via de Popronde ons te profileren. Het heeft veel nieuwe optredens gegenereerd omdat er vele programmeurs rondliepen op zo'n Popronde avond. In wedstrijdjes werd onze muziek nooit begrepen door een jury, maar zie onze concertagenda nu: we spelen vaak en op fantastische plekken. HET PUBLIEK is uiteindelijk de enige jury.
HULDE AAN DE POPRONDE!

Met vriendelijke en toch dwingende groet,

Marielle Woltring

L A V A L U

http://www.lavalu.nl
http://www.myspace.com/lavalu

Anoniem zei

Dat doe je me niet aan. Elk jaar volop genoten van dit initiatief en naar mijn mening zeker belangrijk voor de verspreiding van de Nederlandse popcultuur!

Dus ik zeg NEE meneer Plasterk.

Anoniem zei

Het zou zeer zonde zijn als de popronde verdwijnt. Eén van de weinige organisaties die muzikanten helpt en daar van hen geen financiele vergoeding voor vraagt.

Ook voor het publiek is het ieder jaar genieten van een keur aan bands die dankzij de popronde op vele plaatsen te bewonderen zijn.

Anoniem zei

De popronde moet blijven verdorie!

Dit is voor erg veel bands zo'n beetje de enige mogelijkheid om buiten de eigen regio op te kunnen treden.

Het word hoog tijd dat de minister en de raad van cultuur zelf eens coaching krijgen over hoe dingen werken binnen de popmuziek.

Anoniem zei

De Popronde is heel erg belangrijk voor de Nederlandse muziekcultuur!!!... Het is een schande dat Plasterk (als PvdA-er nogwel) zo een conservatieve visie heeft op cultuur. Geef liever eens wat minder geld aan al die kunstdisciplines die kunstmatig in leven gehouden moeten worden. Zoals klassieke muziek, jazz, toneel en noem maar op.
HET WORDT TIJD DAT NEDERLAND EENS TROTS WORDT OP NEDERLANDSE POPMUZIEK!!!!! mr plasterk

POPRONDE MOET!!!

Anoniem zei

Heel erg dat deze kweekvijver dreigt te verdwijnen. Popronde is zo'n goeie plek voor bands om en plein publique groot te groeien...schunnig dat ze ons die gelegenheid afpakken. Houdt Stand!

Roy Santiago zei

De zin "Popronde moet blijven" is op zichzelf al een raar iets. Zo'n gerenomeerd instituut ten behoeve van een gezond popklimaat, daar ga je niet aan rommelen.
In een bandje spelen is niet alleen lol trappen. Het is ook keihard werken om aan optredens te komen en er voor te zorgen dat er genoeg publiek op jouw bandje af komt. De Popronde is een perfecte manier om je bandje te profileren. Aan de Popronde meedoen is een erkenning. Nederland zonder Popronde is als een bak nasi zonder rijst. Over hun bestaan dient niet getwijfeld te worden. Klaar.

Anoniem zei

Popronde fungeert als de schakel tussen oefenruimte en podium in eigen stad en de podia in de rest van Nederland.

Naast de grote prijs is de Popronde het grootste instrument waarmee beginennde musici en bands zich in de kijker kunnen spelen.

Echter kent de popronde 90 winaars en de grote prijs slechts 1 want tijdens de popronde speelt elke band zowiezo wel 1 keer (als je geluk hebt 20 x ) en bij de grote prijs is er per genre slechts 1 winnaar.

Nijmgen zit elk jaar zo packed met bands en publiek dat je tegenwoordig al een kwartier voor aanvang aanwezig moet zijn. Aan interesse van bands, horeca en publliek geen gebrek.

kijk naar de namen die ooit gebadderd hebben in de kweekvijver: Stuurbaard bakkebaard, Relax, Voicst, Roosbeef, The Sheer, T99,Drillem, Lomechanik, Marike Jager, Lucky Fonz III en dan noem ik nog maar een zeer kleine gedeelte


Help Popronde!
help popmuziek in Nederland !

Anoniem zei

laat de popronde lekker bestaan!

Anoniem zei

Fight the power, PopRonde!!!
Tijd voor Guerilla gigs in het Haagse, waar zaken als PopRonde een VerVanMijnBedshow zijn voor ingekakte politici!!

Anoniem zei

De Popronde heeft inmiddels wel bewezen een belangrijke rol te spelen in de ontwikkeling van nieuwe bandjes. En levert daarmee dus een wezenlijke bijdrage aan de huidige popmuziek en jeugdcultuur.
De Popronde moet dus zeker blijven!

Anoniem zei

Dit kan niet waar zijn! 10 jaar lang heeft Popwaarts geknokt om te komen waar ze nu staan. Pril zijn ze niet en smal? Ja, ze zijn dan wel een kleine organisatie, maar dat komt omdat er juist onvoldoende middelen zijn om groter te groeien.
De popronde is essentieel voor talentontwikkeling en podiumervaring.
De popronde mag niet stoppen, omdat zowel de muzikant, het publiek als de popcultuur daaronder lijdt.

Anoniem zei

Popronde is goed for talentvolle maar onbekende muzikanten, goed voor het culturele milieu in deelnemende steden, en goed voor popmuziek in het algemeen in Nederland. Doordat wij deelgenomen hebben (2006) konden wij een breder publiek bereiken en daarna vaker in de deelnemende steden spelen. En heb ik zelf kennis gemaakt met uitstekended muzikanten en bands. Wat ik ook raar vind is dat een organisatie die zo'n enorme bijdrage maakt met bescheiden middelen nu wordt zo makkelijk gebatatelliserd.

Anoniem zei

Al jaren bezoek ik trouw verschillende optredens van Popronde in mijn stad. Popronde biedt mensen de mogelijkheid om nieuwe bands te ontdekken. Popronde biedt bands de mogelijkheid om bekendheid te verwerven in steden waar ze normaal niet zomaar zouden kunnen spelen. Op deze wijze draagt Popronde onder andere bij aan de ontwikkeling van podiumervaring van artiesten. Als minister Plasterk niet inziet dat de spin-off van dergelijke festivals bijdraagt aan de ontwikkeling van artiesten, weet minister Plasterk duidelijk niet hoe de popwereld in elkaar steekt.

POPRONDE MOET!

Anoniem zei

Bands hebben t nodig om veel te spelen, 1 optreden is meer waard dan 25 repetities. De Popronde gaf marginale bands dat broodnodige podium. Maar ook de wat meer gevorderde bands wilden meedoen. Waarom? Omdat t sfeervol was, omdat je dankbaar publiek kreeg, omdat er binnen t reguliere clubcircuit zo veel niet meer deugde. Allerlei podia werden zogenaamd professioneel. Dat betekende in de praktijk dat een Effenaar voortaan Rowen heze boekte, of golden Earring, ipv bands met minder naam doch met meer inhoud. Popronde deed daar wat aan. Als enige!!

Dus, blijven, + subsidieren!

Blimey!

iris zei

duister!
popronde moet blijven!
ltrrrrrrrrrr

Anoniem zei

popronde is voor helden!

bovendien is popronde niet alleen gaaf vanwege goede muziek en een gave opzet

het is ook wat beleidsmakers graag "laagdrempelig" noemen, veel mensen komen gemakkelijk met veel muzikanten in aanraking

POPRONDE MOET!

Anoniem zei

De Popronde moet blijven!

Aimée van Dijk
(Amateur) muzikant
Amsterdam

Anoniem zei

Ik snap het volgende punt niet "popronde optredens worden niet gejureerd". Is dat juist niet positief????

Monokino

Kimberly zei

Popronde moet blijven! Een geniaal initiatief voor beginnende en gevorderde bands op de weg naar de juiste podia's en het juiste publiek te vinden!

Marin zei

Ik ben het met iedereen eens: Popronde moet blijven bestaan!

Meneer Plasterk: Denk ook eens aan de toekomst! Uit de Popronde komen grote talenten bovendrijven. Bands die misschien wel eens heel groot kunnen worden. Niet alleen in Nederland, maar ook daarbuiten! Hoe denkt u dat al die Britse bands zo groot zijn geworden? In ieder geval NIET door het intrekken van subsidies voor evenementen als Popronde!

Anoniem zei

Het is belachelijk dat van hogerhand alles altijd in "systemen" gedrukt wordt. Als iets niet "in het systeem" past, verander dan het systeem!
Dat de POPRONDE zich ver houdt van flauwe wedstrijdjes, talentenjachtjes en cursusjes over "hoe het moet" is juist waar wij als muzikanten en muziekminnend publiek zo'n behoefte aan hebben.

Muziek is kunst, GEEN POT PINDAKAAS!

Okay, nu allemaal tegelijk...

!!!!POPRONDE MOET!!!
!!!!POPRONDE MOET!!!
!!!!POPRONDE MOET!!!
!!!!POPRONDE MOET!!!

chay zei

Mensen, laat je niet beroven van datgene wat een ieder uniek maakt, namelijk je creativiteit. En laat je niet de plekken ontzeggen waar je mensen kunt ontmoeten die zich met muziek en of andere vormen van cultuur bezig houden. Op kleine schaal, op grote schaal dat maakt niet uit zolang het maar niet op de schaal van Plasterk is. De politiek kan veel goed doen, heel veel fout doen, maar heeft met cultuur geen enkele binding. Het loopt er altijd tientallen jaren achteraan.
Neem nu de Popronde, geen jury, geen wedstrijd, geen gezeur van mensen die menen te weten wat je moet doen en laten als “popmuzikant”. Gewoon spelen, je ding doen. Een verademing in bandjes land.

Anoniem zei

Popronde mot blieve!!

Anoniem zei

Jaaa... dit is echt zonde, zo'n leuke avond en dan kun je ook nog eens heel Nederland ontdekken...
Het is een heel divers festival wat MOET blijven.
Hier kan iedereen zich ontplooien, niet eens alle artiesten, maar ook de jongere jeugd die voor het eerst leert uitgaan. Zo ben ik ook begonnen en ga nu verschillende steden af.
POPRONDE MOET

Anoniem zei

Het is triest dat de minister niet inziet dat de wijze waarop de Popronde in elkaar is gezet de ideale manier is om mensen gratis in aanraking te laten komen met nieuwe goede muziek van eigen bodem.

Die subsidie moet gewoon weer verstrekt worden want inderdaad, POPRONDE MOET!

JWvdPol zei

Popronde MOET!!!

Anoniem zei

Laat de pop ronde doorgaan, dit is niet alleen een goede kans voor de artiesten, maar ook voor festival organisatoren die op zoek zijn naar nieuw en onbekend talent!

Anoniem zei

We hebben de Popronde tweemaal in Kunsteyssen/Alkmaar gehad en voor ons was het erg succesvol. Een goed initiatief dat al tien jaar steeds groeter wordt moet je niet killen!!
Houd vol!
Machgiel Bakker
Kunsteyssen Alkmaar

E.Rosie zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
E.Rosie zei

Typisch geval van tussen wal en schip dit, JUIST in een land waar de minister president zich persoonlijk inzet voor het behoud van lingo, we blij mogen zijn met een Idol die wel kan playbacken en anders wel naar de arena kunnen voor " toppers in concert 2008" mits niet uitverkocht.

doorstart Popronde ander is't meer dan zonde

Anoniem zei

wat een belediging om het 'pril en smal' te noemen.
Popronde heeft vele bands het steuntje gegeven en heeft er ook voor gezorgd dat ook vele zijn ontdekt.

Popronde brengt vernieuwing en biedt iets gratis op het gebied van popmuziek. De regering klaagt wel fijn dat Nederlanders veel te negatief zijn op hoe het land nu geregeerd wordt.. maar is dat niet logisch wanneer er bijv. naast die belachelijke heffingen en het betalen van meer belasting nu ook culturele (gratis!) avonden in de toekomst niet meer mogelijk zijn? Daar worden mensen alleen maar meer chagarijnig door!

Anoniem zei

Ik heb er alle vertrouwen in dat de minister snel wakker wordt.

Popronde moet!

dat weet ie ook wel.

Anoniem zei

De Popronde is in mijn ogen en oren, een realistische,(ik heb inderdaad geen behoefte aan een jury of iemand die mijn handje vasthoudt...)en een professionele organisatie, waar ik als deelnemer of publiek nog nooit problemen heb meegemaakt.

De Popronde levert een nuttige, geweldige, inspirerende bijdrage aan het Nederlandse muzikale klimaat.

POPRONDE MOET!!!

Bruno

Stöma
Doktor schnitt

Anoniem zei

Dit is niet te geloven. Dat Plasterk niet helemaal spoorde wist ik al, gezien zijn idiote maatregelen binnen het onderwijs. Maar dit is toch wel het toppunt.

Popronde moet blijven, Plasterk moet lekker een andere baan gaan zoeken, het liefst ver hier vandaan...

Anoniem zei

popronde moet blijven, het is een van de enige kansen die beginnende bands hebben om buiten hun eigen regio te spelen.

Anoniem zei

Popronde Rules.
Ook al moet ik elk jaar helemaal naar Maastricht.. de popronde is en blijft leuk. Op één avond een shitload aan bandjes zien en ook nog eens café's waar ik normaal niet kom.

Plasterk... doe eens voor de eerste keer als minister iets goeds, al zal het waarschijnlijk ook je laatste keer zijn, en laat de subsidie aan de popronde intact.

Anoniem zei

Popronde moet zeker blijven!

Anoniem zei

Weg met de Popronde?? Wat is dat nou weer voor een onzin??!! De popronde MOET, zeker!!!

luuklucas zei

Popronde is hard. Moet uiteraard blijven

Anoniem zei

Will zegt:
natuurlijk moet de popronde blijven. Er is meer dan 10 jaar lang keihard gewerkt en de organisatie mag dan misschien klein zijn, maar er wordt aan zoveel nieuwe muzikanten een podium geboden. Vaak kunnen zij door de popronde laten zien en horen wat ze kunnen en dus is het bij uitstek het podium voor nieuw talent.

DUS DE POPRONDE MOET NIET ALLEEN BLIJVEN. DE POPRONDE MEER MIDDELEN KRIJGEN ZODAT DE ORGANISATIE OOK KAN GROEIEN.

Will

Anoniem zei

activiteiten als popronde moeten zeker doorgang kunnen vinden. Het culturele aanbod begint onderaan, niet op de grote gevestigde podia en festivals. Hoezo geen educatieve waarde? Hebben de Beatles alles uit een boekje? Moeten we met z'n alle onze culturele opvoeding halen uit MTV?
Want je kunt toch niet menen dat de popcultuur ondergeschikt zou zijn aan de bijdrage van onze grote orkesten die -zij het ook onder grote druk- een aardig bedrag voor zich gereserveerd zien.

Even wat verder kijken graag...
en gewoon verder met die popronde!

Van Hooft zei

Popronde moet!

Anoniem zei

Nou het is wel duidelijk dat de POPRONDE moet BLIJVEN!

de POPRONDE is een begrip geworden die onmisbaar is in onze samenleving!

Jaja de Minister is iemand die duidelijk niet weet hoe belangrijk de POPRONDE voor ons volk is.

Laten we maar hopen dat al deze berichten genoeg zijn om hem tegen te houden!

Anoniem zei

De popronde hoort bij de ontwikkeling van de Nederlandse muziekcultuur. Het is een geweldig initiatief dat absoluut moet blijven. Ik begrijp sowieso niets van het beleid van onze regering op het gebied van stimulering festivals, poppodia en muziekactiviteiten. Het geld gaat op dit moment naar de verkeerde bronnen.

Anoniem zei

De Popronde moet blijven zoals die al 10 jaar is en de minister moet daar van afblijven!!!!
Muzikanten moeten zichzelf ontwikkelen door te doen , daar leer je het meest van!!!

Anoniem zei

poprondemoet blijven!!!

Anoniem zei

Heerlijk om elk jaar weer allerlei bekende en onbekende poptalenten te horen en te zien! Er moeten plekken zijn waar Nederlandse kwaliteitsmuziek kan beginnen! Heeft de minister zich wel verdiept in het FENOMEEN: POPRONDE??? Halloooooo, minister! Word eens wakker, kijk en luister!!! De popronde is UNIEK en MOET blijven!
Maritsa van Luttikhuizen

Anoniem zei

Ook al zijn wij zelf als band niet geselecteerd deze ronde is dit soort activiteiten voor een beginnende band erg belangrijk. Het opdoen van podiumervaring is een van de belangrijkste leermeesters voor een band. Het is al moeilijk genoeg om regelmatig te kunnen optreden en dan is de popronde een heel goed initiatief. Ik probeer net onze gemeente (Zaanstad) te intresseren voor deelname hieraan.

Het zou erg jammer zijn als de popronde verdwijnt.

Traffic Junction, Zaandam

Anoniem zei

Ik snap echt steeds minder van mijn eerst zo leuke landje...
POPRONDE MOET!

Anoniem zei

Een vreemde & vrij benauwende redenatie van Minister Plasterk....Door een sturende & betuttelende vinger van een regering zal juist de ontplooiing van muziek in het algemeen, en met name alternatieve bands en nieuwe geluiden in het bijzonder, in de kiem worden gesmoord. Popronde is juist een platform. Popronde moet absoluut!

Anoniem zei

Hoewel het wellicht wat ver gaat om Plasterk de schuld te geven van alles - immers, hij handelt doorgaans op advies van een onafhankelijke commissie -, vergist de minister zich hier lelijk. Of men nu over de subsidiegrens is gegaan - het totaalbedrag dus - of niet, daarvan mag de Popronde geen slachtoffer worden. Als er één initiatief geslaagd is met betrekking tot underground popmuziek en het bieden van kansen aan jonge c.q. beginnende bands, is het de Popronde wel. Ik zeg dan ook: terug naar de punk, massaal op de barricaden! Red de Popronde!

Coert van Mourik

Anoniem zei

Geselecteerd worden voor de Popronde is voor beginnende bands een vorm van erkenning, zowel voor muziekanten als voor het publiek.
Daar naast is het een mooi evenement om naar uit te kijken, je geliefde muziek/band in je eigen stad en in je favorite kroeg.....

Denk na voordat je dit van ons allen weg neemt!

Anoniem zei

Als (beginnend) artiest wil je graag ergens een opstapje kunnen maken en als dit alleen kan door mee te doen aan een initiatief dat gejureerd en geocached wordt blijft er weinig over voor "eigenwijze" (lees: authentieke) artiesten die helemaal geen zin hebben in derden die zich met hun manier van muziek maken gaan bemoeien en de echtheid van de liedjes om zeep dreigen te helpen, zodat het hapklaar door de strotjes van het publiek kan worden gemoffeld.

Er is al genoeg opdringerige commerciële meuk in omloop. En wanneer je dan met iets speciaals komt, kun je er nergens mee terecht, omdat het allemaal volgens bepaalde regels van één of andere zogenaamd professionele jury hoort te klinken en gebracht te worden, omdat het commerciële publiek het anders misschien niet begrijpt.

Als het niet onmiddelijk bergen geld oplevert heeft de overheid geen interesse, maar in deze plastic wereld zijn genoeg mensen die nog wél behoefte hebben aan echtheid. En wat biedt er nou meer troost dan echte muziek, uit het hart, onopgefluft door gierige platenmaatschappijen??

Winnie Haarhuis (GRRRR!!!)

jo zei

Ja de popronde moet blijven!! Hoe moeten wij anders goede nieuwe bandjes leren kennen? Heus niet via de radio (toch, minister??)

Anoniem zei

De popronde is een prachtfestival dat haar bestaans recht al meerdere malen bewezen heeft. Als je daar aan twijfelt dan heb je wat mij betreft niet de visie en de kennis om je op enig niveau met cultuurbeleid te bemoeien.

!!!POPRONDE MOET!!!

jo zei

De popronde moet blijven. Hoe moeten we anders de nieuwe goede bandjes leren kennen? Heus niet via de radio... (toch, minister???)

Anoniem zei

Geen muzikant op Noorderslag (tegenwoordig NOSactueel uitzend waardig, toch ook reeds van gemeenschapsgeld, dank u) die niet ooit eerst stond te zweten voor de eerste kans tijdens de Popronde. Plasterk erken en waardeer alstublieft!

Anoniem zei

Popronde moet blijven, niet aankomen, afblijven!

Anoniem zei

Popronde moet blijven!!!

Anoniem zei

De popronde moet blijven!!!

Anoniem zei

De popronde is een prachtig initiatief en van groot belang in het Nederlandse poplandschap.

Laat de popronde niet kopje onder gaan!

POPRONDE MOET!

Unknown zei

DE POPRONDE MOET BLIJVEN OMDAT TALENT STEEDS UIT EEN ANDERE HOEK KOMT EN NIET IEDEREEN NAAR HET CONSERVATORIUM
WORDT TOEGELATEN OF ANDERE OPLEIDING!
john prins fotograaf

Anoniem zei

Ook ik sluit me bij de vele reacties. De Popronde is een inhoudelijk te prijzen initiatief waarbij beginnende bands op een laagdrempelige manier een kans krijgen om speelervaring op te doen. Passend bij de popsector.

Er moet in mijn ogen vooral naar de raad van cultuur worden gekeken en niet naar de minister, die je wel kunt aanspreken op het feit dat er over de volledige linie voorbij wordt gegaan aan het advies van de raad en een daarbij passend cultuurbudget.

Anoniem zei

De Popronde is inmiddels een hardnekkig cultureel begrip, een fenomeen - en terecht! Ik zou het wegvallen daarvan een gemis vinden voor de Nederlandse muziekcultuur.

Ik voorzie een grimmige oekomst waarin er alleen nog maar overzeese mega-acts in grote trendy betonnen blokkendozen bezocht kunnen worden. UGH!

De Popronde houdt Intimiteit EN Verrassing in stand binnen muziekland. Popronde BLIJFT!

Anoniem zei

nadenke!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anoniem zei

Ja, het moet.

Anoniem zei

Niet te geloven dat de Popronde de komende jaren geen subsidie krijgt! Als er één organisatie is die interessante, originele, spontane en niet-gefabriceerde popmuziek op een laagdrempelige wijze aan een groot en breed publiek weet te presenteren is het de Popronde wel! En wat een stimulans voor al die bandjes die elk jaar meedoen! Je kunt nog zo vaak spelen in het plaatselijke jeugdhonk, podia als Paradiso of Noorderslag blijven voor talentvolle bandjes hoe dan ook onbereikbaar. Daar zit een enorm gat dat door geen andere culturele instelling wordt opgevuld. En juist daarom is de Popronde zo godsgruwelijk belangrijk! Nu wordt die ene unieke en zeer belangrijke schakel in het hele veld van de popmuziek weggehaald. Triest en onbegrijpelijk...
Daarbij geloof ik dat de Popronde, in tegenstelling tot andere initiatieven, een relatief bescheiden bijdrage vraagt om hun zeer te prijzen ambities de komende vier jaar te verwezelijken. Hoe kun je in godsnaam zo'n symphatieke en succesvolle formule de kop omdraaien??

Anne-Laurien zei

!!POPRONDE MOET!!

Anoniem zei

Popronde moet blijven. Dit is niet alleen een goede avond uit met vrienden, maar ook een avond vol met goede muziek waarbij aan iedereen wordt gedacht.

Er is geen betere manier om nieuwe bandjes te ontdekken.

Popronde moet blijven!

Sjoerd zei

Popronde moet blijven!!!

Anoniem zei

Popronde weg?
Vraag me af door wie de minister zich laat adviseren.
Zeker niet door popmuziekliefhebbers.

Anoniem zei

popronde, een supermooie kans om je zelf te ontwikkelen in de popmuziek, een kans om te spelen voor een volle zaal en je talenten te laten zien. Ervaringen op te doen en hiermee verder te komen in de muziek. Zelfs voor mij en mijn band (ik manage de band) is het een goede oefening. Wat schuilt hierachter. Allereerst heb je al de algehele voorbereiding die voor de band nodig is. Voorbereiding ca. 1 jaar, nummers schrijven contacten leggen opzoeken van kansen opnemen, je welverdiende zakcentje spenderen aan een goede hobby of serieze zaak met goede culturele en opvoedkundige doeleinden. De voordelen die je hiervoor kan bedenken zijn bijna ondeindig maar ik zal er een paar opnoemen. Door mensen bezig te houden met zoon activiteit houd je mensen van de straat en de jeugd en mensen die ouder zijn hebben een invulling in hun leven waar ze zo mee kunnen omgaan zo hun eigen dunkt. Mensen leren bij alleen al de voorbereiding hiervan wat het vak en de profesie van muziek inhoud. Lijkt me toch een goede opvoeding. Overigns is er een groot festival dat veel bezoekers trekt van alle genres. Dit zorgt voor een optimisme in de maatschappij door middel van vermaak. daarnaast heb je mensen gecentreerd op plekken wat het zelfs overzichtelijker maakt voor het blauw op straat dan op een normale avond uit om te handelen in geval van nood. verder noem ik een organisatie die 10 jaar uitstekend werk verricht niet pril en smal. Dit is groots en als er word gesubsidieerd heeft binnen no time geheel nederland plezier van deze aangelegenheid (ook niet slecht voor het toerisme op die tijd van het jaar lijkt me). Een mooi principe van cultuur wat ik desnoods met giften intact zou willen proberen te houden. en natuurlijk een van de zovelen, maar we zijn een welvarend land dat wel een beetje cultuur kan gebruiken zonder dat deze word afgekapt, wat wil je een depresief land???? neem maar contact met me op want ik kan nog wel even doorpraten hierover. ik heb genoeg te zeggen tegen het ministerie van cultuurbarbaren! *humpf!*


Jorrit Meulenbeld, jorritmeulenbeld@live.nl

Anoniem zei

De popronde is een heel goed systeem om nieuwe, talentvolle artiesten te ontdekken.
Dat kun je toch niet zomaar aan de kant schuiven?

Popronde moet!

Anoniem zei

POPRONDE MOET BLIJVEN!!!!
Elk jaar kom ik daar en het is supervet!

Anoniem zei

"Ons wordt verweten
dat wij een smalle organisatie zijn: zijn wij geen smalle organsatie omdat wij nooit enige financiële erkenning kregen? Of anders gezegd: zijn wij dan niet juist een efficiënte organisatie die kennelijk met weinig middelen veel werk verzet?"

Dit is altijd zo oneerlijk, lukt het je met beperkte middelen, dan zeggen de subsidiegevers: zie je wel dat het lukt? Goed dat jullie nu flink aan de noodbel trekken, dat lijkt de enige manier om de juiste mensen wakker te schudden. Heel veel succes komende tijd, laten we sowieso van 2008 een editie maken die om méér vraagt.

Unknown zei

Wat hebben ministers toch altijd tegen popmuziek en popinstanties?
Minister Plasterk mag wel eens inzien dat bands en artiesten niet groot en bekend geboren worden, maar groeien dankzij de kansen die instanties als de popronde bieden (de popronde niet eens in competitie verband wat ik zelf erg goed vind!).
Een bijdragen leveren aan de ontwikkeling in de popmuziek, zoals alle ontwikkeling op alle fronten werk, begint kleinschalig en bij het begin. Zogenaamde 'prille' en 'smalle' instanties zijn dus juist diegene die het meest aan deze ontwikkeling mee helpen, namelijk bij het begin.

Kortom, als er een instantie is die essensieel is voor de Nederlands popmuziek dan is het de popronde!

Toon van K - Damn Noisy Kids

Anoniem zei

Wat Nou!

Een van de beste initiatieven ooit bestaan in de (pop)muziek van Nederland.
Kan toch niet?!
Laat dan die muziekkorpsen en operagezelschappen eens een keer zichzelf wat meer bedruipen!!! Kan dat geld richting Popronde!

zo kan ik uren doorgaan, argumenten opnoemen om Plasterk te overtuigen.
Eigenlijk moet Plasterk zelf eens gaan kijken naar de Popronde, dan weet hij wat voor een fantastisch festival het is!

Anoniem zei

De Popronde moet blijven, mensen gaan steden verkennen en leren nieuwe muziek, nieuwe mensen en nieuwe steden kennen. Dit initiatief moet blijven, geen gezeur, poprnde is TOP!

Marieke zei

Ja, laten bestaan die popronde s.v.p.

Anoniem zei

Schande!!!

De Popronde biedt bandjes dé kans om zich te presenteren in een andere stad. Het publiek krijgt de kans om een avond lang allerlei nieuwe muziek te zien in zijn stad.

Echt een vast item in de agenda van veel, veel muziekliefhebbers.

En het hoort ook gewoon in het Nederlandse popmuzieklandschap thuis, zeker nu de focus steeds meer op lokale bands komt te liggen: kijk maar naar 3voor12, dat verschillende stads/regio-edities uitbrengt.

Maar goed:
De Popronde is een heel fijne plek om lekker in je eigen stad tóch nieuwe dingen te ontdekken.

Altijd een feestje en de subsidie meer dan waard!

Anoniem zei

Dit is weer typisch zo'n besluit wat er voor zorgt dat ik ook nog mijn laatste restje vertrouwen in de competentie van Nederlandse politici verlies.

Verder staat mijn mening hier over prima verwoord in de andere reacties.

Anoniem zei

Wat is er nou mooier voor een band dan optreden buiten z'n eigen regio. Met popronde kan dat gewoon. Ik denk dat de minister geen smaak heeft of niet gelooft in muziek. Ik zeg POPRONDE MOET. en nodig de minister uit om zelf ook eens te komen, of spelen we liever macht spelletjes??

Anoniem zei

Popronde moet blijven! Het is de uitgelezen kans voor bands om buiten hun eigen woonplaatst voet aan de grond te krijgen.

Anoniem zei

Best Ministers,

Nooit meer een Ronde,
dat is gewoon zonde.
Wees een stel venten,
en geef ons die centen.

Tsjah, mijn rijm hoef je geen subsidie te geven, maar de PopRonde verdorie wel!

Anoniem zei

Misschien moet Minister Plasterk zich toch maar weer met wetenschap gaan bezighouden want dit geweldige initiatief hoeft zich al lang niet meer te bewijzen. Het werkt en is zowel voor bands als voor publiek een geweldige eyeopener. Hulde aan de popronde!

DEANMOORE

Anoniem zei

Popronde moet blijven!

En meer heb ik er niet over te zeggen!

Anoniem zei

Popronde heeft zijn plek in het Nederlandse culturele klimaat in die 10 jaar 1500 maal meer verdiend dan meneer Plasterk zijn plekkie in de Ministerraad. Het blijft maar moeilijk om Den Haag ervan te overtuigen dat popmuziek de populairste cultuuruiting ter wereld is en dat Popronde met haar opzet erin slaagt een prachtig podium te bieden aan talloze talentvolle bands / artiesten in allerlei genres. Popronde moet, Plasterk mag (nog even blijven als hij teminste zijn beslissing terugdraait.
een warme Popronde groet uit Breda

Anoniem zei

Het belang van de Popronde staat buiten kijf. Popronde moet blijven!

Anoniem zei

Popronde is een geweldig intiatief, laat deze bestaan!

Anoniem zei

Laten bestaan natuurlijk, zeer belangrijk voor cultereel en muzikaal nederland en vreselijk gezellig !!

Unknown zei

Door het bieden van een podiumplek heeft de Popronde al jaren laten zien wat de opkomende talenten zijn in popmuzikaal Nederland, en vervult daamee een belangrijke kweekvijverfunctie. De manier waarop de Popronde dit doet verdient alle lof! Dit mag niet wegvallen! We hebben de organisatiestructuur van StuKaFest gebaseerd op die van de Popronde, en elk jaar weer komen er gegarandeerd enkele bands van de Popronde ook op ons programma.
Ja, de Popronde biedt een podiumplek, en inderdaad! De Popronde brengt publiek, bands en podia bij elkaar; in een segment waar dat op dit moment uniek en heel nuttig is.

Popronde moet!

Rob Hufter zei

Ten eerste, over de inhoud: er zijn al zo weinig verbindingslijnen tussen de zogenaamde underground en de zogenaamde populaire sector. Terwijl ze elkaar zo hard nodig habben. Hoe kan een land zichzelf cultuur-liefhebbend noemen als het zich niet inspant voor de aanvoer van nieuw talent? Als het niet open staat voor vernieuwing? Allebei kerntaken van de Popronde.

Ten tweede, over het geld: hoeveel is het eigenlijk? Ik kan me niet voorstellen dat het om tonnen gaat. Ik wil andere sectoren niet afvallen, maar ik kan het dan toch niet nalaten om vergelijkingen te trekken met zwaar gesubsidieerde orkesten of kunstacademies of eenmalige culturele festivals, die een veel groter stuk van de taart naar binnen geschoven krijgen.

Ik als Bosschenaar vind het extra zuur. De Popronde was voor mij een rettige pleister tegen het bloeden na het verdwijnen van ons heerlijke binnenstadfestival Popwerk ('79 - '99). Nu voelt het alsof er weer een nieuw wondje bijkomt.

Rob Hufter zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Anoniem zei

De popronde moet blijven! Helaas moet je voor cultuur blijven knokken. Het levert zo weinig op en het kost zoveel. Zoiets word al snel wegbezuinigd. Jammer dat de minister er zo licht over denkt. Cultuur is priceless.

Anoniem zei

De Popronde is broodnodig. Nieuwe ronde, nieuwe kansen voor veel onbekend talent!!

Wessel Wildeboer

Anoniem zei

Popronde is een van die zeer speciale festivals, waar ik elk jaar naar uitkijk. Ergens zou het jammer zijn als het verdwijnt, en inderdaad heeft Plassterk, naar mijn mening geen enkele binding met popmuziek als hij zoiets beslist. Maarrrrrr.....de echte "nieuwe" popmuziek ontstaat toch underground. Zonder enige vorm van subsidie. Want subsidie is controle.

Macman72

Anoniem zei

Ik hoop nog altijd dat ik een keer mee mag doen. Voor zowel bands als publiek/cultuur een fantastische ervaring, geweldig initiatief en een begrip in Nederland. Zou eeuwig zonde zijn om de popronde te ontpluggen, sterker nog ; er zouden meer van dit soort dingen moeten gebeuren. Geen stadionconcert kan op tegen concerten in een setting als deze qua intimiteit en sfeer.

Anoniem zei

Zelf heb ik met mn bandje de eer gehad om mee te doen hieraan en het was te gek! Ook als toeschouwer heb ik genoten. Niet alleen van de muziek, maar ook van de sfeer en het ontmoeten van mede-muzikanten, waarmee je ervaringen en tips met elkaar kunt delen.
Ik vraag me af of de 'tegenstanders' de Popronde weleens bezoeken, en dan bedoel ik niet op een formele manier. Maar echt meedoen, biertje drinken, praatje maken.

POPRONDE MOET!!!

Anoniem zei

Popronde moet blijven! Een geweldige kans voor kleinere bands om door te breken en een geweldige kans voor mensen die van muziek houden om deze te zien!

Anoniem zei

Beste minister,
U bent geen man van onredelijke beslissingen en dat wilt u ook niet worden. Daarom kiest u voor de Popronde.
Toen ik met m'n eerste bandje in onze garage zat te oefenen, was er geen Popronde. Was die er toen wel geweest, dan zouden we mondiaal zijn doorgebroken, tuurlijk. Enorm leerzaam en nog beter, enorm stimulerend. Mijn zoons zijn nu muzikaal op ontdekkingstocht. Dat is toch duidelijk minder zonder Popronde. Sterker nog, vrijwel ondoenlijk. Kortom, Popronde mot blieve,
Namens Hutspot Soul Connection en Chase,
Marc van den Nieuwenhuizen

Anoniem zei

Het wordt hoog tijd dat we de subsidie voor het gebeuzel en geleuter in Den Haag stop zetten!!!

Lang leve POPRONDE
Lang leve de komende Revolutie!

Anoniem zei

Zoveel wijze woorden hier. Ik sluit me hier bij aan...

Een festival dat al 10 jaar bestaat, in vele Nederlandse steden plaatsvindt EN waar muziek van alle genres welkom is verbannen? Dat is toch van der zotte??

POPRONDEN MOET!!!!

Anoniem zei

De POPronde is een pracht initiatief! Het baant de weg voor bands om zich breder te ontwikkelen en zichzelf in de kijker te spelen.

Popronde moet uiteraard blijven!!!

The Ponies

Anoniem zei

Ronduit onzin en schandalig! Popronde is een erg goed en stimulerend initiatief voor o.a. beginnende bands. En uit de opkomst van het publiek blijkt dat ook de andere kant van het podium het erg kan waarderen.

Anoniem zei

Onvoorstelbaar dat men in Den Haag geen idee heeft wat er leeft en wat voor een culturele kweekvijver de Popronde is. Zet in DH één persoon neer met verstand van de popsector, noem die beleidsmedewerker en laat die tweemaal per jaar met Plasterk praten. Er valt zoveel te ontdekken voor elke popliefhebber, zo'n initiatief verdient veel meer dan alleen bestaansrecht!

Anoniem zei

POPRONDE MOET BLIJVEN!

Unknown zei

Popronde moet blijven.
Het is een goede manier om jonge bands de kans te geven om te ontwikkelen. AUB slaap er nog een nacht over

Mathijs van Zantvoort (Eindhoven)

Anoniem zei

Dat het meeste aanstormende talent tegenwoordig makkelijk het wereldje inrolt vanwege Idols wil niet zeggen dat dergelijke manieren ook goed werken (hebben we van Boris ooit nog iets gehoord?) maar een evenement als de Popronde is de beste leer-en-doe-weg voor beginnende talenten.
Bovendien is het groots, gezellig en zo cultureel als je maar bedenken kan! Of is dat volgens dhr. Plasterk niet zo omdat er geen barok lijstje omheen hangt?
POPRONDE MOET BLIJVEN!

Anoniem zei

Laat je niet gek maken Mischa !

Popronde is een MUST. Wildplasterken is juist verbooden.

Wij hebben met veel plezier meegedaan aan Popronde 2003.

Als de politiek met de door jou beschreven argumenten komt dan is er maar één antwoord: strijd !

De muziekscene is al zo verrot door de digitalisering, plastic vibes en snelle gasten die rijk willen worden. Laten we die zaken
die nog puur zijn, in ere houden.

Groet,
OctavePussY (OPY)

Anoniem zei

Popronde MOET!

Anoniem zei

Popronde moet. In de klassieke wereld, jazzwereld en electronische muziek wordt de sector ondersteund via financiele steun aan belangrijke ensembles. Omdat zo'n structuur in de popsector niet goed mogelijk is zijn initiatieven als productiehuizen, festivals en een regeling als het Podiumplan DE manier om de popsector een impuls te geven en vernieuwing en ontwikkeling te stimuleren. De Popronde is een van die initiatieven die broodnodig zijn om de beginnende laag, daar waar de talenten boven komen drijven, een impuls te geven en daarom subsidie verdient. Bovendien heeft het zich inmiddels al ruimschoots bewezen (groot publieksbereik, veel 'doorgebroken' bands). Ik hoop dat Plasterk niet dit advies van de RvC overneemt maar zelf ook nadenkt.

Anoniem zei

Juist voor popbandjes die eigen muziek maken zijn podia's als pop-ronde de enige manier om van zich te kunnen laten horen en zien.
Het is voor (relatief nieuwe)bandjes met eigen muziek, belangrijk dat er podia's zijn waarop men zich kan inschrijven, door de selexie en juryraporten kan men zijn niveau bepalen en tevens kan er de "ozo" belangrijke podium-ervaring opgedaan worden.

Anoniem zei

Wat een onzin dat jullie te smal en niet genoeg ondersteuning bieden. Volledig onterecht dat jullie die subsidie niet krijgen.

Ben jaren enthousiast bezoeker (en eenmalig deelnemer) van de Popronde geweest, en vindt dat 't MOET!

Anoniem zei

Ongelooflijk dat de subsidie voor Popronde dreigt te verdwijnen door bureaucratisch hokjesdenken...
Als ze nou gewoon zouden kijken naar wat Popronde al heeft bereikt, kunnen ze er niet omheen: Popronde moet!

Anoniem zei

Popronde voorziet duidelijk in een behoefte en heeft absoluut bestaansrecht!

Unknown zei

Sorry hoor minister, maar de popronde moet echt blijven. Dit is nou echt wat je noemt cultuur die de jongere medemens aanspreekt!

«Oudste ‹Ouder   1 – 200 van 537   Nieuwer› Nieuwste»