woensdag 21 mei 2008

Minister Plasterk: 'Weg met de Popronde!'

Minister Plasterk: 'Weg met de Popronde!'

Vanaf volgend jaar gelden nieuwe subsidieregels voor alle Nederlandse culturele instellingen waaronder de Popronde. De nieuwe opzet was bedoeld om iedereen nieuwe gelijke kansen te geven. Deze week kwam het advies: 0 Euro voor de Popronde. Als de Minister het advies van de Raad overneemt betekent dit: Einde Popronde!

Het doel van de Popronde is om elk jaar kwalitatief goede bands en artiesten onder de aandacht te brengen van een zo groot mogelijk publiek. Het festival bestaat sinds 1998 en is inmiddels gegroeid naar 20 steden. In elke stad wordt intensief samengewerkt met een professionele en bevlogen organisatie op cultuurgebied en is een netwerk opgebouwd. Met per jaar 700 aanmeldingen, 100 geselecteerde bands, 450 optredens op 350 podia levert het de Popronde een belangrijke bijdrage aan de voeding en ontwikkeling van de popmuziek in Nederland. Het festival sluit aan bij de dynamiek van de popmuziek: er is geen betere leerschool voor rock en roll dan het podium. Niet alleen artiesten zijn de dupe dat vanaf 2009 geen Popronde meer plaatsvindt, ook de 40.000 muziekliefhebbers die het festival jaarlijks bezoeken.

Neen, zegt de Minister, de Popronde is een 'te' prille en 'te smalle' organisatie die weinig doet aan talentontwikkeling. Hierbij wordt volledig voorbij gegaan aan het feit dat de Popronde al 10 jaar lang een succesvol reizend Nederlands festival is. Ook wordt de educatieve functie van de Popronde onderschat.

Bij het Ministerie spreekt trouwens niemand tegen dat de Popronde al vele jaren met veel succes georganiseerd wordt . De bijdrage aan de 'ontwikkeling' van de popmuziek is volgens de Minister te gering.

De Popronde gaat in beroep tegen zowel de beslissing van de Minister maar ook tegen het feit dat de Popronde in een hokje wordt gestopt waar zij niet thuishoort namelijk bij scholingstrajecten.

Iedereen die de Popronde een warm hart toedraagt kan hier zijn steun betuigen. Tot 29 mei kunnen wij Plasterk nog op andere gedachten proberen te brengen.

537 opmerkingen:

«Oudste   ‹Ouder   401 – 537 van 537
Anoniem zei

In mijn ogen is de Popronde nou juist zo'n initiatief voor opkomende bands dat EINDELIJK eens GEEN bandcompetitie is!

Alleen daarom al is de Popronde een uniek en waardevol concept!

Unknown zei

Het is een ontzettend sterk principe: de drempel is enorm laag door de gratis toegang en de kleine (vaak geïmproviseerde) podia. Daardoor komen erg veel mensen op een losse en vrije manier met popmuziek in aanraking. Bovendien zijn het geen namen met wereldfaam, en staan ze dus dichtbij de toeschouwer, maar zit de muziek meestal wel goed in elkaar.

Dat principe werkt enorm stimulerend. De drempel om te gaan participeren in de popmuziek wordt omlaag getrokken, en zo de cultuur verrijkt.

Popronde is dus meer dan een leuk avondje uit zoals alle andere!

!!!POPRONDE MOET!!!

Anoniem zei

Popronde moet blijven! Je plast toch ook niet in de kerk? tss

Anoniem zei

Belachelijk dat dit soort mensen, als deel van onze volksvertegenwoordiging, beslissingen voor ons maken zonder dat ze zich daadwerkelijk kunnen inleven in hoe het publiek het soort initiatieven als Popronde beschouwd.

Popronde moet!

Anoniem zei

Wij kunnen maar 1 ding zeggen: BELACHELIJK! Hoe kan het zijn dat een linkse minister dit soort culturele juweeltjes de nek omdraait? We hebben het hier toch niet over de SGP? Ten koste van welk evenement moet de popronde wijken? Eurovisie Songfestival? Popronde moet blijven!

Anoniem zei

En dat noemt zich een minister die zich inzet voor o.a. de cultuur ;-(
Ik vind het meer een cultuurbarbaar. Als er EEN medium is waardoor de Nederlandse popmuziek elk jaar weer een boost krijgt dan is het de Popronde. Kijk alleen al eens naar de namen die in de loop der jaren in de Popronde hebben gespeeld en waar ze nu zijn. Zonder een medium als de popronde zou dit voor een aantal acts niet zo snel zijn gegaan als dat het nu is gegaan. Dus Minister, haal het niet in uw blote hoofd om de Popronde af te schaffen want dit is een fenomeen in de popmuziek dat al TIEN jaar mogelijkheden biedt aan de Nederlandse popmuziek!

Mvg,

Wiebe Koopmans

Anoniem zei

POPRONDE MOT BLIEVE! Al jarenlang een prachtig festival waar aanstormend talent de kans krijgt om te spelen. Voor velen is de Popronde de springplank voor succes gebleken. Het is al zo moeilijk voor nieuwe bands om aan optredens te komen en zich in the picture te spelen voor een groot en breed publiek. Het gaat ook maar om een zeer klein bedrag dat uit de schatkist naar de Popronde gaat, maar wel met een enorme grote opbrengst. Zowel artistiek als voor de bands die hiermee verder kunnen komen. Wij ondersteunen de Popronde in deze volledig!

Namens alle medewerkers en bestuur van Stichting PAN.

Anoniem zei

POPronde moet blijven! (en ze moeten mij programmeren volgend jaar!)

Unknown zei

Het is al niet makkelijk voor beginnende (talentvolle) bandjes om iets op poten te zetten hier in Nederland. En dan willen ze dit ook nog eens weghalen?

Popronde blijft.

Anoniem zei

Popronde moet
Jan de Haan
vrijwilleger en programmeur van muziek cafe de Amer

Anoniem zei

Laat de popronde bestaan!
laagdrempelige kwaliteit

Anoniem zei

Popronde heeft zichzelf bewezen en moet D O O R G A A N ! ! ! ! !

<img src="http://www.theranchgirls.com/discography/srv22small.jpg" width="75" height="75">

Anoniem zei

Investeren in cultuur en (dus) welzijn is zó 2007...

Waarom zou de overheid een groter deel van jouw belastinggeld reserveren voor iets wat over het algemeen een goed gevoel oplevert en de bevolking verbroedert, als het met hetzelfde gemak ongenadig hard over de balk gesmeten kan worden door te participeren in bijvoorbeeld oorlogen, de über-bureaucratie en andere trieste absurditeiten?

Hulde voor de Popronde. Blijf knokken.

Anoniem zei

Een van de beste initiatieven om bands daadwerkelijk aan de weg te laten timmeren zou moeten verdwijnen? Waarom? Werkelijk een ondoordacht en dom advies van de Raad voor Cultuur.

Anoniem zei

ongelofelijk. de popronde moet blijven! het is in leiden een smaakmaker op het gebied van cultuur. elk jaar weer zeer verrassend kwalitatief hoogstaande muziek die net even anders is. om maar niet te spreken van de mogelijkheden die het Nederlandse bands biedt in eigen land. een onmisbare spil!

Anoniem zei

Popronde weg? Plasterk doe je werk!
Schaf die popronde niet af, das veel te maf!
Zo'n begrip in Nederland schuif je niet zomaar van de band!

Unknown zei

De POPRONDE moet blijven!
Geniaal concept.
Lekkere springplank.
Zelf meegedaan in 2003(blz.15).
We hebben goede tijden beleefd in de Ronde.
Bedankt!!
Behoudt het goede....

Anoniem zei

Popronde is het juiste initiatief! niet minder maar meer is wat nederland nodig heeft!

Het belang zowel voor de muzikanten en ontwikkeling van live-acts als voor het publiek wordt hier onderschat!

Anoniem zei

De Popronde is DE manier om jonge bands in contact te laten komen met publiek buiten hun eigen lokale kennissenkring en brengt daardoor een onmisbare bijdrage aan het Nederlands cultuurgoed.

Alleen al daarom zou de Popronde moeten blijven!

Anoniem zei

Keep the Popronde alive!

Anoniem zei

Een unieke mogelijkheid voor bands om buiten de eigen regio te spelen.

En niet alleen waardevol en leerzaam voor de muzikanten, ook ik had nooit op mijn huidige plek gezeten zonder mijn ervaring bij de popronde.

Unknown zei

Popronde moet zeker blijven!

Anoniem zei

popronde moet doorgaan. ==

Anoniem zei

Het is op z'n zachtst gezegd opvallend welke criteria worden gehanteerd om de Popronde mee te marginaliseren. Uit de in de rondgestuurde e-mail en de blogpost alhier komt de indruk naar voren dat slechts door coaching en competitie de popmuziek kan worden bevorderd. Dit strookt niet met wat iedereen zou moeten weten over hoe - met een duur woord - disseminatie werkt.

In mijn persoonlijke ervaring zijn er wedstrijden genoeg; zowel op landelijk als op lokaal niveau. Ik vind het zeer kuis van de Popronde dat ze zich hier juist niet expliciet tegen afzetten (of, zoals het in de mail genoemd werd, dat ze geen sneer willen maken naar collega's). Ook zijn er voldoende cursussen en dergelijke waar bands coaching kunnen krijgen m.b.t. hun muziek, podiumpresentatie, etc.

Juist de disseminatie lijkt het gapende gat in al wat (vooral onbekende) bands wordt geboden. Het is makkelijk zat om een lokale fanschare te vergaren (vrienden en familie zijn toch vaak wel warm te krijgen). Regiogrenzen zijn akelig hard voor veel bands. De Popronde staat bij mij (en de mensen in mijn omgeving) bekend als een kwaliteitszegel. Wanneer je een Popronde bezoekt, dan kan het natuurlijk zo uitvallen dat het niet echt in je smaak valt, maar de kwaliteit is onmiskenbaar hoger dan bij menig lokaal festivalletje. Het feit dat de Popronde telkens haar goede naam inzet (en dus zou kunnen verliezen) spreekt boekdelen over de inzet en de motivatie.

Als minister (of algemeen: beheerder van publieksgelden) moet je nu éénmaal keuzes maken en waar gehakt wordt vallen spaanders. Het is alleen onnoemelijk treurig wanneer dit hakken verscholen gaat achter formulieren en categoriën. De vraag die de minister, mijns inziens, zou moeten stellen is: Dekt onze formele doelstelling wel onze werkelijke bedoeling? Met andere woorden: Maken we nu niet dingen kapot, omdat we ons verstoppen achter noemers die de lading onvoldoende dekken.

Enfin, de tijd zal het moeten leren, maar ik zou het een groot gemis vinden als Nederland het zonder Popronde zal komen te doen.

Erik Zwart zei

Popronde moet blijven om onbekende bands een kans te geven!!! Oa omdat we ook mee willen doen ;-) www.myspace.com/zenithofabolition

Anoniem zei

De Popronde is wel degelijk van belang voor de ontwikkeling van de popmuziek. Beginnende bands krijgen een podium, publiek, ze krijgen de mogelijkheid zichzelf te bewijzen. Podiumervaring op doen! Gescout worden en nog meer spelen! Ik heb in mijn tijd als programmeur van het Oerol festival wel eens bandjes ontdekt tijdens de Popronde en hen vervolgens de kans geboden om op Oerol te spelen. Het is een goed begin.

Anoniem zei

Wat de Popronde tot nu toe heeft bereikt zou reden genoeg moeten zijn om veel geld en energie in deze veelbelovende organisatie te investeren. De Popronde heeft een in onze visie een onmisbare functie in het culturele leven van Nederland. Met onze band NiCad hebben we zelf een keer op het Podium mogen staan. Dat was een belangrijke ervaring voor ons, die we niet willen missen, en we denken dat dat voor heel veel bands in Nederland zo is.

Anoniem zei

Popronde moet blijven!!!!
Er is al steeds minder ruimte voor (beginnende) bands om op te treden, en de Popronde is het festival voor deze bands om (regelmatig) te spelen in een periode

Thomas Streutgers

www.dynamite-bookings.com

Anoniem zei

Er moet juist meer geld naar de popmuziek!

Anoniem zei

Hoeveel geld gaat er niet naar andere vormen van kunst en cultuur? Vaak met een hogere drempel!

Steun de popmuziek, steun de Popronde!

Grt. Peter Giesen, Maastricht

Anoniem zei

Ik ben benieuwd naar de definitie van "ontwikkeling van de popmuziek". Hoe meet je zo'n ontwikkeling? Hoger speelniveau van bands? Internationale doorbraken? Blijkbaar beschikt minister Plasterk over een duidelijke visie van waar de popmuziek in politieke ogen naar toe moet gaan. Wellicht wil hij deze visie met ons delen. Ik weet niet beter dan dat als je regionaal/lokaal bekende bands de mogelijkheid geeft om interregionaal de vleugels uit te slaan, je als organisatie per definitie met bevordering en verspreiding van je regionaal cultuurgoed bezig bent? Of schaart de minister dat onder vervlakking? Ik snap er niks van. Laat hem eerst maar eens met een beter alternatief komen, alvorens ergens stekkers uit te trekken. Dus: de Popronde moet blijven!

Sarah Phymm

Anoniem zei

Popronde is simpelweg een super initiatief dat ook daadwerkelijk zin heeft voor bands! Niet alleen levert het shows op voor de bands maar het is in gevallen het begin van veel meer....
Tel daar de gezellige avonden en tevreden kroegbazen/popzalen bij op en je hebt wat mij betreft genoeg redenen om dit project te blijven steunen. ja toch....

Anoniem zei

Hoewel onze band nooit voor de Popronde is uitgenodigd -wat ons ook ooit nog eens een flinke woordenwisseling met Mischa van Popwaarts opleverde- tekenen wij graag deze petitie. Want de Popronde MOET BLIJVEN!! Het heeft inderdaad niks te maken met een scholingstraject, maar met gewoon goede bands! Ik ken in Den Bosch legio mensen die elk jaar weer naar de Popronde uitkijken welke bands er dit jaar weer zijn.

En Plasterk speldt zich andermaal weer een brevet van onvermogen op door te laten zien dat hij er helemaal niets van snapt. Maar hij behoort dan ook tot een partij die er helemaal niets van snapt..

Anoniem zei

Popronde moet!

Zolang veel van onze goed gesubsidieerde poppodia hun kweekvijver functie niet serieus nemen zijn initiatieven zoals de Popronde noodzakelijk voor een goede aanwas van nieuw talent.

Hou vol!
Peter

Anoniem zei

Minister, dit besluit nog maar eens bezien. Een belangrijk popmuziekevenement dreigt tussen wal en schip te vallen! En, sterker nog, de doelstelling van het Fonds voor Podiumkunsten daarmee gemist. Gelukkig is er nog tijd voor heroverweging en kunt u schade aan de Nederlandse Popcultuur nog voorkomen!

Anoniem zei

De popronde is ultieme eerste stap van bandjes en solisten naar een eigen publiek, optreedervaring en publiciteit, door het hele land. En daarom onmisbaar.

Popronde moet!

Arthur Adam

Anoniem zei

Popronde Moet Blijven!

laatste jaaren er is alleen maar subsidiegeld gegeven aan instellingen die cultuur maken en promoten die bestemd is voor oude/rijke mensen of kinderen (of voor producties en festivals die zijn al comercieel genoeg).

De oude/rijke mensen die in de politiek zitten, geven alleen aandacht aan hun eigen doelgroep...!!
Popcultuur is geen hobby!
Het is een belangerijk deel van onze samenleving die heeft een breeder doelgroep dan opera of klassieke muziek!!!

Popronde geeft een groot en belangerijk bijdraag aan deze sector.
Hopelijk wordt mijn band ook eens geselecteerd. :)

Succes met de actie!

Namens NOBLESSE,

Amos

Anoniem zei

Een aderlating voor de Nederlandse popmuziek. Popronde slaagt er jaarlijks weer in een uitstekende neus voor aanstormend talent tentoon te spreiden (meestal althans, want mijn eigen bandje is tot op heden niet opgepikt). Popronde is een van de meest interessante (gratis toegankelijke) initiatieven voor nieuw Nederlands poptalent. Gedwongen stoppen is een schande en eeuwig zonde!

Anoniem zei

Popronde is uniek in zijn soort en mag zich scharen onder een van de weinige festivals die in deze mate talent waarborgen en ondersteunen. Het unieke karakter zit hem in het feit dat het voor bands een kans is los te komen van het lokale of regionale cirkeltje. Popronde heeft in zijn geschiedenis meermalen aangetoond dat dit concept werkt en dat het absoluut een opstap kan zijn voor bands die de capaciteiten hebben de Nederlandse popmuziek te verreiken.
Vreemd dus dat er uberhaupt een discussie mogelijk is over het belang ervan. Popmuziek is geen low-culture meer, pop moet!

Anoniem zei

Beetje zonde om de popronde weg te gooien toch? Goede opzet met in ieder stadje een ander bandje (of schatje; tis maar net hoe je 't noemt). Wat wil je nog meer..??
Weggooien is zonde, gun die popronde een tweede ronde!!

Anoniem zei

Wij hebben meegedaan met Popronde 2007, en hebben toen 6x opgetreden. Het is superjammer als een dergelijk rondreizend festival wordt neergehoekt, hopelijk kan het blijven bestaan!!
Charles, The Palookas

Anoniem zei

Een van de weinige non-profit-organisaties in NL die zich serieus inzet voor talentvolle bands...Met het wegvallen van de Popronde ontstaat er een nog grotere kloof tussen de gearriveerde bands en de nog onbekende talentvolle bands -->>> Rechtstreekse cultuurvernieling!!

Daartegenover is het schandalig om 10 jaar werk te vernietigen om basis van nietszeggende argumenten. Eerst beter uw huiswerk doen en dan pas oordelen heer Plasterk!

Anoniem zei

Wij hebben meegedaan aan de Popronde 2007 en hebben toen 6x opgetreden. Het zou superjammer zijn als het weggesubsidieerd zou worden!! Hopelijk blijft het bestaan. Veel succes, groeten van Charles - The Palookas

Anoniem zei

Zoals maar al te vaak wordt popmuziek door de cultuurbobo's weer eens behandeld als als een ongewenst stiefkind.
Popronde is een briljant initiatief dat juist extra steun verdient in plaats van op dubieuze gronden te worden afgeserveerd.
Het spelen voor publiek, juist ook buiten de eigen regio, is voor een beginnende band van onschatbare waarde.

Anoniem zei

Plasterk en de zijnen bewijzen maar weer eens dat ze daar niet horen te zitten.

Natuurlijk moet de popronde subsidie krijgen, Nederland behoeft culturele opvoeding en daar hoort de popronde zeker bij.

Anoniem zei

Ik ben geschrokken van het idee dat popronde ophoudt te bestaan doordat het ministerie te kortzichtig is. door popronde hebben veel bands de mogelijkheid zich te ontplooien, nederland te verkennen, contacten en ervaring op te doen. niet te vergeten eindelijk wat geld terug te verdienen om die zolang gehoopte debuutplaat uit te kunnen brengen.

Ik heb zelf ook mee mogen doen met mn band en ben nog steeds dankbaar voor die ervaring, het is een periode waar ik met veel plezier op terugkijk, eindelijk een keer buiten de provincie kunnen spelen! Veel lol gehad met zowel de band zelf als met het publiek en contacten opgedaan met zalen, zo zijn we een aantal keer weer in dezelfde steden geweest, juist doordat we met de popronde mochten spelen ! Ik zie ook regelmatig bands terug op grotere evenementen die ik juist van de popronde ken.

!!!popronde moet!!!

Anoniem zei

Waarom voor ons onmisbare schakel Popronde wordt belemmerd door het bureaucratisch hokjesdenken? Popronde geeft ons mogelijkheid om in de Nederlandse muziekwereld ontplooien.
Popronde moet blijven!

Anoniem zei

De popronde richt zich op een breed publiek. Voor jong en oud! Voor elk wat wils!

Als het al zolang bestaat en een succes is, heeft het toch al zijn bestaansrecht bewezen.

Dus de popronde moet gewoonweg blijven, zo simpel ligt dat!

Hetty Odenthal, bibliotheek Wierden

Anoniem zei

Ik ben het eens met plassterk. Popronde doet idd te weinig aan talent ontwikkeling.

Anoniem zei

Dit slaat toch helemaal nergens op, waar is plasterk allemaal mee bezig, eerst het onderwijs naar de vernieling helpen door studenten meer collegegeld te laten betalen om oud leerkrachten weer voor de klas te krijgen en nu gaat ie de muziek business aanvallen! Popronde is een super initaitief waar nieuwe bands de kans krijgen om zichzelf te promoten en waar fans de mogelijkheid hebben verfrissende nieuwe bands te ontdekken.

Vind jij popronde ook een goed initiatief, en ben je het niet eens met de opmerkingen van Plasterk, steun dan de organisatie van popronde, Ga naar popronde.blogspot.com en steun, vele grote bands ( waaronder el pino and the volunteers) hebben hierdoor naamsbekendheid verworven!!!

Anoniem zei

Het bijzondere van de Popronde is dat het een instrument is waarmee bands een podium geboden wordt zonder dat ze lui kunnen worden. Doe je mee aan de Popronde dan moet je het uiteindelijk toch nog zelf doen. Je moet zelf spelen en het publiek overtuigen. De Popronde heeft het in zich dat het de Nederlandse Popcultuur sterker kan maken. Bands kunnen deze keer niet een subsidie ontvangen en achterover gaan leunen. Je moet creatief blijven, je moet je op het podium bewijzen voor een kritisch publiek dat snel genoeg door kan lopen naar de volgende kroeg.

Daarnaast heeft de Popronde de charmante eigenschap zich buiten de reguliere Nederpop-mafia te bewegen. Lekker een keer niet steeds weer diezelfde popjournalisten, boekers, programmeurs en andere figuren die bepalen wat hip is en dus overal speelt of te horen is. Nee, het café kiest de band en deze zal uiteindelijk het publiek overtuigen (of niet).
Popmuziek zoals het bedoelt is: 5 man/vrouw in een busje, spullen uitladen, het podium op en zweten maar!

Wie uiteindelijk ook bepaald wat waardevol is voor de Nederlandse cultuur, de Popronde is in het Nederlandse cultuur-subsidie-beleid zo'n uniek instituut dat het daarom al waardevol genoeg is om te blijven steunen.

Minister: steun de creativiteit, steun de eigenzinnigheid, steun die zwetende muzikant op het podium dus blijf de Popronde steunen!

Anoniem zei

Het heele popmuzieksequi draait om netwerken en aandacht.
De Popronde levert, vind ik, daarin een belangrijke bijdrage omdat zij nederlandse artiesten op veel verschillende plaatsen, vooral nieuw te bereisen steden in contact met podia brengt. Het publiek wordt op laagdrempelijke manier een breed aanbod aan nieuwe muziek gepresenteerd en de horeca heeft een goede omzet naast de omvangrijke reclame, waar de locaties van kunnen genieten.
Het is een professioneel werkend team die een enorm netwerk bestuurt om de popcultuur te bevoorderen. Het gaat niet zo zeer om de directe Talentenontwikkeling, die vindt op het podium zelf plaats / of in oefenruimtes / muziekscholen / thuis, maar het gaat veel meer om ontwikkeling van de maarktwaarde van artiesten door activiteit. Optredens genereeren. Buiten de eigen regio bekenntheid kunnen verkreigen. Stappen zetten richting een professionele en popcultuurbevorderende instelling van artiest en podium.

MVG
Jacek
(Componist/Performer)

Anoniem zei

We kunnen al het goede wel wegbezuinigen nondeju. Laat iedere normaal verdienende hollander schoolboeken zelf betalen, dan blijft er voldoende geld over om de Popronde te laten voortbestaan.
Groet, Rens

Anoniem zei

De popronde moet blijven! Het is de springplank voor jong talent om ook eens buiten de regio te kunnen spelen, de poprondes zijn voor zover ik zelf heb gezien altijd goed bezocht dus wat wil je nog meer eigenlijk.
Je biedt jong talent een kans, er is voldoende publieksopbouw...

J.B. Dazen zei

De heer Plasterk valt me vies tegen als minister. Ik dacht dat hij goed zou zijn voor de cultuur in dit land maar het tegendeel blijkt telkens weer. Ronald, op je ogen, Popronde heeft zijn succes keer op keer bewezen! Ontneem ons artiesten ons podium niet! En leerschool? Om geselecteerd te worden voor de popronde moet je het stadium van leerschool al ruimschoots voor bij zijn, dat hebben wij wel ervaren! De Popronde moet blijven!

Anoniem zei

Voor bandjes in Nederland is het moeilijk om goed aan de bak te komen. Popronde geeft deze bands een royale gelegenheid om zich door heel Nederland heen te profileren. Onderhand is Popronde een begrip geworden in de bandjes-scene.

Minister Plasterk, kijk eens goed om u heen. Er zijn al genoeg pop-initiatieven gesneuveld door onoplettende politici.

Kortom: Popronde moet!

Groet,

Wout van Moonlight District

Unknown zei

Beste minister,
Soms is het tijd om eerlijk toe te geven dat je ergens geen verstand van hebt.
Die tijd is aangebroken!
Doe er wat moois mee!
Mvg,
Bambix Nijmegen!

Anoniem zei

de popronde hoort te blijven waarom ?
1-bands kunnen zich presenteren buiten hun regio, wat goed is voor de ontwikkeling van de muzikant
2-bezoekers kunnen genieten van genre's en bands die ze anders nooit waren tegengekoken.
3-muzikanten krijgen de kans om zich in de kijker te spelen
4-goed voor de middenstand

en ga maar door

Anoniem zei

Laat ze in Den Haag een keer zelf naar het festival komen!!! Dan weten ze pas wat het is. En niet van achter de ramen richting de Podia kijken en zeggen dit kunnen we missen.
Hoop dat hij er volgend jaar nog is!!

Anoniem zei

Popronde MOET!!!

Anoniem zei

Het zou zonde zijn als de Popronde zou verdwijnen. Ik vind het een geweldig initiatief dat kans geeft aan jonge talentvolle artiesten om podiumervaring op te doen. Als muzikant, manager van een boekingskantoor en medewerker bij een platenmaatschappij, kan ik dit initiatief alleen maar steunen!

www.radioanderson.com
www.northernstar.nl
www.sallyforthrecords.com

Anoniem zei

Belachelijk! Popronde is een eerlijk, oprecht en vet concept om JUIST de opkomende bands in Nederland een podium te bieden!

Popronde Moet!

Anoniem zei

Popronde moet blijvennnnn!

Anoniem zei

Popronde is ieder jaar een genot om te bezoeken, ik zou het een gemis voor de muzieksector in Nederland vinden als de minister besluit dit eerlijke en waardevolle muziek initiatief de das om te doen. Popronde rules!!

Anoniem zei

Popronde is een hele goede springplank voor bands om ook in andere steden publiek te bereiken!

Zoiets vraagt om te kunnen blijven stromen...

Anoniem zei

Popronde moet blijven. Voor creëren van nieuw live publiek, het laten groeien van bands, stimuleren van popklimaat en vooral omdat het gewoon erg leuk is om te bezoeken!

Anoniem zei

Popronde moet blijven!

Anoniem zei

Houd de POPronde! Het is echt een uitkomst voor de kleine bandjes die toch al zo smeken om aandacht die hier in Nederland te weinig is voor goede muziek..

Anoniem zei

Ik vraag me serieus af waar meneer Plasterk het lef vandaan haalt om te gaan snijden in de subsidies voor kunst en cultuur.

Gast! sodemieter op en maak het nou niet moeilijker voor de hedendaagse muzikant dan dat het al is!

MUZIEK IS GEEN WEDSTRIJD DUS MAAK HET ER DAN OOK NIET VAN!!!!! We hebben echt wel genoeg aan Idols en de grote prijs. 2 verschillende richtingen voor 2 verschillende types muzikant.

En de popronde! voor de mensen die niet willen meedoen aan een wedstrijd maar popronde wel heel goed kunnen gebruiken om zichzelf te promoten. zoals ik en velen met mij!!!!!!

Nogmaals.... MUZIEK IS GEEN WINNEN OF VERLIEZEN! Muziek is delen en genieten! En de Popronde is daar voor hard nodig!

Anoniem zei

Muziek is inderdaad geen wedstrijd! Als Plasterk zo graag wedstrijdjes wilt spelen misschien moet hij er dan maar mee doen aan de minister-met-de-raarste-naam verkiezing! En de Popronde laten bestaan!

Anoniem zei

Neeeeeeeee, de Popronde MOET blijven! Harstikke gezellig, muzikaal, cultureel.. ik zie geen reden dat de Popronde zou moeten verdwijnen ..

D'lectronique zei

godverdomme! popronde is een super initiatief!

Anoniem zei

Popronde moet! nou en Of!

Anoniem zei

Zowel als muzikant als luisteraar zou ik het erg jammer vinden als de Popronde zou verdwijnen. Het geeft muzikanten de mogelijkheid om buiten de regio te spelen, maar zorgt er ook voor dat ze publiek hebben. De Popronde staat namelijk garant voor kwaliteit. Dus de Popronde moet blijven!

Luutzen
The Ostrich
Johnnygoody

Anoniem zei

Popronde moet absoluut blijven.

Als er een festival bestaat die aandacht geeft aan het ontwikkelen van (jong)talent dan is het Popronde wel!!!!
Het zou erg jammer zijn als Popronde er niet meer zou zijn.

Heel heel veel sterkte!!!!!!!!

Laten we allemaal tegen het plan van Plasterk stemmen!!!!!!!

kus fenke

Anoniem zei

Je spelt het als 'POPRONDE' niet als 'STOPRONDE'.

Unknown zei

Altijd een mooie combi geweest: politiek en pop.

Popronde MOET!

Anoniem zei

zo'n festival kun je niet zomaar de grond in boren, het is het meest gave en werkende festival op het gebied van nieuwe bandjes en muziek ontdekken! Popronde moet blijven bestaan!!!

Anoniem zei

Wat een onzin dat het weg moet, Popronde is een fantastisch festival door heel Nederland heen, met fantastische Nederlandse bands, niet zo bekend maar wel zeer goed. Dat afschaffen? Wat een onzin!! Bijna alle opkomende talenten van ons land spelen of hebben wel eens op de popronde gespeeld, een prachtig initiatief dus om goede muzikanten een kans te geven.

Joeri Pisart, recensent Musicfrom.nl

Anoniem zei

Popronde is een goede culturele bijdrage voor de ontwikkeling van muzikanten, maar zeker ook voor een stad als Den Bosch! Moet zeker blijven!

laupus zei

Plasterk snap het dudelijk niet

Anoniem zei

Hoi, ik ben jongerenwerker en run een jongerencentrum met pop-podium. Voor ons is het belangrijk dat er leuke nieuwe bands zijn, zodat wij niet alleen maar de 'grote' bands hoeven in te plannen. Daarbij zijn nieuwe bands een stuk goedkoper en moeten jongerencentra ook hun hoofd boven water zien te houden. Met andere woorden Popronde moet door!

Anoniem zei

Wie is Minister Plasterk om te zeggen dat de Popronde weg moet! Belachelijk!

POPRONDE BLIJFT!

Anoniem zei

Popronde moet inderdaad! De kleine tourtjes in ons land zijn de ideale manier voor nieuwe bands om overal te spelen. Voor podia en liefhebbers is het een beproefd middel om nieuwe bands te ontdekken.

De bescheiden initiatieven zijn in mijn ogen soms zelfs belangrijker dan de subsidies aan grote zalen en festivals. Deze initiatieven moeten niet worden stopgezet!

Gerard.
Some Weird Sin.

Anoniem zei

Typisch voorbeeld van iemand die achter een bureau beslist over dingen waar diegene zelf totaal niets van weet.

Als gevolg is er voor de muzikant weer een belangrijk 'podium' minder. En het IS al zo moeilijk in Nederland!

Het voelt voor mij alsof mijn muzikantenkeel langzaam dicht wordt geknepen.

-Steven van der Steen (STARK)

Anoniem zei

Hallo zeg, dát gaat niet goed. De Popronde moet BLIJVEN!

Anoniem zei

Ja dit is compleet belachelijk!
Waar moeten de bandjes dan heen?

Als ze zo nodig een ander soort iets willen met bandjes, laat ze dan zelf wat erbij opzetten of in combinatie met de popronde.

Popronde is uniek, en moet blijven.

Anoniem zei

Het is toch van de gekke! Wat een armoe. Hiervoor is Jezus niet aan het kruis gestorven. Op de brandstapel met die nare vent! God en de popronde leeft!!!!!

Anoniem zei

De Popronde brengt veel startende, maar vooral talentvolle muzikanten een enorme dosis tourervaring, connecties en naamsbekendheid buiten de eigen regio. DE springplank naar de volgende sport op de toonladder. Nog steeds fris, pluriform, goed georganiseerd en altijd gezellig. Heeft zelfs voorbeeldfunctie voor andere muzikale festivals (Stukafest) die ook een groot succes zijn en stimuleren.

Ik vind Plasterk sympathiek en acht hem een intelligent man, maar als hij hier de stekker uittrekt, is dat voorbij.

Die Popronde, die moet blijven!!

Anoniem zei

Schande!! De Popronde is juist een initiatief waardoor veel relatief onbekende acts, een publiek bereiken dat hun muziek misschien normaal niet zo snel zou horen. In Eindhoven hebben we pas 2 jaar Popronde gehad, maar het is nu al een groot succes. We hopen nog vele jaren van de ronde te mogen genieten.

Anoniem zei

De Popronde biedt een bij uitstek geschikte gelegenheid voor bands om te ontsnappen uit de regionale of provinciale optreedmogelijkheden. Eindelijk je bandje ook een ander publiek kunnen laten horen, zelf verder kijken dan je neus lang is. Daarbij biedt het voor bezoekers een prachtige kans om een avond lang op allerlei (verrassende!) plekken te ontdekken wat de Nederlandse muziekscene te bieden heeft qua fris en fruitigheid. Eeuwig zonde als dat verloren gaat!

Anoniem zei

zekers. bij deze onze support voor alle popronde regelaars. erg goede organisatie met hart voor muziek. De ontwikkeling van talent zit em in de kans krijgen veel te spelen...
nare man die plasterk.

aldus gegroet.

Anoniem zei

De Popronde kent louter voordelen, voor alle partijen.

Voor bands: Popronde is een prima platform om een stap hogerop te komen. Je bent als band verzekerd van een groot aantal optredens, veelal ook buiten de eigen regio, en je wint daarmee dus stevig aan naamsbekendheid, niet in de laatste plaats te danken aan het goede PR-beleid van de Popronde. Daarnaast levert de ervaring van het vaak live spelen muzikaal-inhoudelijk natuurlijk ook de nodige winst op.

Voor zalen/kroegen: de gages van de bands zijn bijzonder acceptabel en de organisatie van de Popronde neemt je daarnaast ook een gedeelte van het werk uit handen.

voor bezoekers: gratis bandjes kijken en mogelijk nieuwe talenten ontdekken in diverse cafés in je eigen stad, meer kan een muziekliefhebber zich niet wensen.

Ik zou het, zowel als programmeur, muzikant als liefhebber van live muziek, bijzonder betreuren wanneer de Popronde echt op zou houden te bestaan.

Unknown zei

De Popronde moet blijven!
Het is voor regionale bands DE kans om zich te laten zien aan de buitenwereld. En een kans van de buitenwereld om letterlijk te kijken wat er speelt in de rest van Nederland.

Jelle / New Killer Stars

Anoniem zei

Afgelopen jaar was de popronde weer geweldig. Veel leuke bands gezien in verschillende cafés.

!!POPRONDE MOET BLIJVEN!!

Anoniem zei

Natuurlijk moet er steun blijven voor Popronde. Een uitstekend initiatief dat al tien jaar bewijst volledige bestaansrecht te hebben. Vraagt dat maar aan de vele bands die hier hun vruchten van hebben geplukt en een groter publiek en soms nationale (of internationale) bekendheid hebben gekregen.
Ook een alternatief muziekprogramma als Donder en Bliksem, dat het moet hebben van muziek uit onze regio (Oosten van Nederland), is gebaat bij het over het voetlicht brengen van beginnende bands. Kortom Plasterk: changes your votes en steun Popronde!

www.myspace.com/donderenbliksem of www.veluwezoomfm.nl/donderenbliksem

Anoniem zei

Dude! Doe degelijk. De Popronde moet en zal blijven!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!..

Anoniem zei

Aan Minister Plasterk:

Daar waar een individuele horeca-eigenaar niet het risico durft te nemen om een band te laten spelen, levert de Popronde meerwaarde: door de schaalvergroting, meer publiek, meer publiciteit, en dus meer omzet voor deelnemende etablissementen. In het huidige steeds strengere klimaat voor populaire muziek, broodnodig. Waar kun je als beginnende (of zelfs al behoorlijk ervaren) band nog terecht in Utrecht of Amsterdam?

Kortom.

Popronde is een kleine investering voor de minister, die jaarlijks weer voor tientallen bands, in vele steden, weer concrete speelplekken creert.

Plasterk: Popronde moet!

MvG, Radboud van der Linden

Anoniem zei

Geen belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling in de popmuziek? Te pril en te smal?

Een ronduit belachelijke en onjuiste conclusie van de minister van 'cultuur'.

Ik zeg: "Op de bres, vrinden!"

Unknown zei

Laat subsidies toch niet gaan naar meer van hetzelfde. Het einde van Popronde zou een culturele verarming zijn.

Anoniem zei

Sick, sick, sick, that's what we are of this conservative, new right order.
Plasterk? Sounds like a terrible disease, init?

Anoniem zei

De Popronde heeft zich de afgelopen jaren méér dan bewezen.
Wat is nu echt het argument om de geldkraan dicht te draaien?
Te 'smal' en te pril' zijn ONZIN-argumenten. Als je 10 jaar succesvol bezig bent kan dat niet 'pril' heten. Wanneer je 10 jaar De Popronde organiseerd, met die kwaliteit, doet het helemaal ziet ter zaken hoe smal je bent. Dat je een kleien effectieve organisatie bent moet juist veel lof opleveren.
Marloes de Bakker (een burger die er niets van snapt)

Anoniem zei

Onwaarschijnlijk dat zo'n prachtig initiatief waar heel het land wat mee opschiet, niet ondersteund wordt door de politiek...
POPRONDE MOET!

Anoniem zei

DE POPRONDE MOET BLIJVEN!!!!

sjouke nauta zei

Als de Popronde al wordt afgewezen op dergelijke gronden, houd je je hart vast hoe het dan met andere mooie pop-initiatieven moet komen die zich nog niet bewezen hebben. Heb het idee dat het politieke klimaat weer duidelijk aan het 'vertraditionaliseren' (wat een woord) is op cultureel terrein. Misschien moeten de oude 'Cultuur Is Oorlog'posters maar weer aan de muur.
De Popronde begint in mijn hometown Leeuwarden nèt te wortelen, en dan dit! Heb er geen woorden voor,

Sjouke Nauta, Friesland Pop

Anoniem zei

Er zijn genoeg mensen die elk jaar plezier van dit festival hebben, en genoeg bands die anders niet de mogelijkheid krijgen om op bepaalde plaatsen door het land op te treden. De hele stroming waaruit de bands voor de popronde vandaan komen mag sowieso wel eens wat meer aandacht krijgen in Nederland!

Genoeg reden om dit intiatief te laten bestaan, en waar nodig te ondersteunen. Kortom; de popronde moet blijven!

Anoniem zei

Niet te geloven..
Nieuw talent een kans geven en het Nederlands volk kennis laten maken met goeie, andere muziek is zoooo belangrijk.
T wordt toch de hoogste tijd dat er op de radio es wat anders te horen is dan Frans Bauer en aanverwanten????

Anoniem zei

Behoudt de popronde !!!!!!
Dat is hartstikke gezellig met veel verschillende soorten muziek. En dat al tien jaar lang.

Anoniem zei

Popronde moet blijven!!!!!!!!!

Hoe moet Nederland anders nieuwe bands op de markt krijgen?? Zonder nieuwe bands ook geen nieuwe kansen bij het Eurovisie songfestival, HAHA.

Groetjes

Anoniem zei

Ook nieuwe en jonge pop moet onderdeel zijn van de Nederlandse cultuur. Het biedt kansen voor beginnende pop-muzikanten en ook voor de maatschappij een mooi vermaak voor jong en oud vorm. Wat is daar nou op tegen? Dat moet toch gewoon gestimuleerd worden!!!!!!!!!!!!!
Groet Nicole

Ineke zei

Wat een onzin, ik ga al jaren met veel plezier naar de Popronde om nieuwe bandjes te leren kennen!

Anoniem zei

Hallo,

Ik geniet al jaren van Popronde. Dan in deze stad, dan in die. En ik geniet met vrienden iedere keer met volle teugen.

Vrienden die juist vanwege het laagdrempelige EN de naamsbekendheid hier voor te porren zijn; Vrienden die in eerste instantie niet naar zoiets zouden gaan!

En zo ontwikkelen we gezamenlijk, spelenderwijs onze smaak op het gebied van popmuziek.

En omdat het jaarlijks is, en in verschillende steden, maakt dat ze eerder geneigd zijn nog eens te gaan. O Ja! De vorige keer was TOP!

Het laagdrempelige EN de goede naam zorgen hiervoor!

Dus ik zeg luid en duidelijk: POPRONDE MOET!

Met zonnige groet,
Marian Batist

Anoniem zei

Popronde moet blijven!
Minou

Anoniem zei

Is het zo moeilijk om te realiseren dat popmuziek cultuur is? Popmuziek is overal. Op de radio, op het internet, maar vooral in ons hoofd. Muziek zoals wij het elke dag weer in ons opnemen speelt een mega rol in onze samenleving. De kracht van popmuziek is zelfs vele malen groter dan de macht van de politiek. kijk naar events als live aid. Er is geen andere manier om zoveel menesn op de been te krijgen om een goed doel te steunen. Dat kan alleen met popmuziek. (of als er geprotesteerd moet worden tégen politieke beslissingen) Elke beginnende popband kan ooit een enorme invloed gaan hebben op het leven van duizenden mensen. Als dat niet gestimuleerd wordt door de nederlandse regering, dan wil ik in dit land niet meer wonen. Popmuziek is notabene mijn werk!!!!!!!!!

Anoniem zei

Ongeloofelijk...
De Popronde is juist dé ideale plek voor de ontwikkeling van talent!

Geen brave bandcoaching, maar talentvolle en gedreven bands die er zelf voor gaan, creatief en authentiek.

Geen competitie of jurybeoordeling, maar meteen levensecht: het publiek bepaald zelf wel of iets interessant is of niet.

Popronde moet indeed!!!

Anoniem zei

Popronde moet blijven!

Al 10 jaar bewijst de Popronde haar bestaan als o.a. springplankpodium voor nieuw talent. Bekend worden betekend hard werken en een podium wat de Popronde biedt is wat dat betreft uniek!

Els Brouwer

Anoniem zei

Die plasterk heeft echt geen hersens!
Hij moet zich eens verdiepen in de popnota van Arda Gerkens (SP)!
Zoveel genres, bands die kansen krijgen.
Er zijn zowieso al steeds minder plaatsen waar de amateurs een kansje krijgen!
Laat dit niet verloren gaan na al die jaren!!!

Ronny (Weert Rood/SP)

Anoniem zei

Ik word schijtziek van dit grijze kabinet. Dit land raakt in verval met zulke pessimistische christenen. Minister plasterk denkt natuurlijk dat die heidense muziek weg moet en stopt het subsidiegeld in kerkkoortjes. Mijn vraag aan Plassterk is: heeft u nooit geleerd respect te hebben voor de medemens?

Anoniem zei

Super belagnrijk joh die popronde!! Leuke bandjes worden ontdekt daaro... Blijven blijven blijven..

H.

Anoniem zei

De popronde verdient gewoon die subsidie. Het is talentontwikkeling en het festival is breder dan dan de yangtsé rivier.
Plasterk heeft zeker voor het eerst van de ronde gehoord en bedacht van: 'hè? dat fetsival ken ik helemaal niet, zal wel verspilling van subsidie zijn'

Grrr

Anoniem zei

neeee
popronde ja!

Fey

Anoniem zei

Schande !

Anoniem zei

De popronde moet zeker blijven!

Anoniem zei

Als oud-grote-prijs-winnaar ZOBER, in 2001 ben ik het 100% met jullie eens en betreur het ontzettend dat er weer een initiatief wat juist podium biedt aan alternatieve hedendaagse popmuziek, op basis van
zoals ik het allemaal lees wat mij betreft (typisch balkenende-kabinet-bullshit-die-cultuur-om-zeep-wil-helpen) schaamteloze argumenten, een onomkeerbare dood schijnt te moeten sterven. Waar blijven we op deze manier in Nederland met onze zogenaamde 'culturele identiteit'. Het is zo langzamerhand een 'culturele identikwijt'! De
rijke popcultuur in Nederland (die juist gevoed wordt door nieuw talent!) wordt het zo steeds moeilijker gemaakt. Eerst al de subsidies van de (kleinere) podia die grotendeels zijn afgeschaft,
waardoor er steeds minder ruimte voor nieuwe muziek is. En de grote Prijs is leuk voor die paar bandjes per jaar, maar die duizenden bands in dit land kunnen ze daarmee niet aan publiek helpen. Juist dat is zo belangrijk. Dat weet ik uit eigen ervaring: duik dat podium op, ontmoet en vind je publiek en doe er wat mee. Alleen zo ontstaat
er iets. dat weten we toch allemaal! Daarom zijn veel bands op regio-alternatieven zoals o.a. de Popronde aangewezen. geweldig dat dat kan
en dat al 10 jaar! En dan al die tijd zonder financiële erkenning, onvoorstelbaar. En dan geloof je je oren niet dat die arrogante bureaucratie in feite roept dat jullie een stelletje amateurs tussen
de professionals zijn. Wat een ontzettende afknapper, niet alleen voor jullie maar ook voor de hedendaagse popmuzikant. Mijn hart ligt aan de goede kant wat dat betreft en ik wil dan ook alle muzikanten oproepen: op de barricades!

Titus Rudolphy

Anoniem zei

Ik vind de opzet van de popronde en het idee erachter goed. Maar ik vind kritiek op de uitwerking wel terecht. De bands die er spelen zijn meestal al wel redelijk bekend, dus niet echt 'nieuw' en ook de soort muziek die er tijdens de popronde te horen is vind ik zelden 'nieuw', maar eerder meer van hetzelfde.
Dus: het zou echt jammer zijn als de popronde verdwijnt, het is een goed initiatief. Maar de programmeurs zouden eens wat meer lef moeten hebben en risico's moeten durfen nemen in de line-up en bovenal eens een keer iets visionairs neer moeten zetten, naar mijn idee. Ik zou zo graag eens een keer naar een bandje luisteren dat ik niet ken en blij verrast zijn!

Anoniem zei

Wat een onzin! De popronde is juist een erg goed initiatief voor zowel bands als publiek. Met gratis entree komen veel mensen kijken en heeft de band weer meer publiek, waardoor ze zich kunnen presenteren. Dit is toch zeker talentontwikkeling? Popronde moet echt wel blijven. In sommige steden is het 1 van de weinige manieren om gratis heel veel verschillende bandjes te kunnen bekijken.
Maar blijkbaar snapt de overheid popmuziek zowieso niet, want subsidies zijn altijd erg laag. Ze steken blijkbaar liever hun geld in grootschalige projecten waar het talent allang is ontdekt. Jammer...

Anoniem zei

Beste Popronde medewerkers,

Waarom zoeken jullie geen sponsors, je kunt zelfs denken aan lokale sponsors per stad. Er zijn genoeg bedrijven die hun naam wel aan muziek verbonden willen zien en het promo-verhaal wat ik van jullie las is al een goed begin, zoek de publiciteit op en vraag sponsors jullie te helpen.

Annoncé Entertainment
Den Haag

Anoniem zei

ik had ons aller plasterk toch hoger geacht dan dit. de popronde is fijn toegankelijk en toch vaak van hoge kwaliteit, wat toch een niet al te vaak voorkomende combinatie is.

ik zeg, popronde moet.

Anoniem zei

Pop ronde moet zeer zeker, de jeugd heeft de toekomst, maar jij de kogeltjes in Afganistan moeten ook betaald worden niet?
We boksen als stichting al jaren tegen de bandieten van die allen voor de grote aandeelhouders werken.
Plasterk er zit een luchtje aan

Anoniem zei

de popronde fungeert juist als ideale intermediair tussen podia die belangstelling hebben voor ´verse waar´ en bands die publiek zoeken.

daarnaast houden ze het lekker simpel door niet onnodig tussen band en podium te zitten; veel eleganter krijg je het volgens mij niet!

Anoniem zei

Popronde kan niet verdwijnen. Een belangrijke opstap voor bands en goede manier om de verschillende soorten muziek in de cultuur te houden. Waanzin om zoiets te schappen! Hedzer.

yvonneke zei

Popronde heeft een formule die werkt! Opkomende bandjes krijgen een kans zichzelf te bewijzen, bezoekers kunnen zelf een gevarieerd programma samenstellen waarmee zij vanwege de lage drempel kennis kunnen maken met meerdere talenten in de nederlandse popwereld, en de horeca vaart er wel bij.

Genoeg reden om te kunnen zeggen:

POPRONDE MOET

Anoniem zei

De noodzaak van de Popronde is al lang bewezen, de kennis en kundigheid van de mini-stichting ook. 'Veel voor weinig' dus.

Als een kist sinaasappels € 3,- kost koop je toch niet twee losse appelsienen á € 1,- per stuk?

Dus waarom die kritiek van de RvC?

Niet breed genoeg? Als je zo klein bent en weinig middelen hebt, moet je alles inzetten op dat wat nodig is en waar je goed in bent: inderdaad, nieuwe bands voor nieuw publiek!

De verbreding zit hem in de artistieke diversiteit van al dat moois, in al die verschillende steden en kroegen.

Leve de Popronde!

Anoniem zei

P.s. @ Minister Plasterk:
U vindt talentontwikkeling toch zo belangrijk...?
Nou dan!

Anoniem zei

Popronde is meer dan super gezelli. Mooi als je als artiest zo direct en face to face komt te staan met peops die zelf op ontdekkingstoer zijn...
Win-win situatie!

die ish is een 'must'

Peter Muijsenberg zei

Wat een onzin zeg. Dit is juist een van de dingen die belangrijk zijn voor de Nederlandse popmuziek! Een initiatief dat leeft onder de muzikanten, onder de zalen maar ook onder het publiek.

Een kwalitatief goed reizen en bovendien gratis (!) festival als Popronde moet gewoon blijven!

Anoniem zei

Popronde moet blijven.

a balladeer

«Oudste ‹Ouder   401 – 537 van 537   Nieuwer› Nieuwste»